Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Nesteidz prognozēt ""Nordea" Latvian Open" uzvarētājus

""Nordea" Latvian Open" spēcīgais dalībnieku sastāvs atstāj vēl mazāk izredžu precīzi prognozēt turnīra uzvarētāju, jo uz pirmo vietu pretendē vismaz 10 līdzvērtīgu konkurentu, sezonas nozīmīgākajām sacensībām veltītajā preses konferencē ceturtdien atzina LGF ģenerālsekretārs Aldis Puisītis, paužot cerību, ka līdzīgas tendences būs vērojamas arī nākotnē.

Tādējādi kļūst redzams, ka meistarības līmenis turnīrā arvien kāpj, virzoties profesionalizācijas virzienā, un šogad ""Nordea" Latvian Open" no Latvijas spēlētājiem piedalās praktiski tikai tādi golferi, kas pieprot spēli sportiskā līmenī, sacīja Puisītis.

Kā jau minēts, 39 no ""Nordea" Latvian Open" dalībniekiem ir single HCP spēlētāji, bet 16 golferiem HCP ir 0-5. Tieši viņi arī ir galvenie pretendenti uz uzvaru, bet precīzākas prognozes pēc turnīra rīkotāju domām ir priekšlaicīgas. Pie drošākajiem kandidātiem uz uzvaru tika minēts Mikael Krantz, kas ir spēlējis Eiropas "Challenge" turnīros, igaunis Enrico Villo, un Somijas amatieru izlases spēlētājs Jaakko Malinen. Augstu tiek vērtētas arī divkārtējā "Latvian" Open" uzvarētāja Deivida Indrika un Krievijas junioru izredzes.

Abi ""Nordea" Latvian Open" uzvarētāji 2002. gadā Uļjana Rotmistrova un Aleksandrs Majorovs ir gatavi cīnīties par uzvaru arī šogad, un preses konferencē Krievijas juniori pauda prieku par iespēju atkal spēlēt Latvijā. "Mums patika "Open" rīkošanas līmenis un draudzīgā atmosfēra aizvadītajā gadā," teica Rotmistrova. "Ceram, ka šogad viss būs tikai vēl labāk".

Cerību piedzīvot saspringtu cīņu pauda arī Majorovs, sakot, ka šogad ""Nordea" Latvian Open" būs vēl interesantāks, jo ir ieradušies vairāki profesionāla līmeņa spēlētāji.

Šogad ""Nordea" Latvian Open" spēlēs vēl vairāk ārzemnieku, veidojot gandrīz pusi no kopējā dalībnieku skaita. Ja pirms gada ""Nordea" Latvian Open" bija 39 ārzemju golferu, tad tagad viņu skaits jau ir sasniedzis 55 dalībniekus. Paredzams, ka jau drīzā nākotnē "Open" arī Latvijā kļūs par turnīru, kurā no pašmāju spēlētājiem piedalīsies tikai visspēcīgākie, sacīja LGF sacensību komitejas vadītājs Zigmārs Puikevics.

Krievijas junioru komandā pēdējā brīdī no starta ""Nordea" Latvian Open" atteicās Dmitrijs Vinogradovs, kurš agrāk šogad uzvarēja Krievijas "Open" čempionātā. Vinogradovs izvēlējās šajās dienās spēlēt "BMW Russian Open" turnīrā Maskavā, taču pārējie spēcīgākie Krievijas juniori būs ierindā, stāstīja Krievijas komandas treneris Nikolajs Rogovskis.

Uļjanas Rotmistrovas galvenā konkurente cīņā par uzvaru dāmu konkurencē būs viņas māsa Gaļina, kura šogad bija pārāka Krievijas "Open" turnīrā. Taču objektīvi Uļjana ir spēcīgāka par māsu, un iepriekš šosezon labākus rezultātus viņai liedza parādīt savainojuma ārstēšana, sacīja Rogovskis, kas uz Krieviju devās no Daugavpils, un joprojām ir Latvijas pilsonis.

Rogovskis atzinīgi vērtēja LGF apņemšanos galveno uzmanību pievērst junioru golfa attīstībai, piebilstot, ka arī Krievijā pirms ar MG atbalstu nesākās nopietna junioru gatavošana, sportiskais līmenis golfā bija nesalīdzināmi zemāks.

Gan Uļjana Rotmistrova, gan Majorovs golfu sāka spēlēt 11 gadu vecumā, bet četrus gadus vēlāk abiem pirmo reizi izdevās iziet laukumu zem PAR. Iespēja cīnīties kopā ar tāda līmeņa golferiem ir laba iespēja gūt vērtīgu pieredzi pašmāju spēlētājiem, atzina Puisītis.

LGF ģenerālsekretārs pauda cerību, ka arī Latvijas golfā tāpat kā Krievijā galvenajās lomās varētu izvirzīties juniori, lai iekļūtu izlases sastāvā startam nākamajā amatieru pasaules čempionātā.

Kā zināms, sestdien ""Nordea" Latvian Open" spēlētājiem būs iespēja ar vienu precīzu sitienu "Ozo Golf" 13. bedrītē kļūt par "Volvo XC90" auto īpašnieku. Latvijā jau 10. reizi kādā no turnīriem par hole in one sitienu balvā tiek solīts auto, un, ja līdz šim vienmēr ir uzvarējuši apdrošinātāji, tad šoreiz varētu būt savādāk, sprieda Puisītis. "Man ir priekšnojauta, ka šoreiz beidzot būs, piebilda LGF ģenerālsekretārs.

""Nordea" Latvian Open" uzvarētājiem turnīra ģenerālsponsors "Nordea" banka arī nodrošina naudas balvas. Dāmām uzvarētāja saņems 500 eiro, bet kungiem - 1000 eiro. Ja kungu konkurencē uzvarēs kāds no amatieriem, tad viņam nāksies spriest, vai pieņemt balvu un zaudēt amatieru statusu, vai arī atteikties no prēmijas.

Pirmie spēlētāji laukumā dosies jau piektdien no rīta, bet ""Nordea" Latvian Open" uzvarētāju apbalvošana ir paredzēta svētdien vakarpusē.

Pēdējās izmaiņas , 14.08.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē