Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Dāmu klubs pieņemas spēkā

Latvijas Sieviešu Golfa klubs (LSGK) nule kā kļuvis par Latvijas Golfa federācijas (LGF) biedru, un dāmas ir apņēmības pilnas pierādīt, ka spēj būt kas vairāk par vīriešu pavadonēm, un veicinās golfa popularitātes pieaugumu arī starp daiļā dzimuma pārstāvēm. LSGK šogad rīkos virkni turnīru Latvijā, bet dāmu sportiskais mērķis ir 2004. gadā startēt pasaules amatieru komandu čempionātā sievietēm.

LSGK prezidente Vineta Ruka izteica cerību, ka arī jaunā LGF vadība nopietnāk rēķināsies ar dāmām, kas turpmāk netiks piemirstas. Taču respektu vīriešu acīs var iegūt tikai ar darīšanu, un tādēļ dāmas plāno aktīvi iesaistīties gan savu turnīru rīkošanā, gan piedalīties citās sacensībās un pasākumos, kas varētu veicināt sieviešu golfa uzplaukumu.

Pirms nepilna gada dibinātais Dāmu klubs jau aizvadītajā sezonā veiksmīgi startēja "Lady's Fellowship Golf" turnīrā, gūstot pirmo vietu komandu cīņā ar Igaunijas un Somijas golferēm. LSGK ir izveidojusies stabila sadarbība ar Somijas golfa klubu "Messila" un "Tallinn Golf Club", kuru spēlētājas ir iesaistījušās "Lady's Fellowship Golf" turnīros. Iespējams, "Lady's Fellowship Golf" apritē iesaistīsies arī zviedrietes, kas gan vēl nav devušas galīgo atbildi.

Latvijā "Lady's Fellowship Golf" posms risināsies 11. maijā "Ozo Golf" laukumā. Tā kā tas ir handikapa (Stableford) turnīrs, kur katrā komandā startē 10 dalībnieces, startam labprātāk tiek pieteiktas golferes ar augstāku handikapu, tādējādi palielinot izredzes uz labu rezultātu. Sezonas gaitā LSGK vēl rīkos divus reitinga turnīrus, kā arī slēgtos turnīrus "Tautu meitas" un "Plaukstošie ziedi". Jau aizvadītajā sezonā LSGK darbība nepalika nepamanīta arī sponsoriem, kas atbalstīja dāmu turnīrus ar balvu klāstu.

Pagaidām LSGK ir 15 dalībnieces, taču šogad Dāmu klubs neapšaubāmi paplašināsies, un jau tagad to ir gatavas papildināt Aija Krištopāne un Iveta Kaminska. Ruka uzsvēra, ka Dāmu klubs ir atklāta organizācija, kas labprāt uzņems savās rindās arī citas sievietes, palīdzot viņām iejusties Latvijas golfa apritē. Dāmas cer, ka viņu klubā iesaistīsies arī Laura Kuplā, kas būtu spēcīgs papildinājums līdzšinējām dalībniecēm. Iespēja iestāties klubā nav liegta arī Latvijā dzīvojošām ārzemniecēm, un šādā situācijā varētu veidoties ļoti lietderīga domu un pieredzes apmaiņa, atzina Ruka, aicinot jebkuru potenciālo kluba dalībnieci interesēties par uzņemšanas iespējām.

Ja arī Latvijas sieviešu sportiskais līmenis golfā pašlaik nav tik augsts, lai cerētu uz ievērības cienīgām vietām pasaules čempionātā, situācija var drīz uzlaboties, jo aug spēcīgas juniores Elīna Gulāne un Laura Jansone, kas varētu sasniegt cienīgus rezultātus. Ja Latvijas dāmas nākamgad būs pārstāvētas pasaules komandu čempionātā, tas ļaus iemantot neatsveramu pieredzi, ko nav iespējams gūt spēlējot "Ozo Golf" un "Viesturos", uzskata Ruka.

Dāmu klubā golferes vienlīdz vieno gan spēles sportiskā puse, gan arī gluži sievišķīgas intereses, ļaujot jauki pavadīt laiku, domājot ne tikai par sasniegtajiem rezultātiem. Arī ziemā dāmas nav ļāvušās ziemas laiskumam, un praktiski visas ir iemēģinājušas roku silto zemju golfa laukumos Turcijā, Ēģiptē un Spānijā.

LSGK rīkoto sacensību kalendārs ir apskatāms sadaļā 'turnīri - kalendārs - Dāmu klubs', bet papildus informācija par klubu ir sadaļā 'klubi'.

Pēdējās izmaiņas , 12.03.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē