Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Ja ziemā gribas halli

Kad tuvojas ziema, un klusi briest apņēmība nākamajā sezonā parādīt pavisam citu spēli un pārsteigt konkurentus, daudziem golferiem nāk prātā, ka ļoti noderīgs būtu treniņlaukums hallē zem jumta. Tāda iespēja ir garantēta maskaviešiem, bet par izredzēm tikt pie halles pašu mājās pārdomās dalījās LGF ģenerālsekretārs Armands Puče.

Lai cik noderīga būtu šāda būve, skaidrs ir viens, ka halle-treniņlaukums kā biznesa projekts Latvijā ir bezcerīgs jau pašas idejas līmenī, norādīja Puče. Uz vieniem svariem jāliek nelielais golferu skaits un ļoti konkrētās izmaksas - miljons dolāru par burbuļveida būvi, viena hektāra zemes izmaksas, kas Rīgā vai tās tiešā tuvumā arī ir ļoti iespaidīgas, un vēlāk vēl būtu jārēķinās ar objekta uzturēšanas izmaksām.

Reālākā iespēja tikt pie šādas halles būtu tad, ja kāds labvēlis vienkārši noskaitītu nepieciešamo summu un vēlāk neliktos par to ne zinis. Ja tas nešķiet visai ticami, teorētiski pastāv iespēja arī veidot ko līdzīgu akciju sabiedrībai, taču Puče visnotaļ pamatoti šaubās, vai uzrastos 100 Latvijas golferu, kas būtu ar mieru sadalīt izdevumus uz galviņām.

Vēl pastāv iespēja kooperēties ar skvoša centriem, kam arī finansiāli neklājas spoži. Jāņem vērā, ka pat tādā golfa lielvalstī kā Zviedrijā, neraugoties uz milzīgo spēlētāju skaitu, treniņkompleksu telpās nav daudz. Laikam jau nav nemaz tik viegli īstenot dzīvē apņēmību vairākus mēnešus pēc kārtas pilnveidot meistarību četrās sienās.

Savulaik par to pārliecinājās Vilnis Baltiņš juniors, jo gribētāju trenēties zem jumta izrādījās mazāk nekā to, kuri šādu ideju vārdos atbalstīja. Ja vēl par treniņiem nāktos maksāt iespaidīgas summas, iespējams, drīzāk vairotos to spēlētāju skaits, kuri izvēlētos uz laiku apmeklēt siltākas zemes.

Daudzās sporta preču izstādēs piedāvā treniņiem iegādāties datorizētu golfa spēles simulatoru. Taču zīmīgi, ka par aptuveni 15 000 dolāru var iegādāties pašu mašīnu, bet praktiski netiek piedāvāti risinājumi tās vienkāršai izvietošanai. Ņemot vērā simulatora cenu, nav grūti aprēķināt, ka arī viena spēlētāja treniņi nebūtu lēti.

Tā kā Latvijā viens pēc otra ir tapuši divi laukumi, golfa spēlētājiem varbūt šķiet, ka daudz kas notiek pats no sevis, un drīzumā varētu tapt vēl kāds laukums, vai arī slēgtā halle, taču tā nebūs, sacīja Puče, norādot, ka investīcijas golfā Latvijā atmaksājas lēnāk nekā citās jomās.

Lai ziemā neierūsētu, interesentiem atliek palauzīt galvu pašiem, lai pielāgotu kādu vietu treniņiem. Ir dzirdēts par tīklu sistēmām garāžās un līdzīgās vietās, un, ja tiešām ir interese, domubiedru grupas izeju atrod, par ko liecina pieredze Limbažu pusē.

Pēdējās izmaiņas , 27.11.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē