Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Pasaulē: Taigeru kaitina kritiķi

Pasaules rangu līderis Taigers Vudss neslēpj, ka golfa apskatnieku runas par viņa it kā neveiksmīgo sezonu ir kaitinošas, taču 27 gadus vecais spēlētājs jau paziņojis, ka oktobrī nepiedalīsies pasaules match-play čempionātā. Bez "Major" uzvarām šosezon palikušais golferis tikmēr ir veiksmīgi startējis Ohaio štatā notiekošajā "NEC Invitational" turnīrā, pēc pirmās dienas ar -5 zem PAR dalot trešo vietu.

"Mans vidējais stroke rādītājs ir labākais, kāds pēdējā laikā man bijis," pirms tradicionāli sev veiksmīgā turnīra paziņoja Vudss. "Taču man kaut kādu iemeslu dēļ tiek piekārta neveiksmīgas sezonas birka." Četros līdz šim notikušajos "NEC Invitational" turnīros Vudss ir guvis trīs uzvaras, bet vienreiz viņš bija ceturtais.

Neraustīt Taigeru aiz ūsām brīdināja arī pašreizējais "NEC Invitational" čempions austrālietis Kreigs Perijs, kurš pirmajā kārtā nospēlēja ar 69 sitieniem (-1 zem PAR). "Nevajag viņu kaitināt jau turnīra sākumā. Viņš joprojām ir labākais golferis, un šonedēļ viņu būs ļoti grūti pārspēt," sprieda Perijs. 

"NEC Invitational", kur balvu fonds ir seši miljoni dolāru, vadībā pēc pirmās kārtas ar 64 sitieniem ir "British Open" uzvarētājs Bens Kērtiss un spānis Seržio Garsija.

Vudss noliedza, ka lēmumu nestartēt "World Matchplay" čempionātā, kur cīnīsies 12 uzaicinātie golferi, būtu radījušas šaubas par sevi. Uz Ventvortu (Anglija) Vudsam liegšot doties paša vadītā treniņnometne bērniem. "Tā ir šosezon lielākā treniņnometne, uz kuru mēs vedam bērnus no visas valsts," stāstīja Vudss.

Taču Vudsa prombūtne ļaus "World Matchplay" čempionātā uzspēlēt vismaz kādam eiropietim. Tikai pasaules ranga līdera atteikums ceļu uz turnīru pavēra dānim Tomasam Bjornam, kurš būs vienīgais Vecās pasaules pārstāvis.

Vēl par "World Matchplay" lauriem oktobra vidū cīnīsies "Masters" čempions Maiks Veirs, "US Open" uzvarētājs Džims Furiks, "British Open" čempions Kērtiss, pirms nepilnas nedēļas USPGA pirmo vietu guvušais Šons Mičels, kā arī Vidžajs Singhs, Čads Kempbels, Ērnijs Elss, Kenijs Perijs, Lens Matiass, Stīvens Līnijs un Tims Klārks. Pagaidām gan rīkotāji nevar būt droši par Veira līdzdalību, jo kanādietis agrāk plānoja oktobrī atpūsties.

Ja iepriekšējos gados PGA gada labākā spēlētāja titula ieguvēju nebija grūti uzminēt, tad šosezon situācija ir citāda. Uzvarētāja noteikšanā izmanto punktu sistēmu, kurā uzskaita turnīros gūtās uzvaras, spēlētāju pozīcijas prēmiju naudas pelnīšanā un vidējos rezultātus. Pagaidām līderis ir Veirs, taču cieši aiz viņa seko Vudss, Deiviss Lovs III un Furiks.

Pēdējās izmaiņas , 22.08.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē