Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Baltiņš jr. golfam nav zudis

Aizvadītajā sezonā golfa rakstos aiz pašreizējā LGF prezidenta Viļņa Baltiņa uzvārda nereti vairs nesekoja paskaidrojošs papildinājums - seniors. Tā kā jaunākais Vilnis Baltiņš, pārsātinājies ar lieliskiem iespaidiem, bija nolēmis gadu no spēlēšanas atpūsties, nekādi pārpratumi neradās, taču nākamgad tas vairs neies cauri - viens no Latvijas golfa pirmatklājējiem mierīgi atgriežas.

Vēl Baltiņam junioram jāiztur vismaz dažas dienas, lai pirmais paliekošais sals apzīmogotu viņa uzvaru derībās ar Latvijas golfa veterānu Juri Ozoliņu. Ja Baltiņš jr. pretēji solītajam nespētu atturēties no došanās laukumā, viņa auto mainītu īpašnieku. Derību termiņš gan ir 31. decembris, taču jāšaubās, vai pēc tik apņēmīgas noteikumu ievērošanas daudz vilinošākos laika apstākļos Baltiņš jr. kapitulēs īsi pirms ziemas iestāšanās.

Nenoliedzot, ka golfs ir forša lieta, Baltiņš jr. piebilda, ka nekādā gadījumā negrasās nākamgad spēlēt tik daudz kā senāk, lai no labām lietām nepaliktu slikti. Viņš pat centās pārliecināt, ka vēl nav izlēmis, vai vispār ir vērts pirkt savas nūjas, jo reizi mēnesī jau esot vienalga ar ko spēlēt.

Kādas divas vai trīs reizes Baltiņam jr. gan ir izdevies uzspēlēt arī šogad, turklāt nepārkāpjot derību noteikumus - Ozoliņam nebija ienācis prātā iekļaut aizliegumu sarakstā spēlēšanu sapņos. Turklāt vienā no šīm spēlēm Baltiņš pie otrās vai trešās bedrītes atskārtis, ka ir zaudējis derības, tomēr veiksmīga pamošanās visas problēmas padarīja nebijušas.

Šad tad sazvanoties Ozoliņš regulāri piedāvāja aizbraukt vismaz uz treniņlaukumu, ko arī derības neaizliedza, stāstīja Baltiņš, norādot, ka sāncenša viltīgie plāni viņu sakārdināt cieta absolūtu neveiksmi.

Vērtējot Latvijas golfā notiekošos procesus, Baltiņš jr. sprieda, ka daļa spēlētāju neapzinās pašu mājās valdošo spēles līmeni, tādējādi raisot nejēdzīgu kašķēšanos un konfliktus. Neviens no šobrīd pieaugušajiem Latvijā nekad nespēlēs golfu kā sportu, kas ir pavisam cits līmenis, un arī no lielākajiem junioriem diez vai kādam tas būs pa spēkam, sacīja Baltiņš. Pēc viņa domām iespēja nonākt golfera sportista līmenī labākajā gadījumā izdosies kādam no tiem 5-7 gadus vecajiem, kas tagad tikai pirmo reizi ņem rokā nūjas.

Saprotams, golfā visu mūžu ir iespēja tiekties pēc augstākiem rezultātiem, un jebkurās sacensībās ir jāpacenšas sasniegt maksimāli iespējamo, taču nevajag pārmērīgi nopietni uztvert līmeni, kas tāds nemaz nav, atzina Baltiņš jr. Kaislībām būtu vieta, ja Latvijā būti 100 teicami spēlētāji, no kuriem izlasei vajadzētu izvēlēties četrus labākos, taču tagad tādu problēmu nav, un diez vai tik drīz tās ir gaidāmas.

Tādēļ, lai potenciālajiem interesentiem nemazinātu interesi pievienoties golfa spēlētāju saimei, Baltiņš būtu ar mieru slēgt golfs.lv forumu, kas radot iespēju bezjēdzīgi strīdēties un vainot vienam otru visos pasaules grēkos. Lasītājam no malas tas liekot nodomāt par golfu kā visai apšaubāmu nodarbošanos.

Baltiņš atzinīgi vērtēja topošo reitinga sistēmu, kur ieskaitē ar dažādiem koeficientiem būs iekļauti visi turnīri, un no tiem aprēķinās vidējos rādītājus. Tehnoloģiju iespējas ļautu nākotnē daudz lielāku svaru gūt HCP reitingam, ko bez īpašas vilcināšanās varētu atjaunot pēc katra turnīra. Taču tas nenozīmē, ka būtu jāatsakās no punktu reitinga, jo ne vienmēr (kaut vai laika apstākļu dēļ) rezultāts turnīrā un tā izraisītās HCP izmaiņas būs pilnīgi objektīvas, pauda Baltiņš jr.

Par ne gluži pareizu Baltiņš jr. uzskata pašreizējo LGF vadības sistēmu. Viņaprāt, būtu labāk, ja ģenerālsekretārs būtu klasisks algots darbinieks, kas veic valdes dotos uzdevumus un atskaitās par to veikšanu. Taču Armanda Pučes stāšanos šajā amatā Baltiņš jr. sliecās vērtēt pozitīvi, jo pārējās kandidatūras neko labu nesolītu.

Pēc sastāva LGF valde ir kļuvusi normālāka, un, cerams spēs pildīt galveno uzdevumu - nekasīties savā starpā un strādāt, lai lietas iet uz labo pusi, sprieda Baltiņš jr. Viņš gan vēlreiz atkārtoja, ka no savas pieredzes nevienam nenovēl vadošus sabiedriskus amatus, jo pateicību tur nekad nesagaidīt, bet laisku kritiķu nekad netrūks.

Arī LGF reitingu jautājumu galvenais kadrs Mareks Nemme ir pelnījis lielu pateicību. Ja kāds uzskata, ka Nemme strādā slikti, tad tam ir jāpiesakās darboties viņa vietā, vai arī jāalgo kāds, kas strādās par atlīdzību, pauda Baltiņš jr. Tādēļ tiem kas strādā sabiedriskā kārtā, pienākas pateicība arī tad, ja reitings tiktu publicēts divas nedēļas pēc mačiem.

Kamēr Baltiņš jr. par spēlēšanu tikai sapņoja, golfs ir kļuvis krietni populārāks. Šad tad iegriežoties ieturēties, piemēram, "Viesturos", ik reizi nācies redzēt daudz nepazīstamu seju, bet vēl īsi pirms golfs.lv izveidošanas visu spēlētāju apzvanīšanai pieticis ar pus stundu, atzina viens no Latvijā senākajiem spēlētājiem.

Pēdējās izmaiņas , 02.12.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē