Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Skotu kauss turpina tradīcijas

Sekojot Latvijas golfā iedibinātajām tradīcijām, svētdien "Viesturos" risināsies Skotu kausa izcīņa, kurā tradicionāli piedalās tikai kungi. Skotu kauss ir kļuvis par tik senu tradīciju, ka dzīvo pats savu dzīvi, un tā tapšanas pirmsākumus vairs nav iespējams atsaukt atmiņā, atzina pirmā turnīra radīšanas iedvesmotājs Vilnis Baltiņš juniors.

Par Skotu kausu scramble spēlē cīnīsies komandas, kurā katrā būs pa diviem spēlētājiem. Jāņem vērā, ka komandas spēlētāju handikapu summa nedrīkst būt mazāka par 30.

Respektējot tradīcijas, turnīrā ir spēkā nerakstīti noteikumi, kas to pašsaprotamības dēļ nav pat iekļauti nolikumā.

Skotu kausā neatkarīgi no laika apstākļiem, dvēseles noskaņojuma un korporatīvās pazīšanās līmeņa nebūs iespējams spēlēt biksēs. Iespējams, turnīra rīkotāji necentīsies pārbaudīt spēlētāju apģērba atbilstību skotu etnogrāfiskajiem rakstiem, taču nebūtu lietderīgi apšaubīt organizētāju prasmi atšķirt svārkus no biksēm. Rīkotāji nevēlējās afišēt, kā tiks pārbaudīts, vai atbilstoši skotu tradīcijām svārki sedz tikai kailas miesas, tomēr drošības dēļ labāk būtu rēķināties arī ar šādu iespēju.

"Viesturu" kluba mājā uz lielā TV ekrāna varēs mēģināt atpazīt sevi un paziņas iepriekšējos Skotu kausa turnīros uzņemtajos video. Vissvaigākās patīkamākās atmiņas varētu būt Andrim Keiselam un Arnim Šimkusam, kuri 17 pāru konkurencē bija labākie pirms gada, uzvarot ar 66 sitieniem.

Skotu kausa ieguvēju vārdi tiek iegravēti uz izcīnītās trofejas pamatnes, bet bez pašu sagādātajām balvām nepaliek arī pārējie dalībnieki. Tā kā pastāv iespēja tikt arī pie savas balvas, drošāk būs izvēlēties tādas lietas, kas pašiem radītu tikai patīkamus pārsteigumus. Balvas pirms reģistrācijas jānodod recepcijā, bet turnīra noslēgumā dalībnieki tās izvēlas izcīnīto vietu secībā.

Turnīra sākums ir paredzēts visiem dalībniekiem vienlaicīgi plkst. 10, un dalībnieki startam var pieteikties vēlākais vēl svētdienas rītā, laika ziņā respektējot rīkotāju nepieciešamību savlaicīgi veikt izlozi.

Skotu kausa izcīņa

Nolikums

Laiks un vieta.

Kausa izcīņa notiks 2003. gada 22. jūnijā, golfa laukumā "Viesturi"

Formāts un noteikumi.

Pēc Scramble principa ( labākā sitiena vieta ) tiek izspēlētas 18 bedrītes ar nolūku noskaidrot labāko komandu. Spēle tiek spēlēta saskaņā ar godīgas un taisnīgas spēles principiem.

Dalībnieki.

Par turnīra dalībnieku tiek uzskatīta komanda, kura sastāv no diviem spēlētājiem un kuru HCP summa nav mazāka par 30. Skotu Kausa izcīņā nevar piedalīties vairāk kā 44 dalībnieki.

Par komandas dalībnieku var kļūt jebkurš vīrietis , kuri pārzin golfa spēles un etiķetes principus.

Pieteikšanās un starts.

Spēlētāji savu dalību Skotu Kausa izcīņā var pieteikt personīgi golfa laukumā "Viesturi". Tel.6444390 Starts pl. 10.00 vienlaicīgi no visām bedrītēm, saskaņā ar izlozi.

Apbalvošana.

Pirmās vietas ieguvēju vārdi uz mū˛īgiem laikiem tiek iegravēti uz ceļojošā "Skotu kausa" pamatnes. Par pārējām balvām rūpējas paši Skotu Kausa izcīņas dalībnieki. Katra kārtīga Skotu Kausa dalībnieka pienākums ir sagādāt tādu balvu ( apm. Ls 5. vērtībā ), lai gadījumā, ja šī balva pienākas viņam pašam, rūgtums un no˛ēla nepārņemtu balvas sagādātāja sirdi.

Balvas jānodod recepcijā pie reģistrācijas.

Dalības maksa 5,-Ls

Pēdējās izmaiņas , 19.06.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē