Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Pasaulē: Vudss atkal maina draiveri

Pirms starta "American Express Championships" Taigers Vudss trešo reizi šosezon mainīja draiveri, atgriežoties pie "Nike", kas būs lielākā no pasaules rangu līdera jebkad lietotajām nūjām. Ar pārmaiņām Vudss ir apmierināts, un ne mazāk priecājas arī "Nike".

"Domāju, ka esmu atradis nūju, kas man patīk," pēc "AmEx" treniņu dienas jauno draiveri vērtēja Vudss. Līdz šim Vudss, kam līgums ar "Nike" ir uz pieciem gadiem par 125 miljoniem dolāru, nespēja rast īsto draiveri, un pirms diviem mēnešiem viņš atkal ņēma "Titleist 975D", uzskatot, ka tas palīdzēs labāk pārvaldīt bumbiņu sitienā no tee.

Jaunākais Vudsa draiveris ir "Nike Igniter" prototips ar 335 kub. cm galvu, kas ir jūtami lielāka par "Titleist" 265 kub. cm. Arī iepriekšējais Vudsa "Nike" draiveris bija mazāks - 300 kub. cm.

"Nike Golf" mārketinga direktors Kels Devlins neatklāja "Igniter" tapšanā izmantotos materiālus, taču piebilda, ka inženieri ir strādājuši sešus mēnešus. Devlins stāstīja, ka "Nike" draivera atgriešanās Vudsa somā bija plānota janvārī, taču izdevies grafiku apsteigt. Vudsam tika teikts, lai viņš neliek jauno nūju somā, ja nav ar to saradis, piebilda Devlins.

Šogad Vudsa precizitātes rezultāti draivos ir mazinājušies, bet pēc izsitiena distances viņš ar 299,3 jardiem ieņem 12. vietu USPGA tūrē. Nekad iepriekš Vudsa vieta nav bijusi tik zema.

Pēc Vudsa teiktā "Igniter" ļauj labāk pārvaldīt bumbu. Nepatīkamu brīdi "Nike" nācās piedzīvot jūlija beigās, kad, vīlies par draivu rezultātiem, Vudss ķērās pie vecā "Titleist".

"Ar to es jūtu stabilitāti, un tas ir vissvarīgākais," jauno "Nike" nūju vērtēja Vudss. "Kas situ, tad nav sajūtas, ka bumbiņa izkustētos no vietas. Bieži vien, izvēloties pavisam jaunus draiverus, ar tiem ir grūti spēlēt".

Pirms gada Vudss AmEx čempionātā Īrijā "Titleist" dzelžus aizstāja ar "Nike", bet 2000. gadā viņš sāka izmantot "Nike" bumbiņas, uzvarot nākamajos četros "Major" turnīros. Vudss "Titleist" vietā ir izvēlējies arī "Nike" smilšu vedžu un uzsācis eksperimentus arī ar "Nike" lobvedžu.

Pēc pārmaiņām Vudsa somā ir atlikušas tikai trīs "Titleist" nūjas - 3.vuds, lobvedžs un "Scotty Cameron" puteris.

Taču tieši puteris palīdzēja Vudsam pēc pirmās kārtas iekļūt AmEx turnīra līderu skaitā - pēdējā bedrītē viņam izdevās gandrīz 10 metrus tāls ripinājums.

Pirmo reizi kopš 1998. gada Vudss var zaudēt pirmo vietu naudas pelnītāju sarakstā. Divas sacensības pirms PGA sezonas beigām viņš prēmiju summu sarakstā ir trešais, un, lai izvirzītos vadībā, vismaz vienās sacensībās reitinga līderim ir nepieciešama ļoti laba spēle.

Pēdējās izmaiņas , 03.10.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē