Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Kalniņš uzspīd EJGT tūrē Somijā

Raivis Kalniņš pieklusinājis skeptiķus, kas apšaubīja jauno spēlētāju spējas sasniegt labu rezultātu Eiropas junioru golfa tūres (EJGT) sacensībās. "Pickala Golf Club" Kalniņš puišu konkurencē izcīnīja 25. vietu, ko pats atzina par labāko sasniegumu līdzšinējā karjerā. 

Divu dienu summā Kalniņš izdarīja 163 sitienus, parādīdams arī stabilu sniegumu, tādējādi apliecinot, ka arī Latvijā šosezon reitinga turnīros gūtās augstās vietas nebūt nav nejaušas.

Pirmajā dienā viņš 18 bedrītes izgāja ar 82 sitieniem, bet otrajā dienā nospēlēja vēl labāk, izdarot 81 sitienu. Turklāt juniori spēlēja no baltajām (tālākajām) izsitienu vietām, kas vēl vairāk sarežģīja iespēju sasniegt labu rezultātu.

"Tik labi nospēlēt man vēl nebija izdevies arī Latvijā," teica 17 gadus vecais limbažnieks. "Pirmajai reizei tas ir labs rezultāts, turklāt guvu neatsveramu pieredzi. Pirmo reizi spēlēju ar tik spēcīgiem konkurentiem, un viss labi sanāca."

Spēles laukums Somijā no pirmā acu uzmetiena nemaz nebija tik sarežģīts, taču spēles gaitā atklājās, ka tik vienkārši nemaz nav, lai arī laukumā gandrīz nemaz nebija hard rafa. Toties karodziņi uz grīniem bija labi un pamatīgi paslēpti aiz smilšu bunkuriem, stāstīja Kalniņš.

Pēc pirmās dienas bija pamatīgs uztraukums, jo mieru nedeva paša labais rezultāts, atzina Kalniņš. "Taču pēc tam, kad otrajā dienā izdevās labs sākums, sapratu, ka varu cīnīties," viņš teica. "Man teica, lai spēlēju savu spēli, un to arī darīju."

Atzinīgi Kalniņa rezultātu vērtē arī Latvijas Golfa federācijas ģenerālsekretārs Aldis Puisītis, sakot, ka jaunajam spēlētājam tas ir ļoti labs sasniegums, turklāt ņemot vērā, ka cīņa bija no tālākajām izsitienu vietām.

Somijā Kalniņš bija tikai viens no trim spēlētājiem 40 puišu konkurencē, kam HCP pārsniedza 10. Kalniņš, kurš sestdien startēs arī "LMT Open", pauda apņēmību arī turpmāk nopietni trenēties. Jūnijā junioru izlasei "Ozo Golf" sākas regulāras apmācības pie zviedru instruktora Olas Engberga.

Pārliecinošu sniegumu "Pickala Golf Club" rādīja somi. Junioriem puišiem uzvarēja Mikaels Salminens, kam bija 149 sitieni (78+71), bet 2002. gada "Latvian Open" uzvarētājs Krievijas juniors Aleksandrs Majorovs ar 153 sitieniem (76+77) palika sestais.

Somiem bija sabraukuši spēcīgākie spēlētāji no visas valsts, un viņiem ir arī teicami treneri, tādēļ nav brīnums, ka mājinieki rādīja labu spēli.

Meitenēm neveicās vienīgajai Latvijas pārstāvei Elīnai Gulānei, kas nevienā no abām dienām laukumu neizgāja ar mazāk kā 100 sitieniem, un ar rezultātu 207 sitieni (106+101) palika pēdējā. Meitenēm uzvarēja somiete Suvi Mantijemi ar 158 sitieniem (77+81).

Rezultātu tabulā, kur iekļauti gan puišu, gan meiteņu rezultāti, Kalniņš ieņēma 32. vietu, bet Gulāne noslēdza 54 dalībnieku sarakstu.

Pilni rezultāti apskatāmi http://www.ejgt.ru/scores.htm

Pēdējās izmaiņas , 06.06.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē