Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Keisels rangā iekļūst desmitniekā

Pēc uzvaras Latvijas Meistarā no ranga augšdaļas golferiem iespaidīgākais lēciens LGF reitingā izdevās Andrim Keiselam, pakāpjoties no 17.vietas uz 8. pozīciju. Pēc septembra turnīru noslēguma līderu pozīcijas rangos saglabāja Artūrs Krukovs un Laura Jansone. Kungiem uz 2.vietu pakāpās Raivis Kalniņš, bet dāmām līderei pietuvojās Vineta Ruka.

Dāmām vietu sadalījumu pirmajā desmitniekā ietekmēja tikai Daigas Puisītes un Elīnas Gulānes mainīšanās vietām. Gulāne tika augstāk uz 4. vietu, apsteidzot pieredzējušāko konkurenti. Tikmēr Ruka būtiski sadeldēja Jansones pārsvaru.

Savukārt kungiem vadošo 20 spēlētāju sarakstā tikai daži golferi saglabāja iepriekšējās vietas, taču praktiski visas izmaiņas bija divdesmitnieka iekšējā lieta. Pēc septembrī notikušajiem reitinga turnīriem vietu 20 spēcīgāko spēlētāju skaitā zaudēja Niklass Brathens, bet uz 18. pozīciju no 23.vietas pakāpās Ričards Valdmanis.

Sezonai diezgan strauji tuvojoties noslēgumam, sīvākās cīņas kungiem līderu grupā vēl varētu būt par 2.-5.vietu reitingā, kur punktu starpība nav tik liela, lai spēlētāji varētu justies droši par savām vietām.

Nākamais (un arī pēdējais) reitinga turnīrs risināsies sestdien "Viesturos", kur uzvarētājus noteiks GK "Viesturi" prezidenta kausa izcīņā. Taču "Ozo Golf" reitinga sacensības šosezon ir beigušās, un nav paredzēts papildināt kalendāru arī tādā gadījumā, ja pieturēsies labi laika apstākļi. Tā kā golferi aktīvi rezervē starta laikus spēlēšanai nedēļas nogalēs, praktiski nemaz nav iespējams izbrīvēt logu reitinga sacensībām.

Iespējams, šosezon "Ozo Golf" bez sezonas noslēguma sacensībām, kas paredzētas 11.oktobrī, risināsies arī Latvijas pieaugušo un junioru izlašu cīņa, taču šādas sacīkstes rīkošana būs atkarīga no pašu spēlētāju ieinteresētības.

Jaunie rangi pēc Latvijas Meistara un "Tullamore Dew Open" noslēguma ir apskatāmi reitingu sadaļā.

Pēdējās izmaiņas , 29.09.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē