Arhīvs
29. Marts, 2024. Aldonis, Agija, Ranta, Gudrūna
Pāru kaujas
rezultâti

Būs laiks diskutēt par PČ

Cik lietderīgi Latvijas golferiem būtu nākamgad startēt pasaules čempionātā amatieru komandām, un, kam par to jāmaksā, vēl būs jālemj federācijas amatpersonām. Lai gan jautājums šobrīd nav pats aktuālākais, tas jebkurā gadījumā ļauj padiskutēt par prioritātēm Latvijas golfā. Dažādu viedokļu iztirzāšanai ziemā būs diezgan laika, un, iespējams, tiks rasts arī kāds kompromiss.

Jautājums par dalību pasaules čempionātā federācijā pagaidām ir apskatīts vēl neslīgstot ilgstošās diskusijās, jo līdz sacensību startam Puertoriko vēl ir gandrīz vai gads. Ievērojamu atsaucību ir izpelnījies viedoklis, ka federācija neiebildīs pret atsevišķu spēlētāju vēlmi čempionātā startēt kā Latvijas komandai, sacīja LGF sacensību daļas vadītājs Zigmārs Puikevics.

Taču atliek klasiskais jautājums par naudu. Ja par vienu no galvenajām LGF darba prioritātēm ir izvirzīta jaunatnes golfa programmas attīstīšana, tad jārēķinās, ka pilna komandas finansēšana startam pasaules čempionātā neatstātu bez sekām jauno spēlētāju izredzes uzspēlēt citviet Eiropā un tuvoties savu ārzemju vienaudžu līmenim.

Puertoriko diemžēl atrodas jūtami tālāk par tuvējām Eiropas valstīm, un izmaksas ceļojumam uz Karību reģionu ir pavisam citas. Pagaidām arī federācijā risinās diskusija par to, kādā veidā LGF varētu atbalstīt Latvijas komandas startu pasaules čempionātā. Liela daļa atbalsta uzskatu, ka federācijai noteikti nevajadzētu apmaksāt visus ceļojuma izdevumus, atzina Puikevics. Iespējams, LGF varētu izvēlēties iespēju segt dalības maksas vai vēl kādus citus tēriņus, taču ne visu summu, kas saistīta ar līdzdalību čempionātā.

Līdz šim pasaules čempionātos Latvijas komanda ir spējusi parādīt, ka var nepalikt pēdējā, taču no astesgala atrauties nav izdevies, un uz to pagaidām arī nebūtu loģiski cerēt. Lai atgādinātu par Latvijas golfu pasaulei, varētu spēlēt arī Eiropas čempionātā amatieriem, kas izmaksātu lētāk, taču tur pagaidām netikt noteikto handikapa ierobežojumu dēļ.

Paredzams, ka LGF nostāja būs skaidri zināma līdz pavasarim, un visiem jau pirms jaunās sezonas sākuma netrūks informācijas par starptautisko startu plāniem un ar to saistītiem izdevumiem. Lai gan tagad tas šķiet neticami tālu, līdz jaunajai zālei pašu mājās diez vai būs jāgaida ilgāk par 100 dienām.

Pasaules čempionāts amatieru komandām Puertoriko sāksies 2004. gada oktobra otrajā pusē.

Pēdējās izmaiņas , 18.12.2003.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē