Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Reitinga turnīros prasības kļūs stingrākas

Latvijas Golfa federācijas centieni panākt arvien lielāku spēlētāju skaitu ir apsveicami, taču turpmāk sacensībās būs nepieciešams pievērst lielāku uzmanību visu spēles noteikumu un etiķetes ievērošanai, kas līdz šim nereti tiek piemirsta. Īpaši ar stingrākām prasībām būs jārēķinās reitinga turnīru dalībniekiem, uzskata LGF Sacensību komitejas vadītājs Zigmārs Puikevics.

Soda sankcijas paredzēts ieviest par golfa diskreditēšanu laukumā un etiķetes normu neievērošanu. Lai nūjas laukumā nelidotu pa gaisu - norādīja Puikevics. Arī par laika vilcināšanu un nepieļaujami ilgu spēli būs paredzēts sods, kas šajā gadījumā atbilstoši noteikumiem būtu rezultātam pieskaitāmi soda sitieni. Reitinga sacensības ir sportisks pasākums, kur reglamentam un disciplīnai ir principiāli svarīgāka nozīme nekā citos turnīros, skaidroja Puikevics.

Arī vairāki grēkāži, kas paši dažkārt uzvedas pārāk brīvi, atzīst, ka stingrākas prasības ir nepieciešamas, atzina Puikevics. Par stingrāko prasību ievērošanu atbildība būs jāuzņemas sacensību māršaliem un turnīru rīkotājiem. LGF plāno arī kontrolēt, kā tiks ievērotas noteiktās prasības. LGF apsver iespējas kā nodrošināt visu prasību ieviešanu.

Sacensību komiteja plāno izstrādāt arī vienotu sacensību reglamenta sistēmu, kas precīzāk paredzēs līdz šim ne vienmēr pietiekami skaidri formulētos punktus, piemēram, pieteikšanās turnīriem kārtību. Arī turnīru nolikumu pamatpunktus plānots pakļaut vienotām pamatprasībām. LGF turnīru gaitā arī kontrolētu izvirzīto noteikumu ievērošanu.

Par atteikšanos piedalīties turnīrā pēc pieteikuma apstiprināšanas ir paredzēts vainīgos sodīt. Īpaši aktuāls šis jautājums kļūst saistībā ar jauno reitinga sistēmu, kas iespēju turnīrā gūt punktus padara atkarīgu no reitingā vadošo spēlētāju līdzdalības.

Pēc pašlaik apstiprinātās sistēmas nedēļas nogalē varēs notikt divi reitinga turnīri (katrs savā dienā). Pagaidām kalendārā vēl nav tādas nedēļas nogales, kurā būtu divi reitinga turnīri. Taču tāda situācija varētu rasties, ja arvien pieaugošā spēlētāju skaita dēļ turnīri būs pārpildīti, un laukumi vēlēsies papildus rīkot pašreizējā kalendārā neiekļautas sacensības. Arī pašreizējā reitinga sistēma pieļauj iespēju bez sarežģījumiem palielināt reitinga turnīru skaitu.

Labāk par iespēju palielināt reitinga turnīru skaitu varēs spriest pēc tam, kad kļūs redzams kā golferi reaģē uz jauno reitinga sistēmu, un kādu stratēģiju viņi izvēlēsies līdzdalībai sacensībās, atzina Puikevics.

Jauno reitinga sistēmu atzinīgi vērtēja arī Puikevics, sakot, ka tagad paveras labas iespējas spēcīgiem spēlētājiem, kas grib pakāpties rangā, taču nevar atļauties spēlēt ļoti bieži.

Lai gan sezonas kalendārs ir apstiprināts, ir skaidrs, ka turnīru skaits vēl pieaugs. Vēl nav apstiprināts Nacionālās golfa līgas kalendārs, taču pēc pašreizējās versijas tajā būs pieci turnīri. LGF sacensību komitejā vēl jālemj arī par match-play čempionātu, ko arī paredzēts nedaudz izmainīt, jo pagājušajā sezonā turnīrs pārāk izstiepās, zaudējot asumu.

Nekādas revolucionāras pārmaiņas sacensību komitejā nav gaidāmas, un turpināsies iepriekš iesāktais darbs, atsevišķiem jautājumiem pievēršot lielāku vērību, atzina Puikevics.

Pēdējās izmaiņas , 09.04.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē