Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Latvijas amatieru čempiona tituls gaida īpašnieku

Sezonai tuvojoties pašam plaukumam, nemanot ir pienācis laiks arī vienām no prestižākajām sacensībām - Latvijas nacionālajam amatieru čempionātam, kas risināsies sestdien un svētdien "Ozo Golf". Turnīram ar reitinga koeficientu 1,2 līdz ceturtdienas vakaram var pieteikties tikai amatieri un tikai Latvijas pilsoņi. Pirmajā dienā spēlēs visi pieteikušies golferi, bet svētdien dalībnieku skaitā būs tie, kuri pārvarēs cut.

Uzvarētājus noteiks kungu un dāmu konkurencē, un rezultātus uzskaitīs tikai stroke vērtējumā. Sacensību dalībnieku skaits nav ierobežots. Pārspēle čempionātā nepieciešamības gadījumā tiks rīkota tikai par pirmo vietu, un ideja vienāda rezultāta situācijā pārspēlēt arī citas vietas pirmajā trijniekā neguva LGF atsaucību.

Par cut robežu kungiem pēc pirmās dienas rezultātiem ir noteikti 95 sitieni, bet dāmām - 108 sitieni. Taču jebkurā gadījumā svētdien spēlēs 60 kungi un 12 dāmas, tādēļ vājāku kopējo rezultātu gadījumā var laimēties iekļūt otrajā kārtā arī ar nedaudz pieticīgāku sniegumu.

Čempionātā var startēt arī personas ar dubulto pilsonību, ja vien viņu rīcībā ir Latvijas pilsoņa pase. Tā kā sacensībām ir amatieru statuss, tajās nevar piedalīties Latvijas club pro.

Lai neiedzīvotos nepatikšanās un sasniegto rezultātu apstrīdēšanā, jāatceras, ka čempionāta dalībnieki sestdien "Ozo Golf" laukumā drīkst spēlēt tikai sacensību kārtā. Tādi paši noteikumi ir spēkā arī attiecībā uz svētdienu līdz golferis būs pabeidzis spēli Latvijas čempionāta ieskaitē. Spēlei "Ozo Golf" piektdien rīkotāji nekādus ierobežojumus nav noteikuši.

Pieteikties čempionātam ieteicams personīgi "Ozo Golf", aizpildot dalībnieka anketu. Ja kādam potenciālajam dalībniekam vai dalībniecei apstākļi neļauj ierasties "Ozo Golf", iespējams arī nosaukt nepieciešamos datus pa tālruni, taču rīkotāji lūdz to nepārvērst par ierastu praksi.

Latvijas Golfa federācijas (LGF) balvas čempionātā saņems pirmo trīs vietu ieguvēji vīriešu un sieviešu spēlē, bet iekļūšana labāko sešiniekā nodrošinās LGF diploma iegūšanu. Uzvarētāju vārdi tiks iegravēti izcīnītajā kausā.

Pieteikties Latvijas amatieru čempionātam var līdz ceturtdienas plkst. 17, bet stundu vēlāk jau sāksies izloze, kas noteiks starta kārtību pirmās dienas sacensībām. Svētdien dalībnieki startēs atbilstoši dienu iepriekš uzrādītajiem rezultātiem.

Pirms gada "Ozo Golf" par Latvijas amatieru čempionu ar divās dienās sasniegto rezultātu 164 sitieni (86+78) kļuva Māris Gulāns, apsteidzot Ričardu Valdmani (165) un Andri Keiselu (169). Dāmām pārliecinoši labākā bija Vineta Ruka ar 184 sitieniem (85+99), kam sekoja Ineta Krodere-Imša (197) un pašreizējā ranga līdere Laura Jansone (207).

Latvijā prestižākais turnīrs ""Nordea" Latvian Open" risināsies augusta vidū.

Latvijas Nacionālais Amatieru čempionāts

1. Vadība

    Sacensības organizē un tiesāšanu nodrošina LGF Latvijas Nacionālā Amatieru čempionāta sacensību orgkomiteja.

    Sacensību galvenais tiesnesis Ola Engberg, tiesnesis Jorgen Jarve.

2. Laiks un vieta

    Sacensības notiek Ozo golfa laukumā no 05.07.2003. – 06.07.2003.

3. Dalībnieki

3.1. Sacensību dalībnieki ir Latvijas Republikas pilsoņi (LR pilsoņu pase).

3.2. Sacensības notiek amatieriem dāmu un kungu konkurencē.

3.3. Maksimālais dalībnieku skaits neierobežots.

3.4. Spēlētājiem HCP kartes obligātas.

3.5. Spēlētāji ar 2003. gada LGF izsniegtajām HCP kartēm var iegūt LGF reitinga punktus saskaņā ar LGF Reitinga Nolikumu. Sacensību reitinga svars 1,2.

4. Sacensību formāts un noteikumi

4.1. Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā St. Andrews Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem, Ozo golfa laukuma vietējiem noteikumiem un LGF Sacensību Nolikumu.

4.2. Sitienu spēle 36 bedrītes, pirmajā dienā tiek izspēlētas 18 bedrītes. Kungi spēlē no dzeltenajām izsitienu vietām, dāmas no sarkanajām izsitienu vietām. Spēles otrajai dienai kvalificējas (cut): kungi ar rezultātu 95 sitieni (bet ne mazāk kā 60 spēlētāji), dāmas ar rezultātu 108 sitieni (bet ne mazāk kā 12 spēlētājas). Ja vairāki spēlētāji dala pirmo vietu, izspēlē “pēkšņās nāves” pārspēli uz 18 bedrītes. Sacensību laiks vienai spēlētāju grupai ne vairāk kā 5 stundas, vienas bedrītes izspēlei 15 minūtes.

4.3. Bumbiņu marķēšana obligāta.

4.4. Reitinga ieskaitei obligāti aizpildāmas LGF statistikas kartiņas.

4.5. Čempionāta dalībniekiem nav atļauts spēlēt uz laukuma - visās sacensību dienās pirms sacensību kārtas vai pārspēles; pirmajā sacensību dienā pēc sacensību kārtas beigām.

5. Pieteikšanās un izloze

5.1. Spēlētājam ir pienākums pieteikties uz sacensībām līdz 03.07.2003. plkst.17.00 Ozo golfa laukuma recepcijā aizpildot pieteikuma anketu.

5.2. Par atteikšanos no dalības turnīrā (vai neierašanos uz turnīru), ja atteikšanās notikusi pēc izlozes sākuma, spēlētājam, kurš ir atteicis savu dalību, vai nav ieradies uz turnīru bez attaisnojoša iemesla, tiek atskaitīti trīsdesmit punkti no tekošā mēneša ieskaites reitinga punktu skaita, bet ne vairāk kā par labāko tekošā mēneša reitinga punktu rezultātu.

5.3. Izloze pirmajai spēles dienai notiek pamatojoties uz spēlētāju HCP, par kritēriju nosakot grupas HCP.

5.4. izloze ir atklāta un galīga, un tā notiek 03.07.2003. plkst. 18.00.

6. Starta laiki

Pirmās dienas starts notiks saskaņā ar izlozi, otrajā dienā spēlētāji startē saskaņā ar pirmās dienas rezultātiem. Katrs spēlētājs ir atbildīgs par savlaicīgu ierašanos uz startu.

7. Dalības maksa

Sacensību dalības maksa Ls 20.00, green fee katrai spēles dienai – Ls 20.00. Kluba biedri un sezonas karšu īpašnieki no green fee maksas ir atbrīvoti.

8. Apbalvošana

Sacensību pirmo trīs vietu ieguvēji saņem LGF balvas, ar LGF diplomiem tiek apbalvoti pirmo sešu vietu ieguvēji. Uzvarētāju vārdi tiek iegravēti LR Amatieru Čempionu kausā.

Pēdējās izmaiņas , 30.06.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē