Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Sezona sākas arī pļavu golfā

Vasarīgās dienas ir pamodinājušas arī pļavu golfa piekritējus, un svētdien ar pirmo posmu Zēmelēs Valmieras pusē sāksies Latvijas pļavu golfa asociācijas 5. čempionāts. Kopumā pļaviniekiem ir paredzēti deviņi posmi, kas visi būs iekļauti sacensību kopvērtējumā. Cīņas risināsies jau pazīstamos laukumos, taču sagaidāms arī kas jauns - Saļņu posms Alūksnē.

Jau trešo gadu pēc kārtas Latvijas pļavu golfa spēlētāji viesosies Lietuvā, kur turnīrs notiks maija pēdējā dienā. Divi posmi divās dienās risināsies pie Viļņa Baltiņa seniora Usmā, kur laukums šīm sacensībām tiks gatavots īpaši.

Lēmums ieskaitīt kopvērtējumā visus posmus pieņemts tādēļ, lai mudinātu pēc iespējas vairāk cilvēkus iesaistīties čempionātā, un tādējādi popularizētu golfu no apakšas, golfs.lv stāstīja Ainārs Počs.

Lai startētu pļavu golfa sacensībās, nav nepieciešama zaļā karte, taču spēlētājam, kas aicina līdz draugus, ir jāuzņemas atbildība, lai jaunpienācēji pārzinātu golfa etiķeti un nedarītu nepieņemamas lietas.

Līdzdalībai pļavu golfā no spēlētājiem netiek prasītas spēles iemaņas un nokārtoti Zaļās kartes pārbaudījumi, tomēr etiķete būs jāievēro tāpat kā lielajos laukumos. Čempionāta rīkotāji rēķinās, ka pļavu golfa turnīri kopumā varētu piesaistīt ap 100 dalībniekiem. Valmieras pusē interese par golfa spēlēšanu pieaug, un arī citos pļavu golfa centros situācija varētu būt līdzīga, sprieda Počs.

Spēles iepazīšana caur pļavu golfu interesentiem būs ne tikai psiholoģiski komfortablāka par tūlītēju debiju "Viesturos" vai "Ozo Golf", bet arī finansiāli pievilcīgāka. Dalības maksa vienā čempionāta posmā būs ap pieciem latiem, un šajā summā ir ierēķinātas arī pusdienas. Pļavu sacensības turklāt palīdzēs jaunpienācējiem saprast, vai golfs ir tā spēle, ko gribas mācīties spēlēt.

Iespējams, ka daļa pļavu čempionāta posmu spēlētāju tā arī nekad pa īstam neiesaistīsies golfā, taču līdzšinējās tendences liecina par drīzāk pretējo. Ar pļavu golfu ir sākuši arī tādi spēlētāji, kas tagad redzami reitinga galvgalī vai tuvu tam - Einārs Mednis, Raivis Kalniņš, Valters Vilde, Juris Visockis un daudz citi.

Gūstot pieredzi pļavu golfā, pieaug ne tikai spēlētāju meistarība, bet mainās arī laukumi, un šosezon "Meistaros" grīnu kvalitāte būšot pavisam citā kvalitātē nekā līdz šim. Arī "Meistaros" pļavu golfa čempionātā notiks divi posmi.

Pilnīgs čempionāta kalendārs ir apskatāms sadaļā 'Turnīri-kalendārs-pļavu golfs'.

Pēdējās izmaiņas , 07.05.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē