Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Viedokļi, viedokļi, viedokļi

Kamēr gaisa temperatūra pieturas krietnos mīnusos, arvien tveicīgāk paliek Latvijas Golfa federācijas vadībā. Nožēlu par Normunda Mazjāņa demisiju no LGF ģenerālsekretāra amata izteica "Golfs Viesturi" direktore Sandra Opite, paužot cerību, ka jaunais amata pildītājs būs vismaz tikpat izdarīgs. Iespēja darīt zināmu savu viedokli ir arī jebkuram golfs.lv apmeklētājam, balsojot nedēļas jautājumā, vai forumā iesakot un apspriežot ģenerālsekretāra amata kandidātus.

Par pārmaiņām, ko nesīs ģenerālsekretāra maiņa, un to ietekmi uz golfa attīstību varēs spriest ne agrāk kā pēc tam, kad būs vismaz zināms jaunās amatpersonas vārds, sacīja Opite. Viņa pauda cerību, ka neko daudz dzīve Latvijas golfā neizmainīsies arī pēc "varas maiņas". Tiesa, Mazjānis golfa vadībā ir izdarījis ļoti daudz, un, "izēdoties cauri daudzām lietām", ir guvis neatsveramu pieredzi, kuras vismaz sākumā varētu pietrūkt viņa pēctecim, atzina Opite.

Opite tomēr atturējās nosaukt kādu kandidātu, kas varētu kļūt par veiksmīgu un Latvijas golfam noderīgu ģenerālsekretāru, norādot, ka jāgaida 11. martā paredzētās federācijas pilnsapulces lēmums. Lai arī ir ļoti žēl, ka Mazjānis nolēmis pārtraukt ģenerālsekretāra amata pienākumu pildīšanu, praktiski nav iespējams noturēt, cilvēku, ja viņš vēlas aiziet. Jāņem arī vērā, ka Mazjānis ir kļuvis par tēvu, un tas ir patīkams, taču nebūt ne viegls pienākums, vērtēja Opite.

Vai nākamais ģenerālsekretārs spēs darboties tikpat sekmīgi, būšot atkarīgs no tā, vai viņš tikpat aktīvi meklēs sponsorus, un liks lietā visas iemaņas, lai saprastos ar visnotaļ dažādajiem cilvēkiem Latvijas golfā. Darbošanās biznesā acīmredzot Mazjānim ir devusi lielu pieredzi attiecībās ar cilvēkiem, un viņš prata sadzīvot praktiski ar visiem, sprieda Opite, paužot cerību, ka Mazjānis tālu no golfa neaizies, jo "viņš nav tāds cilvēks".

Lai arī laukumos vēl valda sniegi un ledi, ir skaidrs, ka sezonas sākums tuvojas. Arī Opite atzina, ka šis nav piemērotākais laiks federācijas vadības maiņai, taču notikumu gaita diktējot savu scenāriju. Opite cer, ka Mazjānis sadarbosies ar jauno ģenerālsekretāru, un neliegs padomu, lai nodotu darbā gūto pieredzi, un vismaz sākuma periodā palīdzētu izprast dažādus nebūt ne vienkāršos jautājumus.

No nākamā ģenerālsekretāra Opite vēlētos sagaidīt lielāku aktivitāti golfa kā sporta veida attīstīšanā, īpašu uzmanību pievēršot jauniešu apmācības programmām. Federācijas jādomā ne tikai par vecajiem bukiem, bet arī par to, kā spēlei piesaistīt jaunus cilvēkus, vēl nezināmajam jaunajam ģenerālsekretāram novēlēja Opite.

Pēdējās izmaiņas , 27.02.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē