Arhīvs
18. Aprîlis, 2024. Laura, Jadviga, Nameizis, Hildegarde
Pāru kaujas
rezultâti

Bērnu dienā "Ozo Golf" ir ko turēt

Arvien lielākai daļai Latvijas sabiedrības golfs sāk asociēties nevis ar populāru auto marku, bet reālu pašu mājās pastāvošu spēli, kurā var iesaistīties jebkurš, kam vien par to ir interese. Ja pieaugušajiem jārēķinās arī ar papildus faktoriem, tad bērniem vēlmes piepildīšanai tagad tiešām atliek tikai gribēt spēlēt. Nākamo censoņu golfā netrūkst, un otrdien Rīgas Golfa skolas (RGS) atklātajā dienā uz iepazīšanos ar spēli "Ozo Golf" bija pulcējušies 110 bērnu.

Visiem atnākušajiem bērniem un daudzajiem viņu vecākiem jauks pārsteigums bija arī "Ozo Golf" īpašnieka Sanda Ozoliņa aktīvā klātbūtne, un, šķiet neviens viesis nepalika bez NHL hokeja zvaigznes parakstītās kartiņas.

Lai tiktu galā ar patīkami pārsteidzošo interesentu skaitu, "Ozo Golf" nākamos spēlētājus sadalīja trijās grupās, kas uzklausīja Armanda Pučes stāstīto par golfa spēles pamatiem, izmēģināja sitienus club pro Olas Engberga vadībā, kā arī centās izprast ripināšanas noslēpumus. Aktīvi skaidrošanā un rādīšanā iesaistījās Elīna Gulāne un Dāvis Puksts, bet pēc atgriešanās no EJGT tūres Čehijā arī pārējie Latvijas izlases juniori pievienosies skolas mācību spēkiem.

Uzzinājuši ko vairāk par golfu, ap 80 gribētāju pieteicās RGS apmācību programmā. Pat ja rēķinās ar neizbēgamo faktu, ka daļai skolnieku laika gaitā parādīsies citas, vairāk par golfu interesējošas lietas, RGS būs pamatīgi jāpiepūlas, lai nodrošinātu mazajiem spēlētgribētājiem pilnvērtīgus treniņus. Var jau būt, ka citos laika apstākļos golfs daudzām nākotnes cerībām parādīsies pavisam no citas, un ne tik rožainas puses, tomēr līdz tā nav noticis, nav pamata priekšlaicīgai skepsei.

Golfa dienas mērķauditorija bija 6-14 gadus veci bērni, taču, iepazīstot golfu, interese par spēli radās arī ne vienam vien vecākam. Kāds divu dēlu tēvs uz vietas vēlējās noskaidrot, kā pašam tikt pie trenera, pēc krietni nostrādātas dienas stāstīja RGS pārstāve Santa Puče. Visiem atnākušajiem tik tikko pietika nūju, taču tas nemazināja kopējo entuziasmu, un tāpat kā lielajiem golferiem arī mazajiem pēc veiksmīga sitiena acis iemirdzējās spožāk, radot vēlmi sist vēl un vēl. Vismaz viens simts spainīšu bumbiņu "Ozo"laukumā noteikti tika izsēts.

Turpmāk RGS audzēkņi tiks dalīti mazākās grupās, lai varētu labāk uztvert trenera teikto un apgūt skaidroto praksē. Vēl līdz augusta beigām ir paredzētas divas piecu dienu treniņnometnes, lai bērni varētu labāk izprast, vai tiešām golfs viņus pa īstam interesē. Nopietnas mācības skolā sāksies septembrī un oktobrī, bet īstos cāļus acīmredzot varēs pārskaitīt pavasarī.

Golfa dienas dalībnieku skaitā bija gan tādas atvases, kam jau ir pamata iemaņas spēlē, gan arī pirmo reizi nūju rokās turējuši interesenti, daļa no kuriem līdz šim ir mēģinājuši iejusties citos sporta veidos. Ja arī līdz nākamajai sezonai skolas potenciālo audzēkņu skaits saruktu uz pusi, Latvijas golfs tik un tā varētu rēķināties ar ievērojamu papildinājumu, kas, iespējams, liktu sevi manīt jau pēc dažiem gadiem.

Pēdējās izmaiņas , 12.08.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē