Arhīvs
17. Aprîlis, 2024. Rūdolfs, Rūdis, Viviāna
Pāru kaujas
rezultâti

Hokeja trakums arī golfa turnīrā

Ja pēc cīņas ar mazu baltu bumbiņu nav noskaņojuma aut kājās slidas, un ar citām nūjām mēģināt savaldīt hokeja ripu, var vismaz noskatīties, kā to dara citi. Gatavojoties pasaules čempionātam, valstsvienība atgādina par hokeja pastāvēšanu arī Latvijā, un tas nepaliek nepamanīts golfā. Sestdien "Ozo Golf" notiks turnīrs "Hokeja trakums sākas golfa laukumā".

"Ozo Golf" ar hokeju saista ne tikai NHL zvaigznes Sanda Ozoliņa vārds. Gatavojoties pasaules čempionātam, uz svinīgām vakariņām "Ozo Golf Club" restorānā bija pulcējusies Latvijas valstsvienība.

Hokejisti izmēģināja arī spēkus golfa spēlē, kur viņiem tika dota iespēja pavingrināties treniņlaukumā. Izlases spēlētāji atzina, ka golfs tomēr esot "ļoti laba spēle" un viens otrs no pasaules čempionāta nākamajiem varoņiem pat atzina, ka "laikam bērnībā vajadzēja hokeja vietā izvēlēties golfu”.

"Ozo Golf Club" laukumā jau pabija arī vairāki hokejisti no Kanādas nacionālās izlases, kas trešdien Rīgā ar mūsējiem aizvadīs pēdējo pārbaudes spēli pirms došanās uz čempionātu Somijā. Kanādiešus pārsteidza laukuma labā kvalitāte un viņi solīja "Ozo Golf Club" apmeklēt kuplākā  pulkā.

Kamēr Latvijas hokejisti uzklausīs pēdējos padomus pirms došanās laukumā pirmajā spēlē pasaules čempionātā pret zviedriem, "Ozo Golf Club" tiks noskaidroti uzvarētāji "Hokeja trakumā, kas sākas golfa laukumā”. Kā jau liecina nosaukums, turnīrs ir veltīts Latvijas hokeja izlases startam pasaules čempionātā.

Sacensību formāts intriģējošs - HCP pāru spēle (scramble). Tātad pāris, kas ir viena komanda, laukumā izspēlē labāko bumbu un uzvar tie, kam summā ir vismazākais neto sitienu (stroke) skaits uz 18 bedrītēm. Pāra HCP būs 40 procenti no abu spēlētāju HCP summas.

Turnīra rīkotāji uzvarētājiem sola patiešam vērtīgas hokeja balvas - Latvijas izlases oriģinālo spēles kreklu un hokeja nūju. Abas relikvijas būs rotātas ar hokeja izlases spēlētāju autogrāfiem.

Pēc turnīra būs iespēja "Ozo Golf Club" restorānā kopīgi tālrādē noskatīties Latvijas un Zviedrijas izlašu pirmo spēli pasaules čempionātā. Hokeja spēle sāksies tikai plkst. 20.

"Hokeja trakums sākas golfa laukumā"

Sacensību nolikums

1. Sacensību vieta un laiks:
Sacensības notiek Ozo Golf Club golfa laukumā 2003.gada 26.aprīlī.

2. Sacensību formāts un noteikumi:
 2.1. Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā Sentendrjūsas Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem.
 2.2. Scramble – HCP–NETTO pāru spēle (komanda).
 2.3. Sacensības notiek vienā grupā (neatkarīgi no dzimuma un vecuma); aicināti piedalīties arī profesionāļi. Komandas HCP ir 40 % no abu spēlētāju HCP summas.
2.4. Sievietes un juniori līdz 13 gadiem spēlē no sarkanajām izsitienu vietām. Pārējie – no dzeltenajām izsitienu vietām.
 2.5. Pirms sacensībām spēlētāji nodod savas handikapa kartes sacensību komitejai. Pēc sacensībām komanda savu spēles karti (pāra rezultāts) nodod sacensību komitejai kluba recepcijā (rezultātu apkopošanai).

3. Vietu dalīšana:
 3.1. Uzvar tā komanda, kas pēc scramble spēles principa, summā savāc vismazāko NETTO rezultātu: stroke – komandas HCP.
 3.2. Ja vairākas komandas dala pirmo vietu, uzvarētājs tiek noteikts pēc zemākā komandas HCP.

4. Starta laiks, sākot no pulksten  9.00, saskaņā ar izlozi no 1. un 10. bedrītes.

5. Pieteikšanās sacensībām līdz 24. aprīlim pulksten 20.00 (tālrunis- 7394399).

6. Balvas un sponsori: Sacensību uzvarētājiem balvas nodrošina Ozoliņa golfa klubs un Latvijas hokeja izlase.

7. Tiesāšana: Sacensību galvenais tiesnesis – Ozo Golf Club sacensību komiteja (atbildīgais – Artūrs Krukovs).

8. Dalības maksa:
 8.1. Sezonas karšu īpašniekiem – Ls 5,-
 8.2. Pārējiem – green fee + Ls 5,-

9. Papildus:
9.1. Handikapa kartes obligātas.
9.2. Sacensības netiek iekļautas reitingā.

Pēdējās izmaiņas , 23.04.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē