Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Reitinga sistēmu nepeļ

Ideālu reitinga sistēmu radīt nav iespējams, un pašlaik pieņemtā kārtība ir pietiekami laba, lai noderētu spēlētāju spēka samērošanai, uzskata Andris Keisels un Arturs Krukovs. Keisela vērtējumā jaunievedumam ir gan plusi, gan mīnusi, savukārt Krukovs uzskata, ka sistēma ir laba, taču tās panākumi būs atkarīgi no iespējas spēlētājiem operatīvi saņemt informāciju.

Pagājušā gada reitinga trešais numurs Keisels par galveno plusu jaunajā sistēmā uzskata to, ka spēlētājiem vairs nevajadzēs joņot uz visām sacensībām, un amatieriem šāda sistēma ir pieņemama. Savukārt sistēma, kas paredz mēnesī reitingā ieskaitīt tikai vienu spēlētāja labāko turnīru atstājot vairāk vietas nejaušībām. Ja divos turnīros divi spēlētāji izcīna uzvaras, viens ar veiksmes palīdzību spēcīgā turnīrā varot tikt pie vairāk reitinga punktiem nekā otrs vājāka sastāva turnīrā.

Keisels pauda arī personisko viedokli, ka pēdējā laikā lielas daļas golferu interese par reitingu ir nedaudz atsalusi, un ļoti saistoši tas šķiet tikai dažiem desmitiem spēlētāju.

Arī Keisels atzīst, ka lauzt šķēpus, meklējot ideālu reitinga sistēmu var bezgalīgi, taču diez vai to ir vērts darīt. Varbūt arī Latvijā būtu noderīgi pieturēties pie kādas starptautiskā līmenī pieņemtas sistēmas, nevis ieviest lokālus risinājumus, retoriski jautā Keisels? Taču arī lietišķi piebilst, ka ieviestā sistēma nav sliktāka par iepriekšējo, un maijā kļūs skaidrs kā jaunievedums ir iedzīvojies Latvijas golfa sistēmā, un kādas izmaiņas radījis.

Paša plānus turnīru izvēlē jaunā reitinga sistēma Keiselam neietekmēs, un vairāk šosezon būs atkarīgs no paša veselības. Ne jau reitingu dēļ golfs tiek spēlēts, pauda Latvijas izlases dalībnieks, atzīstot, ka reitings tomēr ir "savs svēršanas mērs".

Savukārt Krukova vērtējumā pašā sistēmā negatīvu lietu nav, bet būs ļoti svarīgi, cik operatīvi spēlētāji varēs saņemt informāciju par turnīra reitingu un pašu izcīnīto vietu vērtību.

Arī Krukovs par pozitīvu lietu uzskata mēneša labākā rezultāta iekļaušanu reitingā, jo tādējādi golferi, kas lielākoties ir biznesa cilvēki, varēs brīvāk organizēt savu laiku. Tas arī novērsīs situāciju, ka kāpšanai uz augšu reitingā lielāka nozīme ir biežiem startiem, nevis augstvērtīgiem rezultātiem.

Pašreizējā sistēma līdzinās tai, kas Latvijā bija pirmajās golfa sezonās, kad reitingā iekļāva sezonas piecus labākos turnīrus, atzina Krukovs.

Pašreizējā sistēma spēlētājiem varētu šķist sarežģīta, tādēļ no turnīru rīkotājiem un reitinga komitejas būs atkarīgs, vai golferi operatīvi saņems viņiem aktuālo informāciju. Ierodoties turnīrā, ir jābūt skaidram tā reitingam, un spēlētājiem ir jāzina, par ko viņi cīnās, sacīja Krukovs. Daļai spēlētāju reitings ir svarīgs, tādēļ nepieciešamā informācija ir jānodrošina, un tas cels arī sacensību sportisko garu.

Būtībā turnīra reitings ir jānosaka pēc pieteikumu saņemšanas, un par vēlāku atteikumu startēt kārtības nodrošināšanai vainīgajiem ir jārēķinās ar soda sankcijām, sprieda Krukovs.

Sistēma būs laba, ja "rezultāti nebūs jāgaida trīs dienas", uzskata "Ozo Golf" club pro, kas pats daudzo darba pienākumu dēļ necer startēt biežāk kā reizi mēnesī.

Krukovs atzinīgi vērtēja arī sacensību komitejas apņemšanos turnīros ieviest stingrākas disciplīnas un etiķetes prasības. Tā kā Latvijā sākas jau astotā sacensību sezona esot beidzot pienācis laiks ieviest stabilāku kārtību.

Pēdējās izmaiņas , 12.04.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē