Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Bērniem jauna golfa skola

Lai gan skolas gaitu uzsākšanai ierastais laiks vēl šķiet tālu, jauna iespēja apgūt golfa spēli var būt pietiekami vilinošs kārdinājums, lai jau 12. augustā dotos uz "Ozo Golf", kur pirms mēneša dibinātā Rīgas Golfa skola aicina bērnus un jauniešus apmeklēt Atklāto golfa dienu. Pasākumā notiks arī audzēkņu uzņemšana golfa skolas pirmajā treniņgrupā, un, kas mūsdienās ir vēl jo vairāk pārsteidzoši, dalība tajā būs bezmaksas.

Atklātajā golfa dienā ikviens bērns varēs uzzināt, kas ir golfs, kā arī pats praksē izmēģināt golfa spēli. "Ozo Golf Club" pro kopā ar Latvijas junioru izlases dalībniekiem demonstrēs sitienus un apmācīs visus jaunos interesentus. Tā kā mācības notiks gan latviešu, gan angļu valodā, bērniem būs iespēja ne tikai apgūt spēles iemaņas, bet arī svešvalodas prasmi.

Skolas speciālisti sastādīs treniņgrupas, un vēl pirms mācību sākšanās 1.septembrī ir plānotas divas piecu dienu nometnes - no 18. līdz 22.augustam un no 25. līdz 29.augustam. Līdz ar mācību sākšanos golfa skolā treniņplānus pieskaņos mācībām vispārizglītojošajā skolā. Treniņi turpināsies arī ziemā, kad tiek plānots īrēt kādas piemērotas telpas, bet labākie varēs piedalīties nometnēs siltajās zemēs.

Rīgas golfa skola tika dibināta 8.jūlijā, un tā ir pirmā bērnu un jauniešu golfa sporta skola Latvijā, kuras galvenais mērķis ir golfa spēles popularizēšana bērnu un jauniešu vidū, nodrošinot tiem bezmaksas treniņu apstākļus. Iespēju bērniem trenēties bez maksas nodrošina skolas saistība ar Valēriju Belokoņu un "Ozo Golf", tādējādi iespēja atrast kādu talantīgu nākotnes golferi tikai pieaug.

Skolas darbība lielākoties būs saistīta ar "Ozo Golf", taču netiek izslēgta sadarbības iespēja arī ar citiem laukumiem.

Līdz šim "Ozo Golf Club" darbojas Junioru golfa akadēmija, kur golfa spēli ir apguvuši apmēram 60 bērni un jaunieši, daži no kuriem nu veido Latvijas junioru izlases kodolu. Junioru akadēmija iekļausies Rīgas golfa skolā, kur ir paredzēts izveidot vairākus apmācības līmeņus, kas nebūs tieši saistīti ar ikgadēju kalendārās sezonas maiņu.

Skolas administratīvās lietas vadīs Santa Puče, un pēc viņa teiktā skola ir gatava uzņemt visus mācīties gribētājus. Tā kā skola reklamēsies arī televīzijā, maz ticams, ka trenerus gaida dīkas dienas. Tā kā pagaidām golfs popularitātes ziņā ne tuvu nestāv hokejam un basketbolam, skola nevar atļauties pēc kādiem parametriem sijāt kandidātus, tādēļ iespēja mācīties spēlēt golfu būs visiem bērniem, kas to vēlēsies, sacīja Puče.

Lai ar golfu iepazīstinātu arī ārpus Rīgas dzīvojošos bērnus, skola jau šoruden plāno izbraukuma sesijas vispārizglītojošās un sporta skolās. Lai nodrošinātu iespēju bērniem trenēties arī citviet Latvijā, plašāka sadarbība būtu nepieciešama arī ar pļavu golfa laukumiem.

Pēdējās izmaiņas , 07.08.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē