Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

"Latvian Open" prestižu spodrinās EPGA profesionāļi

Pašmāju prestižākajā turnīrā - Latvijas atklātajā čempionātā ""Nordea" Latvian Open" - plāno startēt spēlētāji no četriem kontinentiem, tajā skaitā arī trīs golferi, kas piedalās Eiropas PGA sērijas sacensībās. Ziemeļvalstu profesionāļi ļaus spēcīgākajiem vietējiem spēlētājiem izvērtēt līdz šim paveikto, un neapmierināties ar jau sasniegto.

""Nordea" Latvian Open" pamatturnīrs notiks "Ozo Golf" no 15. līdz 17. augustam, un sagaidāms, ka sacensībās startēs spēlētāji no 15 valstīm. No 120 spēlētājiem, kas cīnīsies pamatturnīrā, aptuveni piektā daļa varētu būt dāmas.

Vajadzības gadījumā ""Nordea" Latvian Open" tiks rīkotas arī priekšsacīkstes. Visi pamatturnīra dalībnieki spēlēs turnīra pirmajās divās dienās, bet trešās kārtas izspēlē piedalīsies tikai 60 labākie, kuri pārvarēs cut.

Līdzdalībai ""Nordea" Latvian Open" būs noteikts HCP limits. Vietējo spēlētāju HCP līdzdalībai turnīrā būs jābūt ap 25-30, bet ārzemniekiem - HCP 10-15. Latvijas golferiem HCP limits ir zemāks, lai nerastos situācija, ka spēlē gandrīz tikai ārzemnieki, piektdien "Latvian Open" preses konferencē stāstīja LGF ģenerālsekretārs Aldis Puisītis. Precīzi HCP normatīvi vēl nav noteikti.

Pēc sacensību nolikuma ""Nordea" Latvian Open" var startēt ne tikai amatieri, bet arī profesionāli golferi.

Rīkotāji tāpat kā 2002. gada Latvijas atklātajā čempionātā plānojot nodrošināt balvu fondu. Tas gan nebūšot samērojams ar summām, kas no golfa attālākiem cilvēkiem varētu ienākt prātā, jo biežāk nākas dzirdēt par profesionāļu turnīru finansiālajām iespējām. Konkrētu summu Puisītis pagaidām nenosauca.

Uz "Latvian Open" gaida ierodamies divus Eiropas PGA spēlētājus no Somijas un vienu zviedru. Startam ""Nordea" Latvian Open" gatavojas arī Igaunijas, Lietuvas un spēcīgi Krievijas spēlētāji. Dalībnieku skaitā plāno iekļauties "Ozo Golf" club pro zviedrs Ola Engbergs un Deivids Indriks, kas bija labākais latviešu izcelsmes spēlētājs pagājušā gada ""Nordea" Latvian Open", izcīnot 2. vietu.

Gada laikā ir audzis arī Latvijas spēlētāju līmenis, un šogad no viņiem varētu gaidīt lielāku rezultātu kāpumu, sacīja LGF sacensību komitejas vadītājs Zigmārs Puikevics.

Sagaidāms, ka sacensību laikā "Ozo Golf" apmeklēs ekspertu komisija, lai izvērtētu, vai turpmāk Latvijā vienīgajā 18 bedrīšu laukumā varētu rīkot sacensību seriāla "Nordic Cup" vienu posmu.

Profesionāļu līdzdalība ""Nordea" Latvian Open" būs noderīga spēcīgākajiem Latvijas un tuvāko kaimiņvalstu spēlētājiem, lai paši golferi pārliecinātos, ka viņiem ir pamatīgas iespējas progresēt, norādīja Puisītis.

Pirms gada notikušajā Latvijas atklātajā čempionātā "Nordea" banka sasniedza pašu izvirzītos mērķus, un ir apmierināta ar līdzšinējās sadarbības rezultātiem, pauda "Nordea" bankas Latvijas filiāles vadītājs Valdis Siksnis.

"Palīdzot golfam, mēs ceļam savu atpazīstamību sabiedrības aktīvajā un sportiskajā daļā, kas arī ir mūsu mērķauditorija," norādīja Siksnis, piebilstot, ka arī pats šogad ir nokārtojis Zaļo karti, taču par līdzdalību "Latvian Open" pagaidām nedomā.

Siksnis atzina par nepapamatotu Latvijā plaši iesakņojušos aizspriedumu, ka golfs ir spēle izredzētajiem, jo, piemēram, Zviedrijā golfu spēlē 2,5 miljoni cilvēku jeb 30 procenti šīs valsts iedzīvotāju. Savukārt Puisītis pieticīgi piebilda, ka Latvijai nākotnē pietiktu arī ar 5-10 procentiem golfu spēlējošo valsts iedzīvotāju, kas veidotu diezgan iespaidīgu skaitli - 120 000 līdz 240 000 cilvēku.

Pēdējās izmaiņas , 06.06.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē