Arhīvs
19. Aprîlis, 2024. Vēsma, Fanija
Pāru kaujas
rezultâti

Taigers atkal pirmais

Pasaules rangu līderis Taigers Vudss pirmo reizi kopš 1998. gada palika bez uzvaras kādā no Major turnīriem, un nebija arī par visveiksmīgākais pelnītājs, taču tas viņam neliedza savu kolēģu balsojumā piekto sezonu pēc kārtas kļūt par US PGA tūres gada labāko spēlētāju. Vudss nopelnīja arī Vardona balvu par US PGA sezonā labāko vidējo rezultātu.

Pirms US PGA spēlētāju balsojuma par 27 gadus vecā Vudsa konkurentu uzskatīja Fidži golferi Vijay Singh, kurš ar 7,5 miljoniem dolāru prēmiju naudas sezonu noslēdza kā veiksmīgākais naudas guvējs. Vudss nopelnīja par 0,9 miljoniem mazāk, un zaudēja četrus gadus viņa īpašumā bijušo golfa finansu veiksminieka titulu.

Tomēr Vudss arī relatīvi neveiksmīgajā gadā US PGA tūrē bija uzvarām bagātākais spēlētājs. Viņa rēķinā bija piecas uzvaras - par vienu vairāk nekā 40 gadu vecajam Singh. Kopš Grega Normana godināšanas 1995. gadā nevienam golferim nebija izdevies kļūt par sezonas labāko, neuzvarot kādā no Major turnīriem.

Par US PGA gada labāko jaunpienācēju izvēlējās British Open uzvarētāju Ben Curtis, bet par gada atgriešanos nosauca Peter Jacobsen spēli.

Vudss nesteidzās aizejošo gadu nosaukt par neveiksmīgu, tāpat kā Šveiks norādot, ka visas nelaimes nāk no salīdzināšanas. "Domāju, ka visi salīdzina manu spēli ar 2000. gadu, kas bija fantastisks, taču atkārtot ko tādu būs ļoti grūti," viņš teica. "Šis gads bija neveiksmīgs Major vērtējumā, taču es uzvarēju piecos citos turnīros".

Tā kā sezonas laikā nebija izteikta līdera, daudz ko balsojumā izšķīra papildus rādītāji, sprieda Vudss, kuru par labāko atzina sesto reizi pēdējos septiņos gados. Vudss uzskata, ka nosakot labāko, svarīgi ir trīs rādītāji - uzvaru skaits, vieta prēmiju pelnītāju sarakstā un vidējais rezultāts. Vardona balvu Vudsam nodrošināja vidēji spēlē izdarītais 68,41 sitiens.

Par sezonas veiksminieku var uzskatīt Curtis, kurš tikai savā 16. startā PGA tūrē uzvarēja "British Open".

Savukārt Jacobsen izcīnīja pirmo vietu "Greater Hartford Open", gūstot pirmo titulu kopš 1995. gada. Viņš arī trīs reizes finišēja desmitniekā un sezonā nopelnīja vairāk nekā jelkad iepriekš - 1,162 miljonus dolāru.

Pēdējās izmaiņas , 10.12.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē