Arhīvs
20. Aprîlis, 2024. Mirta, Ziedīte, Amula
Pāru kaujas
rezultâti

Garsijam jauns svings nes uzvaru

Spānis Sergio Garcia pēc gadu ilgušiem centieniem izmainīt svingu svētdien "Sun City Challenge" turnīrā Dienvidāfrikā beidzot varēja sajust triumfa garšu, pirmo reizi 18 mēnešos tiekot pie uzvaras. Pārspēlē viņš bija pārāks pār dienvidafrikāni Retief Goosen.

23 gadus vecais Garcia uzskata, ka trenera un tēva Viktora vadībā pārdzīvotais svinga tehnikas pārmaiņu laiks viņam tuvojas beigām. Jaunais vēziens ir ļāvis gūt sitienos lielāku stabilitāti, un arī ne gluži labie sitieni vairs nav ar tik nepatīkamām sekām kā iepriekš, uzskata Garcia. Turklāt labu trāpījumu reizēs bumbiņa lidojot daudz tālāk nekā iepriekš.

Līdz perfektam svingam vēl ir ko trenēties, atzina Garcia, taču patlaban sasniegto līmeni viņš vērtēja ar astoņiem punktiem 10 ballu skalā.

Līdz šim Garcia nebija par ko priecāties, jo uzvaras pusotru gadu vienmēr svinēja citi. Taču Sansitijas "Gary Player Country Club" Garcia veicās tāpat kā pirms diviem gadiem, kad tur pārspēlē par viņa upuri kļuva pašlaik pasaules rangā trešais numurs Ernie Els. Atgriešanās reiz veiksmi nesušā laukumā vienmēr dod pārliecību par saviem spēkiem un atstāj mazāk vietu šaubām, teica uzvarētājs.

Arī šoreiz Garcia par uzvaru nācās pacīnīties pārspēlē, un soli no pirmās vietas palika Els tautietis Goosen. Pēc četrās kārtās izspēlētām 72 bedrītēm abiem līderiem bija pa 274 sitieniem (-14 zem PAR). Pārspēlē pietika izspēlēt 16.bedrīti (PAR 3), kurā Garcia pirms diviem gadiem pieveica arī Els.

Pēdējā kārtā Garcia neveiksmīgi sāka, un pirmajā bedrītē viņam pēc slikta otrā sitiena tikko izdevās tikt cauri ar bugiju. Lai gan cīņā pret Goosen līdz ar to bija iestājies neizšķirts, spānis prata koncentrēties tālākajai spēlei, un turpmāk tik smagas kļūdas nepieļāva. Pēdējā bedrītē viņam pat bija iespēja ar trīsarpus metrus tālu ripinājumu izcīnīt uzvaru, taču ar vienu putu izrādījās par maz.

Uzvarētājam tika 1,2 miljoni dolāru, un Garcia pakāpsies uz augšu arī rangā, kur viņš melnajā periodā noslīdēja no sestās uz 31.vietu. Pirms diviem gadiem Garcia guvums Sansitijā gan bija divi miljoni dolāru, taču tad viņš uzvaru guva 12 spēlētāju konkurencē. Šoreiz uz panākumu pretendēja 18 golferi, bet balvu fonds nebija mainījies.

Goosen par 2.vietu tika 500 000 dolāru, bet trešās vietas ieguvēja Fidži golfera Vijay Singh kontu papildināja 400 000 dolāru. Tieši Singh šogad ir veiksmīgākais pelnītājs US PGA tūrē ar vairāk nekā septiņiem miljoniem dolāru.

"Sun City Golf Challenge", PAR 72 "Gary Player Country Club" laukums:

274 - Sergio Garcia (Spānija) 68 66 70 70 (uzvara pārspēlē), Retief Goosen (Dienvidāfrika) 70 67 68 69

277 - Vijay Singh (Fidži) 65 72 71 69

278 - Darren Clarke (Ziemeļīrija) 66 71 74 67

281 - Jerry Kelly (ASV) 67 67 76 71, Kenny Perry (ASV) 65 68 73 75

Pēdējās izmaiņas , 01.12.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē