Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Junioriem sezonas lielais zvans

Mūsu junioriem sestdien un svētdien "Ozo Golf" būs jāparāda, ko ir devusi iespēja aizvadīt mērķtiecīgus treniņus, un cik tālu no rezultātu tabulas beigām var tikt ļoti respektējamā konkurencē. Eiropas Junioru golfa tūres (EJGT) noslēguma posmā gatavojas spēlēt astoņi Latvijas golferi, bet kopumā cīņā plāno doties ap 40 jauno censoņu no deviņām valstīm.

"Ozo Golf" ir pulcējies ļoti spēcīgs dalībnieku sastāvs, un pirmo reizi EJGT sacensību vēsturē Rīgā ir ieradušies arī amerikāņi. Vērtējot pēc posma dalībnieku handikapiem, sagaidāms, ka rezultātu līmenis EJGT posmā būs ne zemāks kā sezonas prestižākajās sacensībās ""Nordea" Latvian Open". No viesiem tikai dažiem jaunajiem Krievijas golferiem HCP pārsniedz 10, bet 20 spēlētājiem HCP ir zem 5.

Latvijas izlasē spēlēs Raivis Kalniņš, Mikus Gavars, Dāvis Puksts, Laura Jansone, Krista un Māra Puisītes, Elīna Gulāne un Anete Indulēna. Mači ies secen Tomam Zeltiņam, kam nepaveicās sagriezt roku, un līdz ar to viņam nācās pašam sevi svītrot no dalībnieku saraksta.

Amerikāņi uz Rīgu ir atveduši vienu no lielākajām komandām, un viņu līderu HCP ir gana iespaidīgi - 1,0, 0,9 un 0,5. Ierindā ir arī Krievijas junioru smagā artilērija ar Dmitriju Vinogradovu priekšgalā. Vinogradovs šomēnes izmēģināja spēkus pro-am turnīrā Maskavā, atsakoties no spēlēšanas ""Nordea" Latvian Open".

Jau vairākas dienas Rīgā gatavojas Igaunijas jaunais golfa brīnums Marks Sūrsalu - 12 gadus vecā spēlētāja HCP ir 2,2.

Labākajiem Latvijas junioriem jau iepriekš sezonas gaitā bija iespēja izmēģināt spēkus EJGT posmos ārzemēs, tā kā šādu sacensību gaisotne viņiem nebūs sveša. Neatsverama ir arī prakse, ko dod spēlēšana savā laukumā, tomēr mājiniekiem jārēķinās arī ar papildus spriedzi, ko savās sienās rada draugu un radinieku klātbūtne.

Par savējiem noteikti pārdzīvos arī "Ozo Golf" pro Ola Engbergs, kura vadībā juniori šovasar sāka plānveidīgu individuālu apmācību.

Pagaidām no mūsu junioriem netiek prasīta kāda konkrēta vieta, taču viņiem būtu jāparāda sezonas labākā spēle. Augstākus uzdevumus acīmredzot varēs izvirzīt tikai pēc vairākiem gadiem, kad varētu parādīties Rīgas Golfa skolas darba augļi. Skolas piedāvājums mācīties spēlēt golfu ir guvis nedziestošu atsaucību, un apmācāmo skaitam ir tendence pieaugt, nevis sarukt.

Uz Rīgu atbraukušie amerikāņi arī veido filmu par EJGT tūri, un pēc Armanda Pučes teiktā viesu filmēšanas tehnika atstāj respektablu iespaidu. ASV juniorus atbalsta golfa inventāra ražotāji "Ping", bet komandas ierašanos Rīgā tāpat kā filmas tapšanu organizē organizācija "Teens on the Greens".

Sacensību dalībnieki sestdien un svētdien izspēlēs pa 18 bedrītēm. Puišiem būs jāspēlē no baltajām izsitienu vietām.

Pēdējās izmaiņas , 29.08.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē