Arhīvs
26. Aprîlis, 2024. Alīna, Sandris, Rūsiņš, Geraldine
Pāru kaujas
rezultâti

Uz "Ozo Golf" labāk ar sezonas karti

Ātri plokoši maciņi nevienu pircēju nepriecē, tādēļ, lai izvairītos no nepatīkamām emocijām par "Ozo Golf" manāmi dārgākajām green fee cenām 2004.gadā sezonā, drošākais risinājums ir iegādāties sezonas kartes. Lai gan arī sezonas karšu pircējiem jārēķinās ar lielākiem tēriņiem nekā pirms gada, pastāvīgie spēlētāji jau pāris sezonas mēnešos varēs kompensēt janvāra tēriņus.

"Ozo Golf" skaidri vēsta, ka 18 bedrīšu spēle pirmajās piecās nedēļas dienās maksās 20 latu, bet sestdienās un svētdienās - 25 latus. Piecu latu pieaugumu "Ozo Golf" direktors Armands Puče skaidroja ar inflāciju, no kuras nekur nesprukt arī golfa laukumam. Turklāt saimniekošanā manāmus robus makā atstāšot arī no jaunā gada manāmi pieaugušās elektroenerģijas cenas, kas kopējā tēriņu struktūrā ieņem vērā ņemamu vietu. "Ozo Golf" arī nevēlējās "cenu cīņā" atpalikt no "Viesturiem", kur nākamgad green fee pieaugs par latu.

Savukārt par "Ozo Golf" sezonas kartes īpašnieku janvārī var kļūt šķiroties no 500 latiem. Tāpat kā līdz šim nav mainījusies kārtība, ka gada kartes lietotājiem green fee nav jāmaksā arī visās "Ozo Golf" notiekošajās sacensībās.

Vienkārša aritmētika liecina, ka, spēlējot 18 bedrītes darba dienās, sezonas karte atmaksājas 25. reizē. Dodoties laukumā sestdienās un svētdienās, finansiālam gandarījumam par sezonas karti pietiks ar 20 spēlēm.

Daloties pieredzē par aizvadīto gadu, Puče stāstīja, ka golfa ekstrēmisti tēriņus par sezonas karti uz nullēm pamanījās dabūt jau pāris mēnešos. Spēle uz sezonu lētākajā piedāvājumā iepriekš maksāja 450 latu, tātad, lai nepaliktu mīnusos, darbadienās 18 bedrītes bija jāiziet kopā 30 reižu.

No lielākas summas par sezonas karti būs jāšķiras arī ģimenēm. Salīdzinājumā ar 2003. gadu kāpums ir 150 latu no 700 uz 850 latiem. Puče tikmēr aicina vecākus nepalaist garām iespēju mazākos bērnus laist Rīgas golfa skolā, jo tās audzēkņiem visas nodarbības, treniņi un spēlēšana laukumā ir un būs par velti. Lai arī pirmā īstā sezona skolniekiem vēl tikai priekšā, jauno censoņu netrūkst, un gaidāms, ka pavasarī apgūtās iemaņas būs gatavi rādīt ap 80 bērnu. Golfa skola pārņems arī tos, kuri līdz šim darbojās "Ozo Golf" junioru akadēmijā.

Lemjot par cenu politiku jaunajai sezonai, "Ozo Golf" sprieda, ka vietējie golferi var iegādāties sezonas kartes, un rezultātā spēlēt lētāk, bet vienreizējos green fee biežāk izmantojošie tūristi varētu atļauties maksāt arī vairāk, jo laukumam viesu nodrošinātajos ienākumos vēl jādalās ar tūrisma firmām, stāstīja Puče.

Jāpiebilst, ka no 1.februāra sezonas karšu cenas pieaugs vēl būtiskāk, sasniedzot 700 latu individuālajiem spēlētājiem un apaļu tūkstoti ģimenēm. Taču ne ar kādu piemaksu, diemžēl, nav iespējams pielabināties pavasarim un tuvināt sezonas sākumu Latvijā.

Cenu kāpums ietekmēs arī tos apņēmīgos, kuri ir gatavi pretendēt uz kļūšanu par "Ozo Golf Club" biedru. Ne jau tikai ASV valūtas ļimšana pasaules biržās izmainīja vienreiz maksājamās iestāšanās naudas pieaugumu no 10 000 līdz 15 000 USD. Nav tā, ka jauni gribētāji tikt pie kluba biedra statusa un līdz ar to arī visām paredzētajām privilēģijām stāvētu rindā, taču interese ir, sacīja Puče. "Ozo Golf Club" ir pieņemami, ja gadā biedru skaits pieaug par dažiem spēlētājiem.

Pēdējās izmaiņas , 05.01.2004.

Komentāri[]
 
Dienas foto



Golfs.lv jautā

Pēc "Jūrmala Golf Club & Hotel" nākamais laukums Latvijā taps

Piecu gadu laikā
5-10 gados
Ne tik pārskatāmā nākotnē