Arhīvs
16. Aprîlis, 2024. Mintauts, Alfs, Mindaugs, Bernadeta
Pāru kaujas
rezultâti

Kalniņam ar otro vietu būs par maz

Labi panākumi nav šķērslis vēl lielākām ambīcijām un centieniem sasniegt vēl vairāk. Pirmo gadu pilnvērtīgi startējot reitinga sacensībās, Raivis Kalniņš sezonu noslēdza LGF ranga otrajā pozīcijā, atpaliekot tikai no Artūra Krukova. Taču nākamsezon jaunajam spēlētājam ar to jau būs par maz, un par mērķi ir izvirzīta pirmā vieta.

Apsteigt Krukovu un izcīnīt pirmo vietu reitingā, kā arī sasniegt HCP 3 - tāds ir Kalniņa īsais kurss nākamā gada sezonai. Šogad Kalniņam ar uzviju izdevās sasniegt visu iecerēto. Pavasarī viņa plānos bija iekļūt ranga labāko desmitniekā un sasniegt single HCP. Tagad junioru vecumu nu jau oficiāli pārsniegušā spēlētāja HCP ir 5,9, un sezonas plaukumā tas bija pat nedaudz zemāks.

Par savu veiksmīgāko turnīru Latvijā Kalniņš uzskata "Tower Casino Open", kur izdevās nospēlēt ar 76 sitieniem. Turklāt arī vienā atsevišķā bedrītē viņa rezultāts bija +4. Ļoti svarīga bija arī uzvara Latvijas junioru čempionātā, bet par nepatīkamu neveiksmi jaunais golferis atzina neveiksmīgo finišu Latvijas Amatieru čempionātā, kur nolūzis pašās beigās, paliekot ceturtais. No Eiropas junioru tūrē nospēlētajiem trijiem posmiem Kalniņš visaugstāk vērtē sezonas pirmo startu Somijā, lai arī Rīgā vilšanos sagādāja tikai pirmajā dienā uzrādītais rezultāts.

Galvenā panākumu ķīla ir daudzās treniņu stundas, atzina Kalniņš. Ja pavasarī viss vēl notika lielākoties pašmācības ceļā, tad turpmākajā sezonas gaitā kā jau junioru izlases dalībniekam neatsveramu palīdzību meistarības pilnveidošanā viņam sniedza mācības pie "Ozo Golf" club pro Olas Engberga.

Labāko formu izdevās sasniegt vasaras vidū pēc intensīvajiem pavasara treniņiem, bet sezonas beigās, iespējams, bija iestājusies pārsātinātība, tādēļ rezultāti nedaudz pasliktinājās. Varbūt arī treniņu bija kļuvis par daudz, atzina Kalniņš.

Spriežot par nākamo sezonu, Kalniņš norādīja, ka pagaidām vēl ir par agru apspriest detalizētus plānus. Daudz kas būšot atkarīgs no finansiālo jautājumu risināšanas un iespējas turpināt gatavoties kopā ar junioru izlases spēlētājiem. Laba iespēja ziemā būtu arī treniņi telpās, kuras pagaidām vēl tikai meklē Rīgas Golfa skola.

Ja Kalniņam tiks rasta iespēja piedalīties LGF treniņnometnēs siltajās zemēs, tad viņš labprātāk šādu iespēju izmantotu pavasarī, gatavojoties sezonas sākumam, nevis rudenī, kad formas kritums vairs nav tik svarīgs.

Kalniņš arī pauda neizpratni par satraukumu reitinga sistēmas dēļ, un aktīvajām diskusijām par šo tēmu. Šosezon pielietotā sistēma pēc rangā otrā numura domām bija ļoti laba un objektīva, jo ļāva izvērtēt spēlētāja stabilitāti, tādēļ nekādas principiālas izmaiņas neesot vajadzīgas.

Ar sasniegtajiem sportiskajiem rezultātiem Kalniņš negrasās samierināties. "Nākamgad centīšos nospēlēt vēl labāk," viņš teica.

Pēdējās izmaiņas , 22.10.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē