Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Mazāk laika gatavoties Klubu kausam

Golferu vēlme spēlēt, pat neraugoties uz pagaidām ne tik manāmo gadalaiku maiņu, nav mainījusi saules ritējumu, tādēļ "Viesturu" treniņlaukums turpmāk tiks slēgts jau plkst. 19, kas ir par stundu agrāk nekā līdz šim. Līdz ar to mazāk laika trenēties būs "Nord/LB" bankas klubu turnīra dalībniekiem, kam cīņas "Viesturos" ir plānotas sestdien.

Sagaidāms, ka uz "Nord/LB" klubu kausa ieguvēju titulu pretendēs pašreizējie čempioni "Zēmeles", kā arī Limbažu, "Viesturu", "Meistara", Dāmu un Mediju kluba spēlētāji. Rīkotāji nav zaudējuši cerību dalībnieku skaitā redzēt arī "Ozo Golf" un "Denderu" spēlētājus.

Kamēr "Viesturos" ritēs klubu cīņas, "Ozo Golf" laukumā būs iespēja piedalīties ripināšanas turnīrā. Turnīra rīkotāji arī brīdina, ka ripināšanas sacensību dalībnieki meistarību puterēšanā uzlabo par 25 procentiem. Par šo pasākumu tika rakstīts jau iepriekš, taču tagad golfs.lv var piedāvāt iepazīties arī ar turnīra nolikumu.

A/s "NORD/LB Latvija"

Latvijas golfa klubu ceļojošais kauss – 2003.

SACENSĪBU NOLIKUMS

  1. Vadība

    Sacensības organizē un tiesāšanu nodrošina golfa laukuma "Viesturi” sacensību komiteja. Sacensību galvenais tiesnesis Kārlis Cīrulis.

  2. Sacensību vieta un laiks.

    Sacensības notiek Golfa laukumā Viesturi 2003.gada 27. septembrī.

  3. Dalībnieki.

3.1. Sacensības notiek starp Latvijas golfa klubu komandām.

3.2. Katrs klubs piesaka 8 kluba biedrus.

3.3. Spēlētāji viena turnīra laikā drīkst sevi pieteikt tikai vienam klubam. Kluba intereses drīkst aizstāvēt jebkurš Latvijā spēlējošs golferis, kas sevi pieteicis kādam no Latvijā esošiem klubiem.

3.4. Spēlētājiem HCP kartes obligātas.

4. Sacensību formāts un noteikumi.

4.1. Sacensības notiek saskaņā ar Karaliskā un Antīkā Sentendrjūsas Golfa kluba apstiprinātiem golfa noteikumiem, golfa laukuma Viesturi vietējiem noteikumiem un LGF Sacensību Nolikumu.

4.2. Sacensības notiek 2 apļos pa 9 bedrītēm.

4.3. Pirmā aplī visi spēlē handikapu spēli (netto).Vīrieši spēlē no baltajām izsitiena vietām, sievietes un jaunieši no sarkanajam izsitiena vietām.

4.4. Pēc pirmā apļa netto rezultātiem tiek noskaidrots vietu sadalījums komandām pēc visu 8 spēlētāju netto rezultātu summas.

4.5. Otrā aplī – nākošās 9 bedrītes spēlē pāros labāko bumbiņu skaitot netto rezultātu. Pārus veido katra kluba spēlētājs ar mazāko handikapu ar spēlētāju ar lielāko handikapu, nākošo pāri veido spēlētājs ar otro mazāko HCP kopā ar otro lielāko HCP utt., veidojot četrus pārus. Katra pāra kopējo HCP rēķina skaitot pāra mazākā HCP 60% un lielākā HCP 40% summu(Piemērs: 1. spēlētājam HCP ir 5 un 2. – HCP ir 25. Pāra HCP =5*60%+25*40%=3+10=13) . Kluba rezultātu veido kluba pāru netto rezultātu summa.

4.6. Sacensību laiks vienai spēlētāju grupai ne vairāk kā 5 stundas, vienas bedrītes izspēlei 15 minūtes.

4.7. Bumbiņu marķēšana obligāta.

5. Pieteikšanās un izloze.

5.1. Komandām savi spēlētāji ir jāpiesaka uz sacensībām līdz 25.09.2003. plkst. 17:00 golfa laukuma Viesturi recepcijā vai pa tel. 6444390, norādot spēlētāju vārdu, uzvārdu un HCP.

5.2. Pirmā apļa izloze notiek pamatojoties uz spēlētāju HCP, par kritēriju nosakot grupas HCP.

5.3. Otrā apļa izloze notiek pamatojoties uz pāru aprēķināto HCP, par kritēriju nosakot grupas HCP.

5.4. Izloze ir atklāta un galīga, un tā notiek 25.09.2003. plkst.20:00.

6. Starta laiks

6.1. Starts notiks saskaņā ar izlozi.(www.golfs.lv vai mob.tel.6444390).

6.2. Katrs spēlētājs pats ir atbildīgs par ierašanos uz savu starta laiku un vietu.

6.3. Starta laiks

    • 1. aplis 10:00 no visām bedrītēm vienlaicīgi.

    • 2. aplis 14:00 no visām bedrītēm vienlaicīgi.

7. Dalības maksa.

    Sacensību dalības maksa katram spēlētājam Ls 5.- un laukuma green fee.

    8. Apbalvošana.

Par katru apli klubam tiek piešķirta vieta pēc kluba spēlētāju kopējās netto rezultātu summas. Klubam tiek piešķirti tik punkti, kādu vietu attiecīgajā aplī tas ieguva. Kopvērtējumā skaita kluba abu apļu punktu summu. Uzvar klubs ar mazāko punktu skaitu. Vienāda rezultāta gadījumā uzvaru gūst klubs, kuram ir augstāka vieta individuālajā aplī. Uzvarētāju klubs iegūst a/s “NORD/LB Latvija” VISA Classic kartes ar nelielu iemaksu un kluba vārds tiek iegravēts kluba vārds uz ceļojošā kausa.

Sacensību orgkomiteja.

Ecco Open ripināšanā

PUTTING CONTEST

27. septembrī - 11:00

Sacensību vieta: Ozo Golfa laukums, putting green (6 bedrītes)

Laiks: 2003. gada 27. septembris, plkst. 11:00

Dalībnieki: sacensībām ir Open statuss un nav vecuma ierobe˛ojuma

Pieteikšanās: līdz 2003. gada 26. septembrim pa tālruni 7394399 vai klātienē Ozo Golf Club recepcijā

Dalības maksa: Ls 2.00

Sacensību galvenais tiesnesis: Artūrs Krukovs

Sacensību formāts: 24 bedrīšu sitienu (puterējot) spēle ar cut pēc 12 bedrītēm. Viens riņķis – 6 bedrītes. 20 labāko rezultātu īpašnieki pēc 12 bedrītēm turpina spēli saglabājot iepriekšējo rezultātu. Ja vairāki spēlētāji pēc 12 bedrītēm dala 20 vietu, notiek play off uz bedrītes, ko noteikusi sacensību komiteja (tiek izspēlēts nearest to pin). Uzvar tas spēlētājs, kurš 24 bedrītes iziet ar vismazāko sitienu skaitu. Vienāda rezultāta gadījumā spēlētāji spēlē play off sākot no 1. bedrītes. Sliktākā rezultāta īpašnieks izstājas. Pārējie, ja nepieciešams, turpina izspēlēt 2., 3. utt. bedrīti, kamēr tiek noteikts viens uzvarētājs. Sacensības tiek spēlētas grupās pa divi cilvēki. Katrs spēlētājs izspēlē bedrīti uzsākot no tee box un veic sitienus, kamēr bumbiņa ieripo bedrītē. Pēc tam sitienus veic otrs dalībnieks.

Laukums:

Tee box tee kociņi

Out of bounds – grīna malas (ja bumba šķērso greena malu un nonāk atpakaļ laukumā to var spēlēt)

Iekšējais out of bounds – visas baltās līnijas (ja bumba šķērso kādu no līnijām, sitiens ir jāatkārto + 1 sods)

Šķēršļi – visi priekšmeti, kas uzstādīti uz laukuma ir nekustāmi šķēršļi. Ja bumba atrodas uz, pie vai aiz šķēršļa un nav spēlējama, spēlētājs var pārvietot bumbu par diviem putera galvas garumiem, ne tuvāk bedrītei, noliekot bumbiņu ar roku, vai attiecībā pret bedrīti iet pa līniju atpakaļ, vai arī atkārtot sitienu no iepriekšējās sitiena vietas. Visos gadījumos spēlētājs saņem vienu soda sitienu. Ja spēlētājs, izdarot sitienu ar nūju, aizskar jebkuru nekustināmu šķērsli, viņš saņem divus soda punktus un turpina spēli no tās vietas, kur atrodas bumbiņa.

Balvas: Uzvarētājs saņem kausu, pirmo trīs ieguvēji – ļoti vērtīgas balvas no kompānijas „ECCO Baltija”.

Zināšanai: Ozo Golf Club oficiālie pētījumi liecina – spēlētāji, kuri piedalās putting contest sacensībās uzlabo savu ripināšanas meistarību par 25 procentiem.

Pēdējās izmaiņas , 24.09.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē