Arhīvs
25. Aprîlis, 2024. Līksma, Bārbala, Marks, Markus
Pāru kaujas
rezultâti

Pasaulē: Prezidenta kausam divi īpašnieki

ASV un pārējās pasaules (bez Eiropas) komandu cīņa par Prezidenta kausu svētdien noslēdzās neizšķirti, un pirmo reizi vēsturē pēc kapteiņu lēmuma trofeju pasludināja par dalītu. Pēc pēdējiem 12 vienspēļu dueļiem rezultāts Dienvidāfrikā četras dienas ilgušajā turnīrā bija neizšķirts 17:17, un arī pārspēle līdz tumsas iestāšanās laikam uzvarētāja noskaidrošanā nepalīdzēja.

Pārspēlē laukumā devās Ernie Els un Tiger Woods, taču trīs bedrītes bija par maz, lai kāds no viņiem gūtu pārsvaru. Arvien satumstot, komandām bija jāizšķiras, ko darīt tālāk.

Vētrainās kapteiņu diskusijās Gary Player un Jack Nicklaus (ASV) vienojās par kausa nonākšanu abu komandu īpašumā. Sākotnēji Nicklaus gan vēlējās panākt, ka kausu patur ASV komanda kā iepriekšējā turnīra uzvarētāja, taču pēc Player protestiem un aicinājuma turpināt cīņu visbeidzot sekoja lēmums par absolūtu neizšķirtu.

Woods pieņemto lēmumu nosauca par pilnīgi pareizu, taču norādīja, ka komandu turnīrā pārspēlēs likt cīnīties atsevišķiem spēlētājiem nav pieļaujams. Pēdējā pārspēles bedrītē pasaules rangu līderis nebija tālu no zaudējuma, taču spēja ar izcilu piecus metrus tālu ripinājumu panākt neizšķirtu.

Šo ripinājumu Woods nosauca par vienu no līdz šim vissmagākajiem pārdzīvojumiem golfa laukumā. "Es ieslēdzos savā mazajā pasaulītē un izdarīju šo putu," viņš teica. Pēc Nicklaus teiktā pēdējais Wood ripinājums bija īpaši sarežģīts, jo bedrīte nebija redzama, un grīns sākotnēji bija vērsts uz augšu, bet pēc tam ar slīpu lauzumu uz leju. Lai trāpītu bedrītē bija vajadzīgs ne tikai pareizs virziens, bet arī īstais ātrums un spēks, jo pretējā gadījumā bumbiņa nebūtu nonākusi bedrītē. 

Džordžā notikušajā turnīrā pirms pēdējās dienas ASV atpalika par trim punktiem (9,5:12,5), taču nepieciešamās trīs uzvaras amerikāņiem jau pirmajās pēdējās dienas cīņās guva Jim Furyk (pār Mike Weir), Jerry Kelly (pār Tim Clark) un Kenny Perry (pār Nick Price).

46 gadus vecais Zimbabves golferis Price cīņas gaitā zaudēja trīs bedrītes, taču līdz 16. bedrītei panāca neizšķirtu. Pēc neizšķirti izspēlētās 17. bedrītes pēdējā bedrītē pārāks tomēr bija Perry, gūstot bērdiju. Price bija tik vīlies, ka uzreiz pēc finiša šķīrās no putera, pārlaužot to pret ceļgalu.

Prezidenta kausa izcīņa, "Fancourt Country Club", Links Course

ASV - Pārējā pasaule 17:17

Vienspēles

Jim Furyk (ASV) uzvarēja Mike Weir (Kanāda) 3 & 1

Charles Howell III uzvarēja Adam Scott (Austrālija) 5 & 4

Justin Leonard zaudējaKJ Choi (Dienvidkoreja) 4 & 2

Jerry Kelly uzvarēja Tim Clark (Dienvidāfrika) 1 up

Jay Haas uzvarēja Stephen Leaney (Austrālija) 4 & 3

Kenny Perry uzvarēja Nick Price (Zimbabve) 1 up

Fred Funk zaudēja Peter Lonard (Austrālija) 4 & 3

Phil Mickelson zaudēja Retief Goosen (Dienvidāfrika) 2 & 1

David Toms zaudēja Vijay Singh (Fidži) 4 & 3

Tiger Woods uzvarēja Ernie Els (Dienvidāfrika) 4 & 3

Chris Dimarco uzvarēja Stuart Appelby (Austrālija) 1 up

Davis Love III neizšķirts ar Robert Appelby (Austrālija)

Pēdējās izmaiņas , 24.11.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē