Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Precizēts Lieldienu kausa nolikums

LGF sacensību komiteja ir gatava pildīt dotos solījumus par stingrākiem noteikumiem reitinga turnīros, un otrdien LGF valdes sēdē pieņēma precizētu Lieldienu kausa izcīņas nolikumu, kura pamatos iestrādātie principi būs spēkā arī citos reitinga mačos. Stingri nāksies ievērot spēles laiku, kam sekos turnīra māršals.

Turnīra rīkotāji - golfa laukuma "Viesturi" sacensību komiteja un galvenais tiesnesis Arturs Ozoliņš - būs atbildīgi par to, lai spēlētāji stingri ievērotu sacensībām atvēlēto laiku, pauda LGF Sacensību komitejas vadītājs Zigmārs Puikevics. Spēlei kopumā grupai ir atvēlētas piecas stundas, bet katras bedrītes izspēlei - 15 minūtes.

Tā kā reitinga turnīrs ir sportiskas sacensības, netiks pieļautas situācijas ar noteikumiem neatbilstoši ilgām bumbiņu meklēšanām un citiem kavēkļiem, kas var radīt neērtības visiem pārējiem laukumā esošajiem spēlētājiem. Pēc noteikumiem par laika vilcināšanu vainīgajam pienākas brīdinājums, bet atkārtotu pārkāpumu gadījumā - soda punktu piešķiršana.

LGF sacensību komiteja sekos, vai turnīra rīkotāji nodrošina visu notikumos paredzēto punktu ievērošanu.

Spēlēšanai būs noderīgas tikai individuāli marķētas bumbiņas, un industriālais ražotāju marķējums netiks atzīts par pietiekamu. Pēc turnīra spēlētājiem būs jāaizpilda arī LGF statistikas kartiņas, lai vēlāk nepieciešamo informāciju varētu izmantot statistikas datu apstrādei.

Latvijas golferi turnīrā drīkstēs piedalīties tikai ar 2003. gada handikapa kartēm, bet citvalstu spēlētāji, kuru rezultātus ieskaitīs tikai turnīra, bet ne reitinga vērtējumā, varēs startēt ar savos klubos izdotajām HCP kartēm. Tā kā reitinga ieskaitē būs iekļauti tikai Latvijas spēlētāji, turnīra rezultāti un reitinga vērtējums varēs atšķirties. Ārzemnieki bez Latvijas HCP kartēm reitinga vērtējumā nebūs iekļauti, tādēļ reitinga vērtējumā vietējais spēlētājs var ieņemt augstāku vietu nekā turnīrā.

Turnīra izloze būs atklāta, un to veiks pamatojoties uz spēlētāja HCP. Ielozējot spēlētāju grupā, tādējādi tiks nodrošināts, lai kopā nespēlētu tikai iesācēji, vai arī vienīgi spēcīgākie golferi.

Paliek spēkā arī LGF solītie noteikumi par punktu atņemšanu kārtējā mēneša reitingā, ja spēlētājs pēc pieteikšanās bez attaisnojoša iemesla atsakās no līdzdalības turnīrā, vai uz to neierodas.

LGF valde arī lēma par iespēju ārzemju spēlētājiem iegūt Latvijas HCP karti. Tāda iespēja bija iepriekš, un būs arī turpmāk, taču tagad citu valstu golferiem par to būs jāmaksā ievērojami vairāk nekā pašmāju spēlētājiem.

Lieldienu kausa izcīņas nolikums

1. Vadība

Sacensības organizē un tiesāšanu nodrošina golfa laukuma “Viesturi” sacensību komiteja.
Sacensību galvenais tiesnesis Arturs Ozoliņš.

2. Laiks un vieta

Sacensības notiek Golfa laukumā “Viesturi”  2003.gada 21. aprīlī.

3. Dalībnieki

3.1 Sacensības notiek dāmu un kungu konkurencē.
3.2 Spēlētājiem HCP kartes obligātas.
3.3 Spēlētāji ar 2003. gada LGF izsniegtajām HCP kartēm iegūst LGF reitinga punktus.

4. Sacensību formāts un noteikumi

4.1 Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā Sentendrjūsas Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem, golfa laukuma "Viesturi” vietējiem noteikumiem un LGF sacensību nolikumu.
4.2 Handikapu spēle (neto) 18 bedres. Ja vairāki spēlētāji dala pirmo vietu, uzvar spēlētājs ar zemāko HCP. Ja HCP vienādi, izspēlē “pēkšņās nāves” pārspēli. Pārspēle notiek 9.bedrītē, ja uzvarētājs nav noteikts, izspēle tiek atkārtota uz 9.bedrīti, utt.. 
4.3 Sacensību laiks 1 spēlētāju grupai ne vairāk kā 5 stundas, vienas bedrītes izspēlei 15 minūtes.
4.4 Bumbiņu marķēšana obligāta.
4.5 Reitinga ieskaitei obligāti aizpildāmas LGF statistikas kartiņas.

5. Pieteikšanās un izloze

5.1 Spēlētājam ir pienākums pieteikties uz sacensībām līdz 19.04.2003. plkst. 17.00 Golfa laukuma “Viesturi” recepcijā vai pa tel. 6444390.
5.2 Spēlētājiem, kuri nebūs pieteikušies līdz izlozes sākumam, ir tiesības lūgt sacensību tiesnesim iekļaut sevi turnīra spēlētāju sarakstā, un sacensību tiesnesis izskatīs iespēju šādu lūgumu apmierināt. Šādā gadījumā spēlētājam dalības maksa turnīrā tiek noteikta dubultā apmērā.
5.3 Par atteikšanos no dalības turnīrā (vai neierašanos uz turnīru), ja atteikšanās notikusi pēc izlozes sākuma, spēlētājam, kurš ir atteicis savu dalību, vai nav ieradies uz turnīru bez attaisnojoša iemesla, tiek atskaitīti trīsdesmit punkti no tekošā mēneša ieskaites reitinga punktu skaita.
5.4 izloze notiek pamatojoties uz spēlētāju HCP, par kritēriju nosakot grupas HCP.
5.5 izloze ir atklāta, un tā  notiek 19.04.2003. plkst. 17.00.

6. Starta laiki

Starts notiks saskaņā ar izlozi.

7. Dalības maksa

Sacensību dalības maksa 5,- Ls.

Nolikums apstiprināts LGF Valdes sēdē 2003. gada 15. aprīlī.

Pēdējās izmaiņas , 16.04.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē