Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Junioriem tuvojas starti EJGT tūres posmā Somijā

Pavasara iesildīšanās posms tuvojas noslēgumam, un jūnija sākumā Latvijas golfa jauno paaudzi gaida cīņas Eiropas junioru golfa tūres (EJGT) posmā Somijā. Latvijas golfa federācijā gan pagaidām domas dalās, cik spēlētāju uz Siuntio "Pickala Golf Club" dosies par LGF līdzekļiem, taču skaidrs, ka bez latviešiem Somijā neiztiks. Izlasē iekļautie spēlētāji gan varētu kļūt zināmi tikai 31. maijā - divas dienas pirms EJGT turnīra pirmajiem treniņiem.

Izvirzot normatīvus izlases kandidātiem, tika noteikts, ka junioriem HCP jābūt zem 15, bet juniorēm - zem 24, golfs.lv stāstīja LGF jauniešu golfa attīstības komiteja vadītājs Māris Gulāns.

Nosakot izlases dalībniekus, kas spēlēs Somijā, vienlīdz tiks ņemti vērā trīs pozīcijas - vieta 2002. gada rangā, labākais šogad reitinga turnīros pieaugušajiem sasniegtais rezultāts, kā arī Junioru atklātā kausa pirmais posms, kas 31. maijā notiks "Viesturos".

LGF gan vēl lems, vai Somijas braucienu apmaksāt diviem junioriem un divām juniorēm, vai arī tikai pa vienam labākajam. Taču sagaidāms, ka Latviju viņpus Tallinai jebkurā gadījumā pārstāvēs vairāki spēlētāji, jo aiz svītras palikušajiem būs iespēja piedalīties turnīrā par pašu līdzekļiem.

Gulāns atzina, ka federācijā ne visi ir apmierināti ar junioru rezultātiem EJGT pirmajā posmā, kas aprīlī risinājās Ungārijā. Latviešiem Budapeštā neizdevās sasniegt pašu izvirzītos mērķus un katru sacensību dienu nospēlēt zem 100 sitieniem. Dāvis Puksts 56 dalībnieku konkurencē dalīja 43. vietu, bet Mikus Gavars bija 48. Meitenēm Laura Jansone izcīnīja 9. vietu, uzreiz aiz sevis atstājot Elīnu Gulāni, kam sekoja vēl divas citvalstu spēlētājas.

Iespējams junioriem tiešām lietderīgāka būtu sadarbība ar "Ozo Golf" pro Olu Engbergu, taču neatsverama ir arī pieredze, ko izdodas gūt sacensībās iepriekš nezināmā laukumā un gaisotnē, kas ne tuvu neatgādina čomisku mačošanos. Tieši lielu turnīru prakses trūkums ir galvenais iemesls, kādēļ Latvijas vīru izlases dalībnieki pasaules čempionātos nospēlē būtiski sliktāk nekā Latvijā, uzskata Gulāns.

Cik plaši izdosies atvērt federācijas naudas maciņu, būs atkarīgs no pašiem junioriem. Jebkurā gadījumā Latvijas komandu plānots sūtīt arī uz EJGT posmu Polijā jūlija otrajā pusē, bet iespēja augusta vidū startēt Čehijā varētu būt ļoti atkarīga no iepriekš sasniegtajiem rezultātiem.

Somijā mūsu junioriem mērķis varētu būt nospēlēšana ik dienu zem 90 sitieniem, bet meitenēm - ap 90 sitieniem, uzskata Gulāns, kas aizstāv nostāju uz Somiju tāpat kā uz Ungāriju vest četrus spēlētājus. Junioriem izlases pretendentu skaitā ir Raivis Kalniņš, Toms Zeltiņš, Mikus Gavars un Dāvis Puksts. Meitenēm izlases normatīviem atbilstoši rādītāji ir sešām spēlētājām - Laurai Jansonei, Anetei Indulēnai, Elīnai Gulānei, Kristai un Mārai Puisītēm, kā arī Elīnai Streļukai.

Pašu mājās vairākiem junioriem jau ir izdevies sasniegt atzīstamus rezultātus. Kalniņš dalīja 5. vietu "Ozo Open", bet Indulēna uzvarēja "Viesturu" kausa izcīņā. Savukārt Jansone sasniedza labāko rezultātu Lieldienu kausā.

Ir panākta vienošanās ar Engbergu, ka PGA līmeņa pro izstrādās individuālu gatavošanās programmu katram Latvijas izlases junioram, palīdzot piestrādāt pie vājākajām vietām meistarībā. Juniori pie Engberga trenēsies divreiz nedēļā pa četrām stundām, taču nopietns treniņdarbs varētu sākties tikai jūnijā, kad aiz muguras būs skolas darbi un eksāmeni.

Individuālas gatavošanās programmas līdz jūnija sākumam paredzēts izstrādāt arī fiziskās sagatavotības jomā, kur junioriem būs cits treneris.

Pēdējās izmaiņas , 16.05.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē