Arhīvs
23. Aprîlis, 2024. Juris, Jurģis, Georgs
Pāru kaujas
rezultâti

Pasaulē: Eiropietes atgūst Solheimu kausu

Pārliecinošu uzvaru cīņā ar amerikāņu golferēm Zviedrijā svinēja Eiropas dāmu komanda, pēc gada pārtraukuma atgūstot prestižo Solheimu kausu. Vērtīgo trofeju joprojām biežāk ir glabājusi ASV komanda, taču tagad amerikānietēm būs jāgaida divi gadi, lai cerētu pašreizējo rezultātu 5:3 vērst vēl vairāk sev par labu. Dāmām Solheimu kauss ir tikpat respektabla balva kā kungiem ASV un Eiropas komandu cīņā iegūstamais Raidera kauss.

Solheimu kausa izcīņa Zviedrijā notika pirmo reizi, un, piedaloties pasaules mēroga pašmāju zvaigznei Annikai Sērenstamai, eiropietes Malmes tuvumā "Barseback Golf & Country Club" varēja rēķināties ar skatītāju vētrainu atbalstu. Eiropas golfa nācijai zviedriem nekad iepriekš nebija nācies uzņemt tik augsta līmeņa golfa turnīru, un sacensību atklāšanā netrūka ne prominentu personu, ne arī kara aviācijas lidmašīnu šova.

Trīs dienas ilgušajās sacensībās Eiropas komanda uzvarēja ar 17,5:10,5, un septiņu punktu starpība ir lielākā, kas jelkad fiksēta šajā turnīrā. Pirmajās divās dienās risinājās foursome un fourball pāru spēles, bet noslēgumā sekoja 12 individuālas divcīņas.

Svētdien četras divcīņas pat netika pabeigtas, jo skatītāju izraisītās ovācijas un izkļūšana laukumā aiz barjerām neļāva sekot tradīcijai spēles tomēr aizvadīt līdz galam, pat ja kopējais mača iznākums ir skaidrs.

"Mēs vienmēr domājam, ka amerikānietes ir daudz spēcīgākas," teica Sērenstama, kura reti spēlē turnīros Zviedrijā. "Taču šogad, manuprāt, starpība nebija tik liela, un mūsu priekšrocība bija iespēja spēlēt šeit".

Solheimu kausa rīkotājiem izlemjot mainīt turnīra norises laiku no pāra uz nepāra gadiem, eiropietēm revanša iespēja radās jau pēc gada, taču ASV komanda var cerēt uz uzvaru tikai 2005. gadā Indiānā "Crooked Stick Golf Club" paredzētajā cīņā.

Amerikāņu komandā Solheimu kausa izcīņā var piedalīties ASV dzimušās labākās LPGA golferes, bet eiropietes sastāvā iekļauj "Ladies European Tour" spices dāmas. Lai iekļūtu izlasē, amerikānietēm uzskaita punktus par gūtajiem rezultātiem LPGA sacīkstēs. Pārāk tālu no iekļūšanas komandā nebija arī Natālija Gulbe. Vairākām spēlētājām atsakoties no iespējas doties uz Zviedriju, sastāvā pēdējā iekļuva Kelli Kuehne. Viņa izlases rangā ieņēma 19.vietu, bet Gulbe bija 27.

Pirmo reizi amerikāņi golfā ir palikuši gan bez Raidera kausa, gan arī Solheimu trofejas, kas tiek izcīnīta kopš 1990. gada.

Solheimu kausa izcīņas komandu sastāvi:

ASV: Kelli Kuehne, Juli Inkster, Heather Bowie, Wendy Ward, Michele Redman, Rosie Jones, Angela Stanford, Cristie Kerr, Meg Mallon, Laura Diaz, Beth Daniel, Kelly Robbins

Eiropa: Janice Moodie, Carin Koch, Sphie Gustafson, Iben Tinning, Ana B. Sanchez, Catriona Matthew, Annika Sorenstam, Suzann Pettersen, Laura Davies, Elisabeth Esterl, Mhairi McKay, Patricia Meunier-Lebouc.

Vairāk par Solheimu kausu: http://www.lpga.com/tour/index.cfm?cont_id=38858&right_cont_id=55589

Pēdējās izmaiņas , 17.09.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē