Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Krotenbergs un Ruka uzvar Latvijas amatieru čempionātā

Izturējis arī sacensību otrās dienas pārbaudījumu, Latvijas amatieru čempiona titulu kungu konkurencē svētdien "Ozo Golf" izcīnīja Marshal Krotenbergs, bet dāmām uzvarētājas laurus vēl uz gadu paturēja Vineta Ruka. Lai gan abi līderi otrajā dienā neuzrādīja labākos rezultātus, viņu iekrātais pārsvars izrādījās pietiekams, un tuvākie konkurenti nespēja mainīt situāciju cīņā par pirmo vietu.

Krotenbergam uzvaru nodrošināja divu dienu summā izdarītais 161 sitiens. Otrajā dienā Amerikas latvietis, kurš sacensībām bija reģistrējies jau gandrīz trīs nedēļas pirms to sākuma, nospēlēja nedaudz sliktāk, izdarot 83 sitienus, taču arī tas bija pietiekami, lai tuvāko sekotāju Gati Abrantu apsteigtu par četriem sitieniem, un tiktu pie uzvarētāja kausa. Trešā vieta par 166 sitieniem tika Vilmāram Jansonam.

Otrajā dienā vienīgais zem 80 sitieniem (78) nospēlēja Mikus Gavars, taču junioram pirmajā dienā izdarītie 90 sitieni summā liedza pakāpties augstāk par piekto vietu, kas gan arī nav par zemu vērtējama. Ceturtais bija par vienu sitienu labāk nospēlējušais Raivis Kalniņš, bet labāko sešinieku noslēdza Normunds Mazjānis, kurš pēc pirmās dienas dalīja otro vietu, un Ģirts Grīnbergs ar 170 sitieniem.

Svētdien otrais labākais ar 83 sitieniem bija Krotenbergs, un tādu pašu rezultātu sasniedza arī Grīnbergs.

Savukārt dāmu konkurencē Ruka nospēlēja vienlīdz stabili abas dienas, un ar 174 sitieniem (87+87) nu jau septīto reizi pēc kārtas neļāva konkurentēm gūt ko vairāk par otro vietu. Ruka Latvijas amatieru čempionātos nav pārspējama kopš 1997. gada, turklāt šogad viņas rezultāts ir par 10 sitieniem labāks nekā šajās pašās sacīkstēs pirms gada.

Dāmām otrajā dienā vislabāk nospēlēja Ineta Krodere-Imša, un ar 85 sitieniem pārspēja arī visus pirmajā dienā sasniegtos rezultātus. Tomēr summā Krodere-Imša ar 181 sitienu noslēdza pirmo trijnieku, bet otrā vieta par 176 sitieniem (90+86) tika Laurai Jansonei. Elīnai Gulānei, kura pēc pirmās dienas kopā ar Ruku dalīja līderes pozīcijas, svētdien tik labi neveicās, un summā ar 183 sitieniem (87+96) viņa bija ceturtā.

Pagājušais gads dāmām amatieru čempionāta pirmajā trijniekā jaunus vārdus neienesa, vienīgi Jansonei izdevās apsteigt Kroderi-Imšu cīņā par 2.vietu. Jāpiebilst, ka dalībnieču skaitā šoreiz nebija Kristas Puisītes, kura, iespējams, būtu mainījusi līdzšinējo kārtību.

Turpretim kungiem pirmajā sešiniekā nebija neviena no tiem, kuri to spēja pirms gada. Divus čempionātus pēc kārtas desmitniekā spēja iekļūt tikai Boriss Baums (8. vieta šogad, 5. vieta pirms gada) un Andris Keisels (10. un 3.vieta).

Kungiem pirmajā dienā vairāk par 90 sitieniem laukuma iziešanai nebija vajadzīgi 21 spēlētājam, bet svētdien - 18 golferiem. Abas dienas labāk par 90 sitieniem izdevās nospēlēt 10 kungiem, kas ir divreiz vairāk nekā Latvijas amatieru čempionātā pirms gada, un uzlabojies ir arī vidējais rezultātu līmenis.

Nākamais reitinga turnīrs risināsies sestdien "Viesturu" jubilejā.

Sacensību rezultāti apskatāmi rezultātu sadaļā.

Pēdējās izmaiņas , 06.07.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē