Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Gulbe turas līdzi elitei

Pamazām tuvojoties sezonas noslēgumam, paliek arvien mazāk cerību, ka pie pirmās uzvaras LPGA varētu tikt Natālija Gulbe, tomēr latviešu izcelsmes spēlētāja necik tālu no līderēm neatpaliek. Pagājušajā turnīrā Dienvidkorejā Gulbe izcīnīja dalītu 25.vietu, bet nedēļas nogalē viņa Japānā cīnīsies "Mizuno Classic".

Korejā Džedžu salas "Nine Bridges" PAR 72 laukumā Gulbe vēlreiz apliecināja, ka spēj sasniegt lieliskus rezultātus, taču ne tik bieži, lai trīs dienas ilgā turnīrā būtu laureātu skaitā. Pirmajā un trešajā dienā Gulbe nospēlēja zem PAR (71 un 69 sitieni), bet otrajā dienā izdarītie 76 sitieni summā deva tikai PAR (216).

Trešajā desmitā Gulbei nebija izdevies finišēt kopš jūlija beigām, kad viņa Francijā dalīja 21.vietu "Evian Masters".

Par 25.vietu Gulbe nopelnīja 11 481 dolāru, savukārt uzvarētāja Dienvidkorejas golfere Shi Hyun Ahn par 208 sitieniem saņēma 187 500 dolārus no kopējā 1,25 miljonu dolāru balvu fonda.

Par golfa brīnumbērnu dēvētā 1,83 metrus garā Michelle Wie, kas izsitienā bumbiņu raida pat 300 metru tālu, šoreiz palika pēdējā 69.vietā. 14 gadus vecā meitene gan vēl startē amatieres statusā.

Oficiāli LPGA turnīros var startēt no 18 gadu vecuma, taču LPGA komisārs Ty Votaw jau ir paziņojis, ka varētu izņēmuma kārtā ļaut tūrē spēlēt arī 16 gadus vecām meitenēm.

Ar šosezon nopelnīto teju ceturtdaļmiljonu dolāru Gulbe LPGA prēmiju sarakstā ieņem 38.vietu, un tāda pat pozīcija viņai ir rangā, kur spēlētājas sarindotas pēc sezonas vidējā rezultāta. Vidēji 18 bedrīšu veikšanai Gulbei ir bijuši vajadzīgi 71,9 sitieni, savukārt līderei Annikai Sērenstamai - 69,19 sitieni.

Visdrīzāk, Japānā Gulbei arī noslēgsies oficiālā LPGA sezona, jo viņai pagaidām ir par maz titulu, lai cerētu novembra vidū spēlēt "LPGA Tournament of Champions", kur startēs 34 dalībnieces. Savukārt nedēļu vēlāk sezonas noslēguma turnīrā "ADT Championships" kopā ar līdzšinējām čempionēm laukumā dosies tikai LPGA 30 labākās naudas pelnītājas. Tikai ļoti veiksmīga spēle Japānā palielinātu Gulbes izredzes vēl pagarināt sezonu.

Pēdējās izmaiņas , 06.11.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē