Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Junioriem pavasarīgi rezultāti EJGT posmā

Eiropas junioru golfa tūres (EJGT) posma sacensībās Budapeštā latviešiem nenācās palikt pēdējiem, taču arī pašu izvirzītos mērķus neizdevās sasniegt, tādēļ jācer, ka iegūtā pieredze būs noderīga, lai nākamajās sacensībās cīnītos par augstākām vietām. Dāvis Puksts 56 dalībnieku konkurencē dalīja 43. vietu, bet Mikus Gavars bija 48. Meitenēm Laura Jansone izcīnīja 9. vietu, uzreiz aiz sevis atstājot Elīnu Gulāni, kam sekoja vēl divas spēlētājas.

Latvijas juniori bija cerējuši nospēlēt stabili, lai abās maču dienās rezultāts būtu stabili zem 100 sitieniem, par Budapeštas "Pannonia Golf and Country Club" piedzīvoto golfs.lv stāstīja LGF jauniešu golfa attīstības komitejas vadītājs Māris Gulāns, kas pats arī bija devies uz Ungāriju.

Vistuvāk izvirzītajam mērķim bija Puksts, kas pirmajā dienā spēja laukumu iziet ar 87 sitieniem, ieņemot vietu trešā desmita vidū. Taču sasniegtais labais rezultāts radīja arī psiholoģisku spriedzi, kuras sekas bija redzamas otrās dienas rezultātā - 110 sitieni. Vēl spēles pirmajā pusē vienā no bedrītēm viņam bija nepieciešami 14 sitieni, kam sekoja vēlēšanās atspēlēties, un kā sekas bija nestabils sniegums.

Gavars pēc pirmajā dienā izdarītajiem 102 sitieniem otrajā dienā nospēlēja labāk (97 sitieni), kas ļāva viņam jauniešu (U-16) vērtējumā ieņemt 28. vietu 36 vienaudžu konkurencē.

Par galvenajiem iemesliem, kādēļ latviešiem neizdevās sasniegt cerētos rezultātus, Gulāns nosauca spēlētāju pieredzes trūkumu, agro pavasari, kas vēl nav ļāvis pienācīgi daudz trenēties, kā arī sarežģītos laika apstākļus. Budapeštā pirmajā sacensību dienā bija auksts (7-8 grādi) un vējains, taču otrajā dienā laika apstākļi nedaudz uzlabojās.

Starts EJGT posmā mūsu junioriem būs noderīgas ne tikai pašu sacensību dēļ, bet arī kā iespēja redzēt citu spēcīgu spēlētāju gatavošanos, atzina Gulāns. Spēcīgākajām komandām bija līdz savi profesionālie treneri, un mūsu spēlētājiem par tādu iespēju pagaidām atliek tikai sapņot.

Eiropā junioriem neviens īpašas atlaides nedod, un puišiem bija jāspēlē no tālākajām izsitienu vietām, kas distanci katrā bedrītē palielināja par aptuveni 40 metriem. Acīmredzot pasaulē patlaban valdošā spēka spēle nepaliek nepamanīta arī junioru sacensību rīkotājiem.

Tālākas izsitienu vietas nekā domāts bija arī meitenēm, taču viņām problēmas radīja nevis distances sitieni, bet gan tuvā spēle grīnu tuvumā. Turklāt Latvijas pārstāves turnīrā bija vienas no jaunākajām, un viņu pieredze nebija samērojama ar favorītēm. Pietuvoties grīniem, kas bija pašreizējai sezonai netipiski ātri, meitenēm izdevās normāli, taču tālāk abas bieži vien pielasīja liekos sitienus.

Juniorēm Budapeštā uzvarēja krieviete Uļjana Rotmistrova, kas pagājušajā gadā "Ozo Golf" triumfēja "Latvian Open", neatstājot pārējām dāmām izredzes uz uzvaru. Junioriem labākais bija cits Krievijas pārstāvis Dmitrijs Vinogradovs, un abu uzvarētāju rezultāts summā bija 150 sitieni.

Krievijas jaunie golferi Ungārijā vēlreiz apliecināja savu augsto klasi, turklāt "Latvian Open" uzvarētājs Aleksandrs Majorovs dalīja tikai 12. vietu. Labāko desmitniekā junioriem nebija praktiski neviena, kam handikaps būtu augstāks par 5. Līdztekus krieviem spēcīgi nospēlēja arī Čehijas un Austrijas juniori.

Nākamais EJGT posms notiks 4.-5. jūnijā Somijā. Latviju tāpat pārstāvēs pa diviem puišiem un divām meitenēm, bet izlases sastāvu noteiks pēc triju atlases turnīru rezultātiem.

EJGT posms

"Pannonia Golf and Country Club" (PAR 72)

Juniori

1. Dmitrijs Vinogradovs (Krievija) 150 (75-75)

2. Nikolajs Afanasjevs (Krievija) 152 (75-77)

3. Marks Ružečka (Čehija) 152 (74-78)

..=43. Dāvis Puksts (Latvija) 197 (87-110)

..48. Mikus Gavars (Latvija) 199 (102-97)

Juniores

1. Uļjana Rotmistrova (Krievija) 150 (74-76)

2. Gaļina Rotmistrova (Krievija) 156 (81-75)

3. Edita Nehnaneka (Čehija) 162 (80-82)

..9. Laura Jansone (Latvija) 215 (105-110)

10. Elīna Gulāne (Latvija) 216 (109-107)

Pilnīgi rezultāti http://www.ejgt.ru/scores.htm

Pēdējās izmaiņas , 17.04.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē