Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

HCP virzībai patīkama tendence

Spēlētāju meistarības līmenis aug, jo, salīdzinot sezonas sākumā un tās beigās fiksētos handikapus, nav iespējams nepamanīt kopējo pozitīvo tendenci Latvijas golfā. "Ozo Golf Club" un GK "Viesturi" sadarbībā tapušais HCP rangs apliecina, ka rezultātu publicēšanas brīdī kungu konkurencē bija 18 single HCP spēlētāji, un arī divām dāmām HCP ir zem 10.

Reti kuram golferim 2003. gada sezonā HCP pieauga, un iespaidīgas pasliktināšanās praktiski nav. Toties pamatīgu HCP kritumu spēja panākt diezgan daudzi, un ne tikai no lielāko skaitļu īpašniekiem.

Single HCP spēlētāju skaitam sezonas gaitā pievienojās Raivis Kalniņš, kura kāpums no 14,7 uz 6,0 ir viens no iespaidīgākajiem tabulas augšdaļā. HCP zem 10 sezonas laikā padzina arī Normunds Mazjānis, Vilis Krištopans, Vitauts Tučkus, Mikus Gavars, Mārtiņš Balodis, Māris Gulāns un Dāvis Puksts.

No sezonas sākumā ar HCP 36 startējušajiem spēlētājiem lielāko progresu kungiem sasniedza Andris Rodze, panākot HCP 22,9.

Dāmu konkurencē īpaši izceļas junioru izlases spēlētājas - līdere Laura Jansone (19,6 - 9,0), Anete Indulēna (21,8 - 12,0), Elīna Gulāne (21,6 - 12,6) un Krista Puisīte (27,7 - 13,6), bet Māra Puisīte sākotnējo HCP 36 pārvērta par HCP 20,1.

Teorētiski līdz gada beigām HCP, protams, vēl var mainīties, jo uz dienvidiem no Latvijas golfa sezona vēl nav galā, un arī pašu mājās vēl var gadīties kāds spēlēšanai piemērots brīdis. Taču skaidrs, ka lielākajai daļai spēlētāju rezultātu progress varēs turpināties tikai nākamgad.

Par 36,0 labāks HCP ir reģistrēts 124 kungiem un 23 dāmām, bet kopējais HCP rangā iekļauto spēlētāju skaits sasniedz 145 kungus un 36 dāmas.

Ar pilniem HCP izmaiņu sarakstiem var iepazīties sadaļā 'Spēlētāji' - 'Dāmas' un 'Spēlētāji' -'Kungi'. Latvijas golfa spēlētāju HCP ranga sarakstus sagatavoja "Ozo" klubs un noformēja "Viesturu" klubs.

Pēdējās izmaiņas , 13.11.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē