Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Furikam uzvarēt "US Open" netraucē arī puskaila dāma

Golfā pārsteigumi gaida ik uz soļa, un negaidīti spēles pavērsieni nav nekāds brīnums. Taču diez vai "US Open" uzvarētājs Džims Furiks varēja paredzēt, ka "Major" turnīra pēdējā kārtā viņu uz 11. bedrītes grīna gaida tikšanās ar puskailu sievieti, kura centīsies nākamajam čempionam pasniegt ziedu.

Golfa profesionāļu aprindās pēc visīpatnējākās vēziena tehnikas atpazīstamais Furiks četras dienas ilgušajā turnīrā Olimpiafīldsas PAR 70 Ziemeļu laukumā uzvarēja ar 272 sitieniem. Par trim sitieniem atpalika otrās vietas ieguvējs austrālietis Stīvens Līnijs, bet trešo pozīciju ar 279 sitieniem dalīja ASV golferis Kenijs Perijs un iepriekš "Masters" čempionātā uzvarējušais kanādietis Maiks Veirs.

Turnīra pēdējā dienā Furiks 18 bedrītes izgāja ar 72 sitieniem (+2 virs PAR), un viņa uzvaras gājienu nespēja apturēt arī puskailā dāma. "Viņa mani pārspēja nesagatavotu," vēlāk smejoties stāstīja čempions. "Es biju pagriezis muguru, kad sadzirdēju kādu fanu kliedzam "Tu laikam joko!"".

Furiks paskatījies uz spēles parteri Līniju. "Viņš ar iztukšotu skatienu blenza man aiz muguras," stāstīja Furiks, kurš nekavējoties pagriezies, un ieraudzījis puskailu dāmu sniedzam viņam ziedu. Taču tas neradīja problēmas, lai koncentrētos spēlei, jo tobrīd uz grīna bija atlicis tikai pavisam īss un vienkāršs sitiens, atzina nākamais čempions, kurš ziedu tā arī nepieņēma. Ne tik vienkāršā situācijā uz grīna bija Līnijs, kam pēc pārdzīvojumiem neizdevās divus metrus tāls ripinājums.

Īpatnēji, bet 33 gadus vecjam Furikam neviens neesot ieteicis vēl pusaudža gados mainīt svingu, ko vēlāk profesionālais golferis Deivids Flahertijs reiz salīdzināja ar "mēģinājumu nosist čūsku telefona būdiņā". Furikam mūžā ir bijis tikai viens svinga treneris - viņa tēvs. Taču Furiks nešauboties atbildēja arī īsu "nē", kad čempionam jautāja, vai viņš savu svingu ieteiktu arī kādam citam.

Lai gan speciālisti apšaubīja, vai Furiks ar tādu svingu saglabās vietu profesionāļu kārtā, viņam jau iepriekš bija izdevies uzvarēt astoņos PGA turnīros, bet tagad arī "US Open".

Līdzšinējais "US Open" uzvarētājs Taigers Vudss Olimpiafildsā palika ēnā, un pirmo reizi kopš 1999. gada viņš vairs nav neviena prestižākā "Major" turnīra pašreizējs čempions. Vudss pēc sestdien izdarītajiem 75 sitieniem pēdējā dienā vairs nepretendēja uz uzvaru, un turnīra noslēgumā 27 gadus vecais amerikānis ar 283 sitieniem dalīja 20. vietu.

"Pēdējās trīs dienas man izdevās labi sitieni, taču tas neko nedeva," teica Vudss. "Sarūgtina, ja neizdari to, ko zini, ka vari izdarīt". Kopumā Vudss bija apmierināts ar sitieniem laukumā, taču sūkstījās, ka tā arī nav spējis saprasties ar grīniem, un tādēļ ripināšanā rezultāti atšķīrās no cerētajiem.

Pēdējās izmaiņas , 16.06.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē