Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Krukova triumfs Pasaules latviešu "Open"

Teicama spēle sestdien "Ozo Golf" club pro Artūram Krukovam ļāva ar vēsturisku rezultātu kļūt par pirmā Pasaules latviešu "Open" uzvarētāju gan stroke, gan arī HCP neto vērtējumā. Pēc stroke Krukova rezultāts bija 68 sitieni, jeb -4 zem PAR. Tādējādi turnīrs iekļuva Latvijas golfa vēsturē, jo pirmo reizi pašu mājās dzimis un audzis spēlētājs 18 bedrītes izgāja zem PAR. Pēc tāda stroke rezultāta pat handikaps 6,2 netraucēja Krukovam saņemt uzvarētāja kausu arī HCP neto vērtējumā.

Krukova potenciālu atklājušais rezultāts ir arī "Ozo Golf" laukuma rekords, spēlējot no dzeltenajām izsitienu vietām. Turklāt uzvarētāja rezultātu veidoja apskaužama stabilitāte - eagle (14. bedrītē), četri bērdiji, divi bugiji un 11 PAR.

Pirmajā trijniekā stroke vērtējumā iekļuva arī otrs "Ozo Golf" club pro Ola Engbergs (74) un Ričards Valdmanis (78). Kopējo augsto rezultātu līmeni apliecināja fakts, ka arī 4. vietu ieguvušais Normunds Mazjānis laukumu izgāja zem 80 sitieniem, bet ar 80 turnīru noslēdza piekto vietu dalījušie Gatis Abrants un Johnny Fanello.

Kopumā 25 no 57 spēlētājiem finišēja ar rezultātu ne sliktāku par 90 sitieniem, un nedēļu pirms Latvijas čempionāta šāds līmenis veicina optimismu par gaidāmo cīņu spraigumu.

HCP vērtējumā Krukovs bija labākais ar neto 62 sitieniem, un latviešu "Open" labāko trijnieka kausus guva arī Aigars Pērkums (65/97) un Abrants (68/80).

No dāmām labāko stroke rezultātu sasniedza Vineta Ruka - 81 sitiens - un ar Māri Gulānu dalīta 7. vieta.

Turnīrā startējušie latvieši no Atlantijas viņa krasta, kam pašu sportiskie rezultāti nebija galvenais, pēc kā vērtēt sacensības, bija patīkami pārsteigti par "Ozo Golf" un nodrošināto laukuma kvalitāti. Sagaidāms, ka pozitīvais vērtējums nepaliks nepamanīts Amerikā, un nākamajā latviešu "Open" var sagaidīt ierodamies arī daudz spēcīgākus pretiniekus.

Jāpiebilst, ka piektdien "Ozo Golf" notikušajās čipošanas sacensībās pirmo vietu izcīnīja Engbergs, taču viņš nopelnīto uzvarētāja kausu atdeva Abrantam, kurš bija otrais.

Sacensību rezultāti publicēti rezultātu sadaļā.

Pēdējās izmaiņas , 28.06.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē