Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

"Nikon" kausu izcīņā uzvar Gustafsson un Krista Puisīte

"Nikon" kausu izcīņā, kas bija jūnijā pirmais reitinga turnīrs, svētdien "Viesturos" stroke vērtējumā kungiem uzvarēja Jan Gustafsson, bet dāmām labākā bija Krista Puisīte, kas palika nepārspēta arī neto HCP vērtējumā. Puisītes šoreiz balvu dalīšanu dāmu konkurencē gandrīz pilnībā bija pārvērtušas par ģimenes pasākumu. Kungiem HCP vērtējumā savā pirmajā reitinga turnīrā uzvarēja Aigars Pērkums.

Uzvarētājs kungiem stroke vērtējumā Latvijas golfa aprindās ir labi zināms, taču līdz šim gan ar uzvārdu Jennersjo. Pēc apprecēšanās Jennersjo ir nolēmis pāriet sievas uzvārdā Gustafsson, un šāda pārmaiņa ir izrādījusies veiksmīga, jo līdzšinējos reitinga turnīros viņam nebija izdevies šosezon iekļūt labāko sešiniekā.

Gustafsson uzvaru nebūt ne vienkāršajos laika apstākļos, kad dažbrīd pūta pamatīgas un straujas vēja brāzmas, nodrošināja 80 sitieni. Par diviem sitieniem atpalika dienu iepriekš Latvijas senioru čempiona titulu aizstāvējušais Johnny Fanello, bet trešo vietu dalīja trīs golferi - Valdis Liepiņš, Māris Gulāns un Niklas Brathen.

Tā kā rīkotāji balvas bija paredzējuši pirmajam trijniekam, trešās vietas noskaidrošanai būtu bijusi nepieciešama pārspēle. Kad kļuva skaidrs, ka Gulāns un Brathen "Viesturus" jau pametuši, pārspēles plāni pajuka, un par trešajai vietai paredzētā fotoaparāta īpašnieku kļuva Liepiņš, kas vienīgais no trijotnes tobrīd vēl bija kluba mājā. Abus pārējos trešās vietas ieguvējus "Viesturos" joprojām gaida mazākas "Nikon" balvas.

Neto vērtējumā Pērkums varēja pēdējo reizi izbaudīt HCP 36 priekšrocības. Taču ar 99 sitieniem un neto 63 rezultātu HCP tika neglābjami sabojāts. Otrais ar neto 67 sitieniem bija Igors Volodkevičs, bet trešo vietu ieņēma Andris Bariss ar 69 sitieniem.

"Nikon" galvenās balvas - digitālie fotoaparāti "Coolpix 2100" - tika pirmo vietu ieguvējiem, bet pārējie pirmajā trijniekā iekļuvušie saņēma pieticīgākas fotokameras. Solītais fotoaparāts par hole in one 2. bedrītē gan palika bez īpašnieka.

Dāmām bija lielā Puisīšu diena. Stroke vērtējumā otrā aiz meitas ar 90 sitieniem bija Daiga Puisīte, un tikai Vineta Ruka, ieņemot 3. vietu (93 sitieni), iejaucās cīņā par balvām. HCP vērtējumā Kristai Puisītei ar neto 68 sitieniem sekoja māsa Māra Puisīte ar 73 sitieniem, bet trešā bija Daiga Puisīte (74 sitieni).

Pilnīgi rezultāti apskatāmi rezultātu sadaļā.

No startējušajiem 49 kungiem līdz finišam tika 47 spēlētāji, bet dāmām cīnījās 13 golferes.

Apmierināts ar turnīra norisi ir arī "Nikon" pārstāvju Latvijā "Fototehnikas" direktors Jānis Zemitāns, sakot, ka šādi turnīri ir ieguvums gan Latvijas golfam, gan arī kompānijai. Zemitāns izteica cerību, ka Latvijā golfs turpinās attīstīsies, un veidosies jaunas tradīcijas, kam pievienosies arī ikgadēja "Nikon" kausu izcīņa.

Nākamais reitinga turnīrs "LMT Open" risināsies jau sestdien "Ozo Golf".

Pēdējās izmaiņas , 01.06.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē