Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Konkurentes nospēlē labāk par Gulbi

Pēc neveiksmīgā starta dāmu "British Open" pirmo turnīru aizvadītās nedēļas nogalē ASV spēlēja Natālija Gulbe, taču šoreiz viņai arī ar rezultātu summā zem PAR bija par maz, lai pakāptos augstāk par dalītu 42.vietu. Pēc trim turnīra kārtām "Wendy's Championship for Children" uzvarētāju nācās noteikt pārspēlē, kur korejiete Hee-Won Han bija pārāka pār ASV golferi Wendy Ward.

Dublinas (Ohaio štatā) "Tartan Fields Golf Club" PAR 72 laukumā Gulbe pirmajā dienā spēli pabeidza ar 71 sitienu (divkāršais bugijs un trīs bērdiji), bet abas nākamās dienas nospēlēja stabili - pa 72 sitieniem. Sestdien Gulbei bija pa diviem, bet svētdien - pa trim bērdijiem un bugijiem. Līdz ar to summā 215 sitieni, kas nodrošināja 4158 dolārus no 1,1 miljona dolāru balvu fonda.

Sacensību pirmajā dienā Gulbes gaitām laukumā varēja sekot arī ESPN televīzijas skatītāji.

Han un Ward turnīra trīs kārtas noslēdza ar 199 sitieniem (-17 zem PAR), un uzvarētājas noteikšanai abām veiksmīgākajām dalībniecēm nācās pārspēlē izspēlēt trīs bedrītes. Han bija iespēja nenonākt līdz pārspēlei, taču svētdien veiksmīgi iesākto spēli viņa sabojāja pēdējās sešās bedrītēs, kas tika veiktas ar +1 virs PAR. Lai gan dienas rezultāts Han bija 66 sitieni, Ward prata pēdējās 18 bedrītes nospēlēt ar -9 zem PAR un panākt pārspēli.

Ja vērtējot nākotnes izredzes, Gulbi vienmēr piemin kā LPGA otro labāko jaunpienācēju 2002. gadā, tad Han par labāko rookie kļuva gadu iepriekš. Spēlējot trešo sezonu LPGA, Han Dublinā guva karjerā otro uzvaru.

"Man patīk visi laukumi," sacīja Han, kam par uzvaru tika 165 000 dolāru. "Es labi spēlēju pagājušajā gadā, un labi spēlēju arī šogad".

Latviešu izcelsmes golfere Dublinā spēlēja arī labdarības turnīrā kopā ar četriem amatieriem, taču komanda sacensībās palika netālu no rezultātu tabulas noslēguma.

Gulbe ir pieteikusies arī nākamajam LPGA turnīram Ohaio štatā, un plāno nedēļas nogalē spēlēt "Jamie Farr Kroger Classic", kur balvās būs miljons dolāru.

"Wendy's Championship for Children":

199 - Hee-Won Han (Dienvidkoreja) 68-65-66, Wendy Ward (ASV) 69-67-63

201 - Michele Redman (ASV) 71-63-67

204 - Juli Inkster (ASV) 69-69-66

..215 - Natalie Gulbis (ASV) 71-72-72

Pēdējās izmaiņas , 11.08.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē