Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Puisītis rēķinās ar golferu aktīvāku līdzdarbošanos

Latvijas golfs nedrīkst pazaudēt to, kas veiksmīga darba rezultātā radīts līdz šim, un vienlaicīgi ir jācenšas paātrināt attīstību jomās, kas ir pelnījušas lielāku vērību, uzskata jaunievēlētais Latvijas Golfa federācijas (LGF) ģenerālsekretārs Aldis Puisītis. Uzsākot darbu jaunajā amatā, Puisītis cer uz visu golferu aktīvāku līdzdarbošanos federācijā, bet īpaši viņš plāno pievērsties jaunatnes golfa attīstībai.

Puisītis atzīst, ka bijis nedaudz pārsteigts par piedāvājumu ieņemt LGF ģenerālsekretāra amatu, taču nav vēlējies laist garām radušos iespēju, kuras dēļ tagad būs jārēķinās ar daudz lielāku darba slodzi. Tādu piedāvājumu nemaz nav tik daudz, lai pret tiem neattiektos pietiekami nopietni, un jaunie pienākumi Puisītim būs interesants izaicinājums.

Lielas cerības Puisītis un federācija kopumā saista ar tik respektētas personības kā Viļņa Baltiņa seniora piekrišanu ieņemt LGF prezidenta amatu.

Pašreizējā situācija Latvijas golfā nemaz nav tik slikta, ja salīdzina ar stāvokli, kas bija pirms pāris gadiem, atzina Puisītis. Ļoti daudz ir padarīts, un federācijā ir iesāktas nozīmīgas jaunas lietas. Aizvadītajā gadā Latvijas golfa seju būtiski izmainīja veiksmīgi aizvadītais "Latvian Open", un pēc "Ozo Golf" laukuma atklāšanas LGF no dažu klubu apvienības kļuva par reāli funkcionējošu struktūru.

Iespējas būtiskākajām pārmaiņām Puisītis saskata jaunatnes golfa attīstībā, kas viņam ir sirdslieta. Kā biznesa pasaules cilvēks Puisītis uzskata, ka nozīmīgs faktors panākumu gūšanai ir konkurence, tādēļ arī jauniešiem ir nepieciešamas sacensības, kurās varētu veidoties izlases aprises. Tajā pašā laikā nav domāts, ka visa uzmanība būtu jāpievērš tikai spēcīgākajiem jauniešiem. Lai izveidotu stabilu attīstības piramīdu, ir nepieciešama grupa, kas radītu konkurenci spēcīgākajiem, savukārt vidējā līmeņa spēlētājiem jābalstās uz pēc iespējas plašākām masām, kam golfs šķitīs saistoša un interesanta spēle.

Par "zilo sapni" Puisītis nosauca iespēju jauniešu izlasei kādu 10 spēlētāju sastāvā ziemā aizvadīt treniņnometni, piemēram, Spānijā. Tas būtu papildus stimuls jauniešiem censties izsisties spicē un nemitīgi rūpēties par meistarības uzlabošanu, lai sasniegtu arvien augstākus mērķus. Šādus jauniešu izlases treniņu izdevumus apmaksātu federācija. Dotības un nepārtraukts darbs palīdzētu veidoties spēlētājiem, kas spētu konkurēt Eiropas junioru golfa tūrē. Nepieciešams arī diferenciēt arī treniņu darbu, lai meistarīgākiem jauniešiem nebūtu jādara tas pats, kas iesācējiem.

Pagaidām gan situācija turnīros ir tāda, ka, neraugoties uz jauniešu centību, līderu pulkā turnīros parasti ir pieredzējušie spēlētāji, sacīja Puisītis. Taču federācijai nevarētu būt problēmas piesaistīt sponsorus, kas vēlētos atbalstīt spējīgāko Latvijas golferu startu Eiropas jauniešu tūres posmos. Federācija centīsies nokārtot jautājumus ar sponsoriem, lai jau aprīlī kāds no jauniešiem varētu startēt Eiropas tūres posmā Ungārijā.

Puisītis nekautrējas atzīt, ka jaunatnes golfa attīstībā ir ieinteresēts arī abu paša meitu dēļ. Ja kļūs augstāks kopējais jaunatnes golfa līmenis, arī meitas spēlēs labāk, lai arī viņām nav jākļūst par profesionālēm.

LGF ir nepieciešama ciešāka sadarbība ar Latvijas golfa spēlētājiem, lai neradītu atsvešinātības sajūtu, kas informācijas trūkuma dēļ var novest pie neizpratnes par federācijas darbu, sacīja LGF ģenerālsekretārs. Līdz šim bija radies iespaids, ka pastāv zināma atrautība starp federācijas darbību un idejām, kas rodas golfa sabiedrībā. Jo vairāk paši golferi iesaistīsies federācijas komiteju darbos, jo vairāk izdosies paveikt, un nebūs situācija, ka piecās komitejās darbojas pieci cilvēki, norādīja Puisītis.

Jaunajam ģenerālsekretāram drīz vien pēc stāšanās amatā jau būs jāspriež par praktiskiem jautājumiem, kas skar lielas golferu daļas intereses. Otrdien federācijas valdes sēdē ir plānot lemt par reitinga sistēmu un Nacionālās Golfa līgas (NGL) reglamenta principiem.

Pēdējās izmaiņas , 13.03.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē