Arhīvs
28. Marts, 2024. Gunta, Ginta, Gunda
Pāru kaujas
rezultâti

Atkal cerības uz Lielo Bertu

Cerot uz pirmās "Great Big Bertha" panākumu atkārtošanu "Callaway" laida klajā jaunu Lielās Bertas sēriju, piedāvājot vairākus draiveru modeļus un arī vudus. Pirmo "Great Big Bertha" ražo jau vairākus gadus, un tikai dažām nūjām ir izdevies izpelnīties tik nevīstošu popularitāti un plašu piekritēju loku. GBB II modeļi ir iegādājami golfa veikalos, bet citi jaunumi vēl ir gaidāmi janvāra sākumā.

Pēc pirmā GBB modeļa izlaišanas sekoja arī vairāki citi varianti, taču neviens no tiem nespēja atkārtot oriģināla panākumus. Šoreiz "Callaway" mēģina ar GBB II piedāvāt tirgū ne tikai jaunas nūjas, bet arī kaut ko no netveramās Bertas maģijas.

Nūju apskatos oriģinālo GBB neuzskatīja ne par izcili precīzu, ne arī par tādu, kas ļautu sist ļoti tālu. GBB popularitāti nodrošināja tāds ne tik viegli definējams jēdziens kā patikšana, uzskata speciālisti. Pēc modernajiem standartiem GBB galva ir maza un plāna, tomēr šī nūja spēj iedvest pārliecību, ka izsitiens nav nemaz tik sarežģīta lieta.

Taču tehniskais progress dara savu arī golfā, un oriģinālā GBB pēc 2003. gada standartiem vairs nav īpaši labs draiveris. Tā 265 kub. cm galva izskatās sīka salīdzinājumā ar modernajām milzu bundžām, un bumbiņas lidojuma trajektorija tālsitējiem šķiet pārāk augsta. Arī pēc nokrišanas bumbiņas ripošanas rādītāji nav izcili, un gadījumos, kad svarīgi ir nezaudēt distanci, GBB vairs nelīdzēs, neraugoties uz nūjas lietošanas ērtumu.

Tādēļ "Callaway" speciālisti lauzīja galvas tik ilgi, līdz bija gatavi solīt tehnoloģijas sasniegumu apvienošanu ar pirmās GBB jaukajām īpašībām. Kopumā "Callaway" izdevās sasniegt iecerēto, taču negaidīti brīnumi nav notikuši, uzskata nūju testēšanas speci. Būdama dinamiskāka un stabilāka par savu priekšteci 380 kub.cm GBB II ir laba un uzticama nūja, taču reti kurš to uzskata par izcilu.

Jaunajām GBB II ir panākta zemāka bumbiņas trajektorija, tālāka ripošana un ievērojami lielākas distances, taču pēc testētāju domām tām tomēr pietrūkst īpašās dzirksts.

Noteikti kaut kas jauns būs arī janvārī gaidāmajā 360 kub.cm "Big Bertha Titanium Driver", kas vēl vairāk spēšot kompensēt neprecizitātes. Ražotāja ieteiktā "Big Bertha Titanium Driver" cena atkarībā no kāta un specifikācijas būs ap 225-315 dolāriem. Jaunais modelis atbilst gan USGA, gan R&A noteikumiem.

Vairāk par "Big Bertha" http://www.callawaygolf.com/clubs/bigbertha.asp

Pēdējās izmaiņas , 05.12.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē