Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Gulbe viesosies Latvijā

Natālijas Gulbes interese par Latviju nav izrādījusies tikai epizodisks untums, vai kaila romantisma uzturēts sapnis, ko veiksmīgi izmantojuši masu mediji. Profesionālā spēlētāja augusta sākumā plāno ierasties tēvzemē, lai klātienē uzzinātu vairāk par iespēju iegūt Latvijas pilsonību un risinātu sarunas par golfa attīstības fonda dibināšanu.

Gulbe plāno izbrīvēt nedēļu laika un Latvijā ierasties uzreiz pēc "British Open" noslēguma. Viesojoties dzimtenē, Gulbe, gatavojas vadīt klīnikas spēlētājiem, kā arī cer piedalīsies golfa popularizēšanas pasākumos.

Golferes pilsonības jautājumu sarunā ar Vairu Vīķi-Freibergu jau ir skaidrojis LGF prezidents Vilnis Baltiņš seniors, gūstot Valsts prezidentes izpratni un atbalstu. "Mēs ar prezidenti šo lietu pārrunājām februārī Siguldā pasaules čempionāta kamaniņu sportā laikā," stāstīja Baltiņš. "Es izstāstīju, kas ir Gulbe, un prezidente solīja palīdzēt viņas pilsonības lietā."

Bez īpašām problēmām par Latvijas pilsoni varētu kļūt sportistes tēvs Džons (Jānis) Gulbis, kas aiz okeāna nodzīvotajos vairāk nekā 50 gados nav pieņēmis ASV pilsonību. Ja par lēmumu iegūt Latvijas pilsonību izšķirsies arī Gulbe, pēc viņas iesnieguma saņemšanas tālāk jautājums būs jāvirza LGF.

Gulbes personā Latvija iegūs neizmērojamu publicitāti, kas nav salīdzināma pat ar Latvijas NHL hokejistu Sanda Ozoliņa un Artūra Irbes devumu, atzina LGF mediju komitejas vadītājs Armands Puče. Notikumiem golfā seko līdzi miljoniem cilvēku ne tikai ASV, bet arī Eiropā, Austrālijā un citās valstīs, un Gulbes vārds sieviešu golfā jau šobrīd ir populārs, lai gan viņai ir tikai divdesmit gadu.

Ne mazāk nozīmīgs par Gulbes ieguldījumu Latvijas vārda daudzināšanā mūsu golfa nākotnei varētu kļūt 20 gadus vecās spēlētāja nodoms izveidot fondu jaunatnes golfa attīstībai. Natālijas Gulbes fonda dibināšanu Latvijā atbalsta LPGA, kā arī Gulbes sponsori un viņas tēvs.

Detalizētākas sarunas par fonda veidošanu, tā mērķiem un darbības veidiem ir paredzētas vasarā, kad Gulbe ieradīsies Latvijā. Jācer, ka dzīves īstenība Latvijā nemazinās Gulbes apņēmību izvirzīto mērķu sasniegšanā.

Sportiskā ziņā aizvadītā nedēļas nogale Gulbei gan nebija veiksmīga, un LPGA "Safeway Ping" turnīrā viņa spēlēja tikai pirmās divas dienas. Sarežģītos laika apstākļos divu dienu summā izdarītie 145 sitieni (71+74),  jeb +1 virs PAR neļāva turpināt cīņu arī sestdien un svētdien. Lai spēlētu arī pēdējās divas dienas, Gulbe bija izdarījusi vienu sitienu par daudz.

Pēdējās izmaiņas , 25.03.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē