Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Pasaules latvieši vienosies "Open" čempiona noteikšanā

Tuvojoties Dziesmu svētkiem, beidzot ir īstenojusies iecere par pasaules latviešu golfa turnīru. Sestdien "Ozo Golf" kļūs zināms pirmais Pasaules latviešu "Open" uzvarētājs, bet turpmāk šāds visus vietējos golferus un ārzemēs dzīvojošus spēlētājus apvienojošs turnīrs notiks ik gadu. Dienu iepriekš "Ozo Golf" varēs izmēģināt spēkus čipošanas sacensībās.

Pasaules latviešu "Open" ir atklāts turnīrs, kurā var piedalīties visi latvieši neatkarīgi no dzīves vietas, Latvijas pilsoņi, kā arī rezidenti. Spēle risināsies pēc shot gun principa - no visām bedrītēm vienlaicīgi, lai saīsināto kopējo sacensību garumu, un turnīra noslēgumā ļautu bez ilgas kavēšanās organizēt apbalvošanas ceremoniju, radot iespēju visiem dalībniekiem neformālā atmosfērā baudīt vienam otra sabiedrību.

Pasaules latviešu "Open" nav iekļauts LGF reitinga turnīru kalendārā, tādēļ sacensībās mazāk būs nežēlīgas konkurences, bet vairāk būs domāts par iespēju pavadīt laiku. Pasaules latviešu "Open" ļaus arī brīvākā gaisotnē izmēģināt dažādus knifus vēl pirms jūlija pirmajā nedēļas nogalē gaidāmā Latvijas čempionāta.

Tādēļ rīkotāji piedāvā iespēju pieteikties sacensībām jau gataviem spēles četriniekiem (flaitiem), lai arī ne pārāk veiksmīga spēle nemazinātu prieku par atrašanos jaukā kompānijā.

Pasaules latviešu "Open" uzvarētājs galveno balvu - ceļojošo kausu - saņems pēc stroke rezultātiem, un kopējā vērtējumā skaitīs gan dāmu, gan arī kungu iespēto. Tā kā galvenā balva ir ceļojošs kauss, mūžīgā lietošanā uzvarētājs saņems mazāku kausiņu, bet viņa vārds tiks iemūžināts uz lielās trofejas, kas glabāsies "Ozo Golf". Balvas saņems pirmo trīs vietu ieguvēji gan stroke, gan HCP neto spēlē.

Par manāmi lielāko dalības maksu (20 Ls) rīkotāji sola ko vairāk nekā citos turnīros. Katrs sacensību dalībnieks saņems polo kreklu ar turnīra simboliku, bet maču noslēguma mielastā būs ne tikai ēdieni, bet arī atsprindzinoši dzērieni.

Ideja par Pasaules latviešu "Open" rīkošanu tuvāk darīšanai pavirzījās pagājušajā rudenī, kad vairāki "Ozo Golf Club" biedri pēc sezonas noslēgšanas Latvijā viesojās viņpus Atlantijas okeānam. Kopīgi ar Amerikas latviešiem tika nolemts, ka Dziesmu svētku laiks ir pats piemērotākais, lai Latvijā pulcētos arī golfa laukumā.

Amerikas pusē turnīra aktīvākie virzītāji ir Čikāgas pusē, un viņi būs redzami arī sestdien "Ozo Golf" laukumā. Turnīra rīkošanas laiks nav izvēlēts nejauši, jo tuvojošies Dziesmu svētki tradicionāli pulcē latviešus no visas pasaules.

Pēc turnīra rīkotāju aprēķiniem Pasaules latviešu "Open" varētu piedalīties ap 15-20 tautiešu, kuru mītnes zeme nav Latvija. Maksimālais dalībnieku skaits ir noteikts 72 golferi, taču vajadzības gadījumā to varēs vēl nedaudz palielināt uz PAR 5 bedrīšu rēķina, un maksimāli laukums varētu uzņemt 88 spēlētājus.

Pieteikties Pasaules latviešu "Open" var līdz 26. jūnija plkst. 17, bet dalību "Ozo Golf" čipošanas sacensībās var pieteikt vēl 15 minūtes pirms maču sākuma, kas paredzēts plkst. 17.30.

Čipošanas mači būs pirmās sacensības atsevišķos spēles elementos šosezon. Atšķirībā no aizvadītās sezonas, šogad "Ozo Golf" būs atsevišķas sacensības čipošanā, ripināšanā un tālsišanā.

Pasaules latviešu OPEN

Ozo Golf Club

28. jūnijs – plkst. 9:30

1. Vadība

Sacensības organizē Ozo Golf Club sadarbībā ar Pasaules latviešu golfa asociāciju.

Tiesāšanu nodrošina Ozo Golf Club sacensību komiteja (galvenais tiesnesis – Ola Engbergs).

2. Laiks un vieta

Sacensības notiek Ozo Golfa Kluba laukumā 2003. gada 28. jūnijā. Sākums plkst. 9:30 (shot gun) no visām laukuma bedrītēm vienlaicīgi.

3. Dalībnieki

Sacensībās piedalās Latvijas Republikas pilsoņi, rezidenti un latvieši. Sacensības notiek sitienu spēlē (stroke) un HCP netto ieskaitē.

3.1. Spēlētājiem HCP kartes obligātas.

3.2. Maksimālais dalībnieku skaits 72 (reģistrācijas apstiprinājums pēc pirmās rokas principa).

4. Sacensību formāts un noteikumi

4.1 Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā St. Andrews Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem un Ozo Kluba golfa laukuma vietējiem noteikumiem.

4.2. Sitienu (stroke) un HCP NETTO spēle. Sitienu (stroke) spēlē uzvar tas spēlētājs, kas 18 bedrītes veic ar mazāko sitienu skaitu. HCP NETTO spēlē uzvar tas spēlētājs, kas pēc 18 bedrīšu izspēles savāc vismazāk HCP NETTO sitienus .

4.3. Vienāda labākā NETTO rezultāta gadījumā, uzvar tas kuram zemāks HCP. Ja HCP ir vienādi, notiek „pēkšņās nāves” pārspēle uz 13. bedrītes.

4.4. Ja vairāki spēlētāji dala pirmo vietu sitienu spēlē (stroke jeb brutto) rezultāta, tad izspēlē “pēkšņās nāves” pārspēli uz 13.bedrītes.

4.5. Sacensību laiks vienai spēlētāju grupai ne vairāk kā 5 stundas, vienas bedrītes izspēlei ne vairāk kā 15 minūtes.

4.6. Bumbiņu marķēšana obligāta.

5. Pieteikšanās un izloze

5.1. Spēlētāji var pieteikties sacensībām līdz 2003. gada 26. jūnijam plkst. 17:00 Ozo Golfa kluba recepcijā vai pa tālr. 7394399

5.2. Izlozi rīko Ozo Golf Club administrācija.

6. Starta laiki

Reģistrācija sacensību dienā līdz pulksten 9.00, pirmstarta informācija – 9.10. Katrs spēlētājs ir atbildīgs par savlaicīgu ierašanos uz startu.

7. Dalības maksa

Sacensību dalības maksa Ls 20.00, green fee – Ls 20.00. Kluba biedri un sezonas karšu īpašnieki no green fee maksas ir atbrīvoti.

8. Balvas un sponsori

Sitienu (stroke) un HCP Netto spēles pirmo trīs vietu ieguvēji tiek apbalvoti ar kausiem. Labākais sitienu spēles dalībnieks saņem galveno balvu – ceļojošo kausu, kas ir Pasaules latviešu Open turnīra īpašums un, kas glabājas Ozo Golf Club.

 

CHIPPING CONTEST

Ozo Golf Club

27. jūnijs – plkst. 17:30

1. Vadība. Sacensības organizē Ozo Golf Club.

Tiesāšanu nodrošina Ozo Golf Club sacensību komiteja (galvenais tiesnesis – Ola Engbergs).

2. Laiks un vieta. Sacensības notiek Ozo Golfa Kluba treniņlaukumā 2003. gada 27. jūnijā. Sākums plkst. 17:30.

3. Dalībnieki

3.1. Sacensības ir atklātas.

3.2. Dalībnieku skaits neierobežots.

4. Sacensību formāts un noteikumi

4.1 Sacensības notiek saskaņā ar Ozo Kluba golfa sacensību komitejas izstrādātiem noteikumiem.

4.2 Uz treniņgrīna (chipping green) tiek iezīmētas trīs bedrītes. Treniņgrīna malā tiek iezīmētas trīs zonas no kurām jāizpilda sitieni.

4.3. No katras izsitienu zonas spēlētājam tiek dota iespēja pieciem sitieniem (kopā 15 sitieni).

4.4. Ja pēc sitiena bumbiņa apstājas pie bedrītes tuvāk nekā vienas nūjas (dzelzis Nr.3) attālumā, spēlētājs saņem vienu punktu. Ja pēc sitiena bumbiņa ieripo bedrītē spēlētājs saņem divus punktus.

4.5. Pirmie divpadsmit spēlētāju, kas ieguvuši pēc 15 sitieniem lielāko punktu skaitu, kvalificējas „play off” izspēlei. Vienādas punktu summas gadījumā augstāka vieta tiek spēlētājam, kam vairāk „iesisto bedrīšu”. Ja arī pēc šī rādītāja spēlētāju rezultāti ir vienādi, sacensību komiteja sarīko papildus bedrīšu izspēli.

4.6. „Play off" pirmajā kārtā piedalās seši pāri (pēc principa: 1-12, 2-11, 3-10, 4-9, 5-8, 6-7). Pāra uzvarētājs tiek noteikts, ievērojot punktos 4.2., 4.3., 4.4. norādīto kārtību.

4.7. „Play off” otrajā kārtā spēlē sešu pāru (sk. punktu 4.6) uzvarētāji pēc principa: 1-12 pret 6-7, 2-11 pret 5-8, 3-10 pret 4-9.

4.8. „Play off” finālā spēlē 4.7 punktu pāru uzvarētāji (trīs spēlētāji). Turnīra uzvarētājs tiek noteikts, ievērojot punktos 4.2., 4.3., 4.4. norādīto kārtību.

5. Pieteikšanās

5.1. Spēlētāji var pieteikties sacensībām līdz 2003. gada 27. jūnijam plkst. 17:15 Ozo Golfa kluba recepcijā vai pa tālr. 7394399

7. Dalības maksa Sacensību dalības maksa Ls 2.

8. Balvas un sponsori

Labākais spēles dalībnieks saņem galveno balvu – čempionu kausu.

Pēdējās izmaiņas , 25.06.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē