Arhīvs
24. Aprîlis, 2024. Visvaldis, Visvaris, Ritvaldis, Nameda
Pāru kaujas
rezultâti

Dāmas spēlēs Somijā

Piektdien ceļā uz Somiju devās astoņas Latvijas dāmas, lai "Messila" golfa klubā nedēļas nogalē aizvadītu pirmo posmu "Lady's Fellowship Golf" turnīrā. Rezultātu prognozēšanu Latvijas Sieviešu golfa kluba (LSGK) prezidente Vineta Ruka atzina par nepateicīgu lietu, taču solīja, ka dāmas darīs visu iespējamo, lai aizstāvētu pirms gada divu sāncenšu komandu konkurencē iegūto uzvarētāju titulu.

Latvijas komandā, kur spēlēs dāmu reitinga līdere Ruka, būs ne tikai LSGK spēlētājas, bet arī vairākas golferes, kuras retāk piedalās sacensībās Latvijā. "Lady's Fellowship Golf" ir handikapa stableford punktu spēle, tādēļ augstāks spēlētāju handikaps nebūt nemazina izredzes uz labiem rezultātiem. Komandas startam pat labprātāk mēdz pieteikt golferes ar augstāku handikapu, lai vairotu cerības tikt pie lielākiem stableford punktiem.

Somietes gan uzskata, ka viņu laukums ir jūtami vienkāršāks nekā Latvijā, tādēļ mūsu spēlētāju HCP tiks pārrēķināts. Sagaidāms, ka, piemēram, latviešu HCP 36 golferēm spēles HCP būs aptuveni 34.

"Lady's Fellowship Golf" turnīram bija jāsākas maija vidū "Ozo Golf", taču pēc Igaunijas komandas lūguma Latvijas posms tika pārcelts uz augustu.

Pirms gada dibinātais Dāmu klubs aizvadītajā sezonā "Lady's Fellowship Golf" turnīrā startēja ļoti veiksmīgi, gūstot pirmo vietu. LSGK ar Somijas golfa klubu "Messila" un "Tallinn Golf Club", kuru spēlētājas ir iesaistījušās triju valstu dāmu turnīrā, ir izveidojusies stabila sadarbība.

Tieši tādēļ Somijā notiks ne tikai oficiālais "Lady's Fellowship Golf" posms, kas paredzēts sestdien, bet spēlēšana ir paredzēta arī nākamajā dienā neformālākā atmosfērā. Saprotams, ka tikšanās ar pretiniecēm Latvijas dāmām neaprobežosies tikai ar golfa laukumu, un ir gaidāma arī izklaides programma.

Atgriežoties pie notikumiem Latvijā, jāpiebilst, ka pēc tehnisku nesaskaņu novēršanas var iepazīties ar situāciju dāmu rangā.

Pēdējās izmaiņas , 13.06.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē