Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Pieņemta reitinga sistēma

Pēc apspriešanas LGF ir apstiprinājusi reitingu sistēmu 2003. gada sezonai, un salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu ir notikušas būtiskas pārmaiņas. Ja pagājušajā gadā bija svarīgi startēt pēc iespējas vairāk reitinga turnīros, tad šogad izšķiroša loma būs turnīru dalībnieku sastāvam.

Ja turnīrā nepiedalīsies neviens no reitinga pirmā divdesmitnieka, tad šo sacensību koeficients būs nulle, un reitinga punktus nevarēs gūt. Savukārt turnīra koeficients būs 1, ja tajā startēs visi 20 spēcīgākie reitinga līderi. Jaunajā reitinga sistēmā ir izmantota specifika sistēma, kas noteiks katra turnīra koeficientu.

Jaunā sistēma paradīs turnīrus interesantākus, norādīja LGF reitingu komitejas vadītājs Mareks Nemme, piebilstot, ka tagad "būtībā turnīra sastāvs nosaka tā svaru".

Katrā mēnesī golfera reitingu noteiks pēc viena labākā turnīra, taču izņēmums būs trīs nozīmīgākās sacensības Latvian Open, Latvijas čempionāts un Latvian Masters match-play čempionāts, kas obligāti būs iekļauts reitingā. Tādējādi mēnešos, kad noritēs kāds no šiem turnīriem, reitings tiks noteikts pēc šiem diviem turnīriem. Reitings mainīsies arī mēneša gaitā.

Pagaidām vēl nav apstiprināta dāmu reitinga sistēma, taču tas varētu notikt jau 1. aprīlī. Pamatā princips dāmām tiek paredzēts tāds pats kā kungiem, tikai jebkura dalībnieču sastāva gadījumā koeficients nebūs mazāks par 0,5.

Plašāku informāciju par izveidoto reitinga sistēmu golfs.lv varēs publicēt pēc tā saņemšanas, kas solīta nākamās nedēļas sākumā.

Pēdējās izmaiņas , 28.03.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē