Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Tīģerim zobi ir vietā

Gaidīt jaunu pasaules rangu līderi pagaidām ir priekšlaicīgi, jo Taigers Vudss Vudstokā "American Express Championships" izcīnīja piekto uzvaru šosezon, pieklusinot kritiķus, kas paredzēja viņa rezultātu lejupslīdi. PGA tūrē Vudss ir guvis nu jau 39 uzvaras. Turklāt no 32  sacensībām, pirms kuru pēdējās kārtas Vudss bija līderis, tikai divas reizes viņš ir ļāvis uzvarēt citiem.

Vudstokā, tuvojoties pēdējās kārtas noslēgumam, Vudss varēja atļauties pēdējās piecās bedrītēs nopelnīt trīs bugijus. Finišā viņa rezultāts bija līdzvērtīgs PAR 72, bet četru dienu kopvērtējumā "Nike" atbalstītais spēlētājs sarežģītajā "Capital Course" laukumā nospēlēja -6 zem PAR (274 sitieni).

Otro vietu dalīja austrālietis Stuart Appleby, ASV golferis Tim Herron un Fidži pārstāvis Vijay Singh, atpaliekot par diviem sitieniem. Pirms pēdējās kārtas divus sitienus līderim zaudēja Singh, bet par lielāko intrigu parūpējās Herron, kam divkārt izdevās rezultāta starpību samazināt līdz vienam sitienam.

Pēc uzvaras Vudss stāstīja, ka jau pēc deviņām bedrītēm viņam bija skaidrs, - uzvarai pietiks ar PAR. 27 gadus vecais Vudss pro statusā spēlē septiņus gadus, taču viņa dominējošā loma ir ieviesusi golfā būtiskas pārmaiņas.

Par savam kedijam Stīvam Viljamsa veltīto uzvaru"AmEx Championships" Vudss saņēma 1,05 miljonus dolāru no sešu miljonu lielā balvu fonda.

Daļai tuvās spēles meistaru turnīrā nepatīkamu pārsteigumu sagādāja tēraudcietie grīni, kā rezultātā pēc viena otra laba sitiena bumbiņa aizspruka pāri grīnam. Arī Vudss laukumu atzina par ātru un cietu, taču piebilda, ka viņam lielākās problēmas radīja ripināšana.

Lielā daļā bedrīšu karodziņi bija grīnu stūros, un tuvi sitieni bija itin riskanti.

Bez uzvarām "Major" turnīros šogad palikušais Vudss atzina, ka sekmes citās sacensībās ir tikai gandarījuma balva, kas nespēj kompensēt prestižāku panākumu trūkumu. Taču uzvara "AmEx Championships" izvirzīja rangu līderi vadībā arī naudas pelnītāju sarakstā, kā arī vairoja Vudsa izredzes šogad saņemt gada labākā spēlētāja laurus.

To, ka arī laureātiem ne vienmēr veicas, apliecināja Herron. "Es finišēju drausmīgi," viņš teica. "Domāju, ka man ir izredzes uzvarēt, taču četrās no pēdējām deviņām bedrītēm man bija trīs ripinājumi. Un es uzskatu sevi par labu ripinātāju".

"World Golf Championships", "American Express Championships"

274 - Tiger Woods (ASV) 67-66-69-72

276 - Vijay Singh (Fidži) 70-70-64-72, Stuart Appleby (Austrālija)  71-68-69-68, Tim Herron (ASV) 66-72-67-71

277 - David Toms (ASV) 73-72-67-65

279 - KJ Choi (Dienvidkoreja) 67-71-68-73, Padraig Harrington (Īrija) 71-73-69-66

Pēdējās izmaiņas , 08.10.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē