Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Krukovam veiksmīga sezona

Pēc iepriekšējo Latvijas reitinga līderu ēnā vairākiem pavadītajiem gadiem Artūrs Krukovs notikumiem bagāto sezonu ir noslēdzis pirmajā vietā, un "Ozo Golf" club pro ar gandarījumu atceras vairākas nozīmīgas epizodes. Krukovam ne tikai izdevās sezonu noslēgt pirmajā vietā rangā, bet arī būtiski samazināt savu HCP, un vienā no turnīriem uzvarēt ar Latvijas golfā vēsturisku rezultātu -4 zem PAR.

Vislabākā formā Krukovs bija vasaras vidū, bet sezonas pēdējos mēnešos pēc viņa teiktā tik labi vairs nav veicies. Vēlāk vēl bija 2.vieta Igaunijā Nītvaljas kausa izcīņā, taču Polijā labi nospēlēt vairs neizdevās, jo lika sevi manīt veselības problēmas. Pēdējos divus mēnešus Krukovs intensīvi strādā, lai izmainītu vēziena tehniku.

Būtisks moments ne tikai Krukova karjerā, bet arī Latvijas golfa dzīvē bija rangu līdera uzvara Pasaules latviešu Open, kad jūnija beigās viņam "Ozo Golf" notikušajā turnīrā 18 bedrītes izdevās veikt ar 68 sitieniem. Tas bija viens no mērķiem, un tāds ir arī katra golfera sapnis nospēlēt zem PAR, atzina reitinga līderis. Turklāt prieks bijavēl jo lielāks, jo rezultāts bija četri sitieni zem PAR.

"Tobrīd biju labā formā, taču grūti izcelt kādu atsevišķu lietu, kas palīdzēja tik labi nospēlēt," atzina Krukovs. "Tā kā tie nebija reitinga mači, nenospieda atbildības slogs. Kaut kur blakus gan spēlēja arī Ola Engbergs, un mums savstarpējā cīņa bija principiāla. Tā kā nevar teikt, ka nebija pilnīgi nekāda sasprindzinājuma. Palīdzēja tas, ka grupā bija spēcīgi spēlētāji, bija labs laiks, un arī grīnu ātrums bija tāds, lai varētu labi ieripināt".

Kā sacīja Krukovs, tādu spēles izjūtu kā Pasaules latviešu Open viņam iepriekš nebija nācies piedzīvot. Atzīstot aizvadīto sezonu par veiksmīgu, Krukovs priecājas arī par sadeldēto HCP, kas nu ir mazāks par pieci (4,5).

Darba pienākumu dēļ Krukovam neizdevās piedalīties visos turnīros, kur bija vēlme startēt, un ne jau negribēšanas vai citu iemeslu dēļ gāja secen sacensības "Viesturos".

Līdz ar Latvijas turnīru noslēgumu sacensību sezona Krukovam ir beigusies. Lai arī būtu vēlēšanās pieņemt uzaicinājumu Amerikā startēt ASV Golfa skolotāju asociācijas turnīrā, vēlmes jāsamēro ar reālajām iespējām, atzina "Ozo Golf" club pro.

Pagaidām Krukovam, neraugoties uz paša vēlēšanos, nav iespējas mācīties pie kāda pieredzējuša trenera, un līdztekus paša atklāsmēm tiek likti lietā arī daži Engberga padomi. Tomēr reitinga pirmais numurs neatsakās no plāniem pāris nākamajos gados progresēt tik tālu, lai iegūtu PGA skolotāja licenci.

Lai spertu kārtējo soli augšup, Krukovs pilnveido svingu. Single HCP var sasniegt ar jebkuru svingu, bet, lai spēlētu uz nulli vai zem PAR, ir nepieciešams cits vēziens, atzina "Ozo Golf" pro.

Par svarīgu notikumu aizvadītajā sezonā Krukovs nosauca arī "Lielās golfa grāmatas" iznākšanu, un Latvijas golfam pirmā oriģinālā izdevuma tapšanā viņam ir lieli nopelni, veidojot vairāku nodaļu saturu. Daudzo darbu dēļ pašam gan laika īsti iepazīties ar grāmatu vēl nav bijis, un pagaidām Krukova autoreksemplāru studē viņa ģimene.

Jautāts par nākotnes plāniem, Krukovs sprieda, ka pēc sezonas noslēguma kādu mēnesi varētu arī pilnībā atpūsties no golfa. "Taču zinu, ka drīz vien pēc tam jau būs klāt nemiers un atkal gribēsies spēlēt. Būs jāvicina nūja mājās, un droši vien atkal būs kāds caurums griestos vai robs stenderē," viņš teica.

Drīzumā golfs.lv piedāvās iepazīties arī ar Krukova viedokli par situāciju Latvijas golfā un galvenajām problēmām.

Pēdējās izmaiņas , 15.10.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē