Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Cīņā pret Igauniju priecē vienīgi dāmas

Kungu cerībām apliecināt Latvijas golfa līmeņa augšupeju tradicionālajā mačsacīkstē ar Igaunijas komandu arī šoreiz nebija lemts piepildīties. Zaudējuma rūgtumu vēl jo vairāk pastiprināja apziņa, ka, vērtējot pēc viesu sastāva, šoreiz bija reāla iespēja beidzot tikt pie tik nepieciešamās uzvaras. Vienīgo gandarījumu spēja sagādāt dāmas, kuras cīņā pret igaunietēm bija pārliecinoši labākās.

Kungu mačā lejupslīde sākās jau sacensību pirmajā dienā, kad viesiem sestdien izdevās paņemt visus četrus punktus pāru spēlēs (divas foursome, divas fourball). Pēc 0:4 atlika cerēt, ka ar maksimālu koncentrēšanos vēl varētu igauņu gados pajauno komandu svētdien pieveikt. Taču tam nebija lemts īstenoties, un astoņās vienspēlēs mūsējie tikai pie trim uzvarām, ļaujot Igaunijai uzvarēt ar 9:3.

Individuāli uzvaras dueļos guva Arturs Krukovs, Andris Keisels un Māris Gulāns, savukārt Valdim Liepiņam, Raivim Kalniņam, Gatim Abrantam, Vilmāram Jansonam un Normundam Mazjānim nācās atzīt pretinieku pārākumu. Līdz ar to cerības uz uzvaru mačā nācās atlikt vēl uz gadu, kad spēles notiks Igaunijā.

Turpretim dāmām pēc sestdien iegūtā 3:0 pārsvara dienu vēlāk izdevās nospēlēt gandrīz tikpat pārliecinoši, ciešot tikai vienu zaudējumu sešās divcīņās. Dāmu komandā spēlēja Krista un Daiga Puisītes, Anete Indulēna, Elīna Gulāne, Vineta Ruka un Laura Jansone. Apsveicam!

Igauņi izskatījās pārliecināti par savām spējām, un vismaz ārēji nekas neliecināja, ka viņi nervozētu. Kopumā viesi nekādus brīnumus nerādīja, bet Latvijas kungu komandas potenciāls palika neizmantots. Lai gūtu panākumus šādās cīņās, mūsu labākajiem spēlētājiem acīmredzami pietrūkst nozīmīgu starptautisku spēļu prakses, jo no sava katla izdodas izkāpt praktiski tikai šādās cīņās ar Igauniju un reizi pāris gados pasaules čempionātā.

Labākajiem junioriem vēl palīdz EJGT tūres posmi, un loģiski, ka tieši ne ar ko neatsveramu pieredzes gūšanu vēlāk viņi atzīst par galveno guvumu no spēlēšanas ārzemju laukumos spēcīgā konkurencē.

Jaunajiem spēlētājiem, un ne tikai viņiem, no pirmdienas ir vēl viena iespēja novērtēt, ko nozīmē nopietni spēlēt golfu, jo "Ozo Golf" mēnesi ilgus treniņus ir uzsākusi Krievijas junioru izlase. Ja gatavojoties nav daudz citu iespēju, lietderīga ir arī iespēja treniņlaukumā pavērot, ko nozīmē dažādos spēles elementos trenēties pēc stingri izstrādātas metodikas.

Krievi ārpus konkurences spēlēs arī Latvijas junioru čempionātā, turklāt pirmajā dienā viņi laukumu izies kopā ar mūsu spēlētājiem. Krievijas junioru komandā netrūkst golferu, kam laukuma iziešana ar PAR būtu vienreizējs notikums. Atbraukušo viesu skaitā ir arī Krievijas "Open" uzvarētājs Dmitrijs Vinogradovs, kurš jau ir izmēģinājis spēkus PGA Challenge sērijas turnīros. Sagaidāms, ka krievi arī šogad būs vieni no galvenajiem pretendentiem uz uzvaru ""Nordea" Latvian Open".

Iespējams, Krievijas juniori varētu piedalīties vēl kādā no Latvijas golfa kalendārā iekļautajiem turnīriem.

Pēdējās izmaiņas , 28.07.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē