Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Krištopans līderiem neļaus dusēt uz lauriem

Pēc veiksmīgā sezonas sākuma, pirmajā reitinga turnīrā izcīnot Lieldienu kausu, Vilis Krištopans pauda gandarījumu par sasniegtajiem rezultātiem, taču brīdināja, ka nebūt negrasās ar to apmierināties. Latvijas golfa pašas spices spēlētāji pagaidām objektīvi ir meistarīgāki, taču viņiem tas šosezon būs jāprot pierādīt laukumā, cīņassparu neslēpa Krištopans, kas laureātu skaitā iekļuva arī "Viesturu" sezonas atklāšanas turnīrā, tikai nedaudz augstāka handikapa dēļ ieņemot 2. vietu aiz Alda Puisīša.

Lieldienu kausa ieguvējs bija apmierināts ar pirmdien "Viesturos" sasniegto rezultātu, norādot, ka uz augstāku vietu "stroke" vērtējumā nevarēja pretendēt, jo ļoti labi nospēlējuši abi Latvijas pro Valdis Liepiņš un Arturs Krukovs. Vērtējot pēc "stroke", Krištopanam bija dalīts trešais labākais rezultāts (83 sitieni).

Labi izdevās nospēlēt grūtās situācijās, taču pieci vai seši sitieni tika viegli pazaudēti citur, atzina uzvarētājs. "Varēju mierīgi nospēlēt ar 78 (stroke) sitieniem," sprieda Krištopans. Par ļoti labiem kausa ieguvējs nosauca izdarītos sitienus ar nūjām, taču kritiskāk vērtēja rezultātus ripināšanā.

"Sitienos ar nūjām norāvu tikai vienu sitienu, taču man bija 36 ripinājumi. Parasti ripināšanā man ir 30-31 sitiens," sacīja uzvarētājs, atturoties no kārdinājuma likstas ripināšanā uzvelt "Viesturu" grīniem. "Es nekad nevainoju laukumu. Sportā ir tā - jo tu vairāk meklē attaisnojumus, jo lielākas atlaides pats sev piešķir, un tas uzvaru tikai attālina".

Lielākajā nekā parasti ripinājumu skaitā Lieldienu trofejas īpašnieks vainoja paša neprasmi pareizi nolasīt grīna ātrumu. Ja grib uzvarēt, ir jāmāk puterēt uz tāda grīna, kāds ir, sacīja Krištopans, piebilstot, ka Taigers Vuds uzvar uz tā paša laukuma, uz kura spēlē viņa konkurenti, un meistarība sarežģītās situācijās nekur nepazūd.

Krištopans atzina, ka ir ļoti gandarīts, jo arī tuvojoties 50 gadu vecumam, cīņā par uzvaru spēj līdzvērtīgi konkurēt ar spēcīgākajiem spēlētājiem. Sportista gars viņā nekur nav zudis vai pabalējis, un Krištopans brīdināja sāncenšus, ka otrā vieta viņu nekad nav apmierinājusi.

"Šogad trešo gadu spēlēju golfu, un jau sākumā biju brīdinājis, ka trešajā sezonā nevienam ceļu negriezīšu," teica viens no šosezon veiksmīgākajiem turnīru dalībniekiem. "Ar pirmajiem pieciem vai sešiem man varbūt būs grūti cīnīties, jo, objektīvi vērtējot viņi ir spēcīgāki, taču tas viņiem būs jāpierāda laukumā".

Lieldienu turnīra uzvarētājs aktīvi sekos izmaiņām reitingā, jo kā jau sportists nevar palikt vienaldzīgs pret mēģinājumu objektīvi izvērtēt golferu spēku samēru. Pret šogad noteikto reitinga noteikšanas sistēmu Krištopanam iebildumu nav, jo, viņaprāt, labiem spēlētājiem jebkura sistēma būs laba.

Krištopans apzinās, ka ne visi turnīri būs tik veiksmīgi kā Lieldienu kausa izcīņa, taču tas nemazina viņa vēlmi cīnīties un uzvarēt visus pretiniekus.

Pēdējās izmaiņas , 22.04.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē