Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Ģimeņu kausā triumfē Šimkusi

Mārtiņš un Arnis Šimkusi Teksasai tipiskos laika apstākļos, gaisam sakarstot teju līdz 30 grādiem, svētdien "Viesturos" kļuva par Ģimeņu kausa ieguvējiem, pēc 18 bedrīšu iziešanas savu pārākumu pierādot pārspēlē ar Aigaru Perkumu un Jūliju Osmolovsku. Turnīrs ilga gandrīz sešas stundas.

Ģimeņu kausa izcīņā uzvarētājus noteica pēc rezultātiem HCP neto vērtējumā, pāriem spēlējot labāko bumbu (scramble). Pēc 18 bedrītēm labāko neto rezultātu - 50 sitieni - sasniedza Šimkusi (bruto 75) un kopā ar Osmolovsku spēlējušais "Viesturu" sezonas pirmā hole in one autors Perkums (bruto 86).

Pēc sacensību nolikuma sekoja pārspēle, kurā uzvaras kausi 9. bedrītē nosvērās par labu tēvam un dēlam, kam tika uzvarētāju balva. Par kausu īpašniekiem kļuva arī Perkums/Osmolovska un trešās vietas ieguvēji Igors Volodkevičs/Sandra Opite.

Apbalvošanas ceremonijā Arnis Šimkus atzina, ka viņa vecuma golferi var mierīgi atļauties spēlēt prieka pēc, bet jaunos, tajā skaitā arī Mārtiņu Šimku, jau tuvākā nākotnē gaida nopietnas sportiskas cīņas.

Lai arī dalībnieku skaits turnīrā salīdzinājumā ar pirms nepilna gada notikušo Ģimeņu kausa pirmo posmu praktiski nemainījās, daudzi spēlētāji ir papildinājuši līdzšinējo aktīvo golferu saimi. Tos iepriekš spēlējušos ģimeņu pārus, kas aizņemtības dēļ šoreiz "Viesturos" nebija redzami, aizstāja citi, un dažiem tās bija mūžā pirmās oficiālās sacensības.

Jaunu spēlētāju piesaistīšanu veicināja arī sacensību formāts, pieļaujot vienam no pāra spēlētājiem laukumā doties bez HCP vai Zaļās kartes.

Sacensību formāts, spēcīgākos nosakot pēc HCP neto rezultāta, mazināja titulētāko spēlētāju izredzes tikt pie uzvaras. Tā labāko stroke rezultātu (70 sitieni) sasniegušie Laura un Vilmārs Jansoni ar neto rezultātu 56 sitieni dalīja 7. vietu. Cerības uz revanšu viņi var saistīt ar nākamo Ģimeņu turnīru "Viesturos", kas notiks jūnija beigās, un uzvarētājus tur noteiks jau stroke vērtējumā.

Vēl saspringtāka golferiem solās būt šīs nedēļas nogale, kad divās dienās risināsies četri turnīri. Sestdien "Viesturos" notiks Latvijas atklātais čempionāts senioriem un atklātās kausa sacensības junioriem, bet "Ozo Golf" risināsies reitinga sacensības dāmām - Latvijas Sieviešu golfa kluba atklātais turnīrs.

Svētdien "Viesturos" jūnija pirmajā reitinga turnīrā spēlēs arī kungi, cīnoties par "Nikon" kausu.

Ģimeņu kausa izcīņas pilni rezultāti ir publicēti rezultātu sadaļā.

Pēdējās izmaiņas , 26.05.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē