Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Krukovs kļuvis par sertificētu golfa skolotāju

"Ozo Golf" club pro Arturs Krukovs pēc nedēļu ilgas apmācības programmas apgūšanas un eksāmenu nokārtošanas ir atgriezies no Orlando, kur kļuvis par ASV Golfa skolotāju asociācijas (US Golf Teachers Association) biedru, kā arī saņēmis kvalifikāciju apstiprinošu sertifikātu.

Vērtējot ASV aizvadīto nedēļu, Krukovs atzina, ka noderīgs būs gan pats sertifikāts, kas apliecina akadēmisku zinību apgūšanu, gan arī apmācības programmā gūtās atziņas.

Lai saņemtu sertifikātu, Krukovam nācās nokārtot testus noteikumu pārzināšanā, mutiskajā apmācībā (verbal teaching) un iziet laukumu ar noteiktu sitienu skaitu. Divu dienu spēlē PAR 72 laukumā nedrīkstēja savākt vairāk par 166 sitieniem, ko apmācības programmā vienīgais Latvijas pārstāvis arī paveica, izdarot 164 sitienus. Ne tik labi veicās pārējiem deviņiem eksaminējamajiem, no kuriem vēl tikai trīs iekļāvās normā, un tika pie sertifikāta.

Tieši spēli laukumā Krukovs atzina par grūtāko pārbaudījumu, ko vēl jo sarežģītāku vērta bez golfa pavadītā ziemas sezona un līdz ar to arī atbilstošas prakses trūkums.

Apmācības pirmās četras dienas no plkst. 8 līdz 12 bija mācības klasē, kam sekoja divas stundas treniņlaukumā un četrarpus stundas laukumā. Savukārt pēdējās divas dienas notika eksāmeni.

Bijušā USPGA golfera Roberta Vajata vadītajā apmācībā lietderīgi bija uzklausīt atziņas, kas balstītas uz golfa pamatiem, atzina Krukovs. Mūsdienu golfa žurnālos, skaidrojot spēlētāju kļūdas, tiek izmantota ļoti sarežģīta pieeja, minot tik daudzus skaitļus un terminus, ka cilvēks līdz galam to nemaz neizprot. Tā vietā ir derīgāk apzināties, ka visu kļūdu novēršanā ir lietderīgāk pievērsties pašiem spēles pamatiem, līdz ar to arī pašam golferim kļūst vienkāršāk apzināties un izprast savas problēmas, atzina Krukovs.

Kļūšana par USGTA biedru ļaus Krukovam četras reizes gadā saņemt šīs organizācijas izdoto metodisko materiālu apkopojumu, kur tiek pievērsta uzmanība gan apmācības procesam, gan arī instruktoriem specifiskiem jautājumiem, piemēram, kā uzturēt kontaktu ar apmācāmo, kā darbā izmantot video aparatūru, vai kā pasniegt sevi kā golfa skolotāju.

Tā kā golfs ir spēle visam mūžam, Krukovam vēl paliek iespēja pretendēt arī uz USGTA ceturtā līmeņa programmas absolvēšanu, kas līdz šim ir izdevies tikai 160 instruktoriem no kopējā 20 000 USGTA dalībnieku skaita. Augstākā līmeņa apmācības programmas apgūšanai papildus citiem jautājumiem vēl ir nepieciešams nokārtot ko līdzīgu nelielam diplomdarbam golfā. Krukovs atzīst, ka par nākamo līmeni varēs domāt ne "pēc gada vai diviem", taču principā tas nav nekas neiespējams.

USGTA darbojas no 1989. gada, un regulāri savu dalībnieku konferences, lai apmainītos ar darbā gūto pieredzi un atziņām.

Pēdējās izmaiņas , 31.03.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē