Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Samazina amatieru čempionāta nozīmi reitingā

Federācijas reitingā iekļautie spēlētāji, kuri nav Latvijas pilsoņi, par netaisnīgu uzskatīja iepriekš pieņemto sistēmu, kas paredzēja amatieru čempionātā sasniegtos rezultātus iekļaut rangā papildus labākajam rezultātam jūlijā. Lai reitingā radītu līdzvērtīgākas konkurences iespējas, Latvijas Golfa federācija (LGF) valdes sēdē izšķīrās apstiprināt izmaiņas, kas amatieru čempionātu pēc svara pielīdzina pārējiem reitinga turnīriem, tiesa, saglabājot koeficientu 1,2.

Tā kā spēlētājiem bez Latvijas pilsonības pēc reglamenta nav iespējams startēt nacionālajā amatieru čempionātā, viņiem jūlijā būtu iespējams iekļaut rangā tikai vienu labāko rezultātu kādā no reitinga sacensībām.

Savukārt pārējiem golferiem pēc iepriekš paredzētās sistēmas bija solīta iespēja summēt amatieru čempionātā uzrādīto rezultātu ar labāko sasniegumu kādā no pārējām ranga sacensībām.

Viena nozīmīga turnīra iztrūkums varētu radīt ievērojamas izmaiņas reitinga galvgalī, atvirzot lejup spēlētājus bez Latvijas pilsonības, kādu mums nav mazums. Respektējot viņu problēmu, LGF valde izšķīrās par kompromisu, saglabājot turnīram paaugstinātu reitinga koeficientu, kas tomēr arī uztur zināmas priekšrocības pašmāju spēlētājiem.

Lai veicinātu Latvijas amatieru čempionāta sekmīgu norisi, LGF ir panākusi vienošanos ar kompāniju "Hewlett-Packard", kas kļuva par sestdien un svētdien "Ozo Golf" paredzēto sacensību ģenerālsponsoru. Iespējams, federācija sadarbību ar "Hewlett-Packard" turpinās arī nākotnē.

LGF arī iepriekš pieņēma lēmumu, kas precizē reitinga turnīru izlozes norises kārtību. Lai novērstu vilinājumu izmantot personiskos kontaktus ar rīkotājiem sev vēlamu starta četrinieku izveidošanā, turpmāk izlozes gaitu uzraudzīs LGF norīkots pārstāvis.

Sacensību rīkotājiem arī jārēķinās ar soda sankcijām par rupju pārkāpumu pieļaušanu tiesāšanā vai turnīra organizēšanā - līdz pat reitinga statusa atņemšanai nākamajam turnīram laukumā, kur noticis pārkāpums.

Pēdējās izmaiņas , 03.07.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē